Germany Spain France Italy Japan

Keitä me olemme

KEITÄ ME OLEMME

Suomen Hostellijärjestö ry (ent. Suomen Retkeilymajajärjestö – SRM ry) on vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö, jonka jäseninä on 39 suomalaista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- ja matkailujärjestöä. Lisäksi Hostellijärjestön jäseniä ovat henkilöjäseniksi liittyneet sekä siltä kansainvälisen hostellikortin hankkineet henkilöt.

Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti yli kahdelle miljoonalle suomalaiselle jäsenelle viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen HI-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 4000 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille.

Suomessa hostellit toimivat paitsi erillisinä majoitusliikkeinä, myös matkailukeskusten ja maatilojen yhteydessä sekä kesäisin opiskelija-asunnoissa. Hostelleja ylläpitävät erilaiset yritykset ja yhteisöt, kuten itsenäiset yrittäjät ja perheyhtiöt, yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset, opiskelijajärjestöt sekä kunnat.

Hostellin liittyminen verkostoon

Liittymisinfo hostelleille löytyy tästä Liittymisinfo 2017

Missio

Ylläpidämme jäsenjärjestöjen puolesta Suomessa hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti jäsenille viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta. Lisäksi järjestö vastaa kansainvälisestä yhteistyöstä HI-hostellien verkoston kanssa jäsenetujen tarjoamiseksi myös ulkomailla sekä kansainvälisten asiakkaiden saamiseksi verkoston hostelleihin Suomessa.

Visio

Hostellimajoitus on jäsenelle ykkösvaihtoehto hänen matkustaessaan ja halutessaan edullista, viihtyisää ja yhteisöllistä majoitusta. Hostellien verkosto tarjoaa jäsenille riittävän kattavan ja laadukkaan majoituksen ympäri Suomea. Verkoston jäsenyys on hostellille arvoa tuottavaa ja kannattavaa.

Arvot

Yhteisöllisyys

 • Hostellijärjestö ja hostellit ovat osa maailmanlaajuista HI-verkostoa, joka haluaa luoda ihmisten välille entistä parempaa keskinäistä ymmärrystä ja lisää sosiaalista kanssakäymistä ja kokemusten vaihtoa sekä tarjota uusia elämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.
 • Hostellit muodostavat oman yhteistyöverkoston.
 • Hostellien toimintavat ja tilat on suunniteltu siten, että yhteisöllisyyden toteutuminen on huomioitu.

Avoimuus

 • Hostellissa voi majoittua kuka tahansa riippumatta rodusta, ihonväristä, sukupuolesta, kielestä, uskonnosta, poliittisesta tai muusta mielipiteestä, vammaisuudesta, kansallisuudesta tms. tekijästä.
 • Hostellijärjestön henkilöjäseneksi voi liittyä kuka tahansa.
 • Hostellijärjestön päätöksenteko ja raportointi on avointa hostellien sekä jäsenjärjestöjen suuntaan.

Edullisuus

 • Hostellimajoitus on edullista, koska hostelleissa on majoituksen perusyksikkönä vuodepaikka ja asiakas maksaa vain valitsemistaan palveluista.
 • Hostellijärjestön jäseneksi liittyminen on edullista.
 • Jäsenet yöpyvät verkoston hostelleissa aina edullisemmin.
 • Kansainväliseen hostellikorttiin kytkeytyy muitakin matkailullisia etuja.
 • Hostelliverkoston jäsenyys on hostelleille edullista.

Vastuullisuus

 • Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.

Organisaatio

Ylintä päätäntävaltaa Suomen Hostellijärjestössä käyttää kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) kokoontuva edustajisto, jossa jokaisella jäsenjärjestöllä on edustaja. Jäsenjärjestöt valitsevat edustajansa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Edustajiston valitsema hallitus (1+8 jäsentä) on käytännössä toimeenpaneva elin.

Hallitus

Puheenjohtaja: Sari Murtomäki-Eskelinen, Laivahostel Borea
Varapuheenjohtajat: Pasi Ylitalo, Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT
Muut jäsenet: Nina Niemi, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Siiri Kihlström, Suomen Partiolaiset, Harri Leivo, Invalidiliitto, Maija Seitz, Touring Finlandia Moottorikerho, Roby Mountrakis, Sosialidemokraattiset Nuoret, Ville Virkki, Dream Hostel Tampere, Sanni Viirto, Hostel Domus Academica

Hostellijärjestön säännöt

Hostellijärjestön rekisteriseloste