Herajärven retkeilykeskus

Mustalahdentie 27, 81160 Romppala

Check-in 15:00

Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde upeissa Kolin maisemissa. Keskuksessa voi yöpyä joko aitoissa, riihessä tai caravan- ja telttailualueella. Retkeilijöiden käytössä on nuotiopaikkoja ja laavu.

Lisätiedot


Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde

Herajärven retkeilykeskus kulkee myös nimellä Kiviniemen luontotila. Tilan toiminta on saanut alkunsa Kolin kansallispuiston perustamisesta ja Herajärven kierroksenrakentamisesta.  Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde upeissa Kolin maisemissa. Yritys tarjoaa tilalla majoitus- ja elämyspalveluita sekä välinevuokrausta niin yksittäismatkailijoille kuin ryhmillekin.

Herajärven retkeilykeskuksessa yövytään retkeilyhenkisesti 2-6 hengen aitoissa, joissa on yhteensä 26 ympärivuotista petipaikkaa. Lisäksi kesäisin majoitustilana palvelee yli satavuotias riihi, jossa mahtuu yöpymään noin 30 henkilöä. Alueella on myös pieni caravan-alue, jossa on sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja sekä mahdollisuus myös telttailuun. Saunoa voi lisämaksusta pihan tilavassa puusaunassa tai savusaunassa.

Yöpyjien käytössä on päärakennuksen wc -ja suihkutilat sekä pihapiirissä oleva kivinavetta, Kahjon Kantturan sali, jossa voi viettää aikaa tai valmistaa itse aterioita. Navetassa järjestetään myös kokouksia ja juhlia; juhlijoita sinne mahtuu 60-120 henkilöä. Melkein 125 vuotta vanhassa päärakennuksessa sijaitseva Pehtoorin tupa tarjoaa maukasta kotiruokaa etukäteistilauksesta sekä palvelee myös kokouspaikkana maksimissaan 30 hengelle.

Herajärven retkeilykeskus sijaitsee kätevästi Herajärven kierroksen puolivälissä, kierroksen risteysten kohdalla. Kierros koostuu kahdesta rengasreitistä, jotka yhdistämällä voi kulkea jopa 60 km. Reitti kiertää Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki. Retkeilykeskuksesta voi valita kuljettavakseen myös vain toisen rengasreitin, pituudeltaan joko 35 km tai 30 km. Herajärven kierros on mieleenpainuva kokemus niin kokeneelle retkeilijälle kuin luontoharrastajallekin. Reitin kallioiset vaaranlaet, varjoisat lehdot ja kulttuurimaisemat tuovat reitille vaihtelua.

Herajärven retkeilykeskuksen läpi kulkee myös UKK-reitti, jonka kulkijoita tila palvelee. Kolin luontokeskukseen on hostellista matkaa 20 km. Retkeilykeskuksesta voit vuokrata kanootteja, maastopyöriä, veneitä, telttoja ym retkeilyvarusteita. Ryhmille järjestetään myös opastettuja retkiä.

Ole hyvä ja tee majoitus- ja ruokailuvaraukset ennakkoon.

Kansainvälisellä ja Kotimaan hostellikortilla 10% alennus vuokravälineistä: maastopyörät, kanootit, kajakit. HUOM! Vuokravälineet tulee varata ennakkoon!

Sijaintikunta
Esteettömyys
Vuodepaikat
Ryhmät
Kontiolahti
Ei
34
Ryhmävarauskysely
2h huoneet
3-4h huoneet
5h + huoneet
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Palvelut Kahvila/Ravintola
Aamiaismahdollisuus
Sauna
Asiakaskeittiö
Kokoustiloja
WiFi
Lemmikit tervetulleita
Pyykinpesumahdollisuus
Retkeilyvälinevuokrausta
Pysäköintipaikkoja
Matkaparkki
Ravintola
Rautatieasema
Yleinen uimaranta
0 m
24 km Uimaharju
0 m

 

Muut verkostomme hostellit