Germany Spain France Italy Japan

Hostellimatkalla

(suomi) Kulttuuria ja korkeita paikkoja Tampereella

(suomi) Lyhytkin maiseman vaihdos virkistää aina kummasti. Päätimme lähteä ystäväni kanssa viikonloppureissulle Helsingistä. Ajatuksena oli, että kohteeseen pääsee mukavasti julkisilla eikä matkanteko vie viikonlopusta kovin montaa tuntia. Lisäksi toiveena oli tyydyttää hieman kulttuurin nälkää. Matkakohteeksemme valikoitui Tampere, joka tituleeraakin itseään Suomen teatteripääkaupungiksi sekä siellä sijaitseva Dream Hostel.

Lue lisää

(suomi) Uusi hostelli Jyväskylässä: The Local Culture Hostel & Café

(suomi) The Local Culture Hostel & Café on uusi kulttuuriteemainen boutique-hostelli ja kahvila Jyväskylässä. Hostellissa tuodaan esiin suomalaista ja paikalliskulttuuria niin sisustuksessa, kahvilan tarjonnassa kuin kulttuuritapahtumien muodossa. Hostellijärjestön jäsenenä saat siellä 10 % alennuksen yöpymisestäsi.

Lue lisää

(suomi) Kuninkaantietä kuninkaanlinnaan

(suomi) Heti Helsingistä kuninkaantielle kääntyessämme juoksee tienreunasta pari valkohäntäpeuraa tien yli. Tiedämme seikkailumme alkaneen! Tie on kapea ja mutkittelee maaseudun halki vanhaa Norjan Bergenistä Viipuriin saakka kulkenutta postireittiä pitkin. Sen varrelle on syntynyt vuosisatojen mittaan monenlaista toimintaa kestikievareista varhaiseen teollisuuteen, ja maisemat ovat kauniit.

Lue lisää

(suomi) Miniloma lasten kanssa Kuusamossa ja Oivangissa – milloin mennään taas?

(suomi) Marraskuisena perjantaina pääsin viimein lasten kanssa tien päälle. Yhteistä lomareissua oli odotettu jo kauan ja matkallamme yhdistyi mukavasti lasten syntymäpäivät sekä isänpäivä. Lomakohteeksi olimme valinneet Kuusamon, koska alueella oli todella reilusti 6-vuotiaalle Janinalle sekä 9-vuotiaalle Jimille sopivia aktiviteettejä. Lapsille en ollut kertonut muuta kuin sen, että lähdemme viikonloppulomalle ja ajomatka vie muutaman tunnin.

Lue lisää