Tunnetko näitä Suomen hostellihelmiä?

Suomessa on paljon ainutlaatuisia ja ihastuttavia hostellihelmiä. Kaikissa hostelleissa on jotain omaperäistä ja uniikkia. Tässä voit tutustua 12 hostellihelmeemme. Helmien joukosta löytyy persoonallisia majoitusvaihtoehtoja aina design-hostelleista Suomen Parhaaksi Hostelliksi valittuun hostelliin.

Esittelyssä Dream Hostel & Hotel

Dream Hostel on tyylikkäästi sisustettu design-hostelli Tampereen keskustassa, kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemasta sekä yliopiston pääkampukselta. Sijainti aivan Tampere-talon naapurissa on loistava etenkin konsertti- ja tapahtumakävijöille ja Muumimuseossa vieraileville.

Esittelyssä Hostel Visatupa

Keskellä Lappia sijaitseva Hostel Visatupa on ihanteellinen paikka hiljaisuudesta nauttimiseen ja revontulien katselemiseen sekä kuvaamiseen: hostellia ympäröi lähes koskematon luonto ja valosaastetta on vähän. Otollisinta on seurata tätä mystistä valoilmiötä kevättalven pakkasten aikaan, jolloin taivas on usein kirkas ja pilvetön.

Esittelyssä Hostel Ahopää Saariselällä

Hostel Ahopää sijaitsee Saariselän Kiilopäällä aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Hostellin pihasta pääset suoraan tunturiin merkityille hiihto- ja patikointireiteille, jotka tarjoavat loistavat puitteet ulkoiluun upeissa tunturimaisemissa. Reiteillä voit tehdä omia tunturiretkiäsi tai osallistua ohjatuille viikkoretkille.

Varaslähtö talveen Kuusamon Oivangissa

Mieltä kutkuttava hiljaisuus, jäinen järvimaisema ja metsästä kantautuva hiljainen klik klik klik. Porojen koparoista, eli jaloista, kuuluu pakkasella pieni naksutus, näin he tunnistavat toisensa ja toistensa liikkeet katsomatta taakseen.

Kääntelen päätäni lumoutuneena. Minne tahansa katson, peittää paksu lumipeite kaiken alleen. Aivan kaiken. Tällainen lumipeite hiljentää myös oksien havinan metsässä. Kaukaisuudesta lentelevä kuukkeli ei päästä ääntäkään kun se laskeutuu läheisen kuusen oksalle. Haluan istua laiturilla, mutta etsin ensin lumikinoksen alta penkin. Kauempana on toinen laituri, jossa vesi pulppuaa. Jäätyneessä järvessä pidetään saunan edessä olevaa laituria avoinna koko ajan, avannossa voi näköjään käydä koko talven. Vedän syvään henkeä, jos oikein yritän kuunnella, kuulen myös hiljaista pulputusta avannosta, se rauhoittaa.

Esittelyssä Maaseutuhotelli Hirvikoski

Maaseutuhotelli Hirvikoski sijaitsee Keski-Pohjanmaalla luonnonkauniin Lestijoen rannalla, Toholammin Sykäräisten kylässä. Hostelli on suosittu kokousten, perhejuhlien ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikka. Hirvikoski on avoinna ympäri vuoden, myös joulun aikaan, jolloin voit viettää siellä leppoisaa ja ohjelmallista vanhan ajan joulua.

Tarinoiden Taivalkoski ja taianomainen luonto

Olin kieltämättä aika innosta soikeana kun sain kuulla tulleeni valituksi hostellireissaajaksi ja kohteeni tulisi olemaan Vaara Sport hostelli, joka sijaitsi Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla. Naapurissa sijaitseva Kuusamo oli minulle tuttu Rukan laskettelurinteineen, mutta Taivalkoski oli itselleni täysin tuntematon naapuri. Taivalkoski sijaitsee 9 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä hyvin kauniin luonnon ja vaarojen ympäröimänä. Täällä selkeästi nautitaan luonnossa liikkumisesta ja siihen on runsaasti tarjolla erilaisia mahdollisuuksia.

Irtiotto arjesta kotimaan kaupunkilomalla – hostellivinkit edulliseen lomaan

Kaupunkiloma on täydellinen tapa irtiotolle arjesta. Kaupunkikohteet ovat täynnä nähtävää ja koettavaa, niissä on paljon erilaisia tapahtumia, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ihania ruokapaikkoja. Miten olisi vaikka pikkujoulureissu kaveriporukalla tai kulttuuriviikonloppu teatteri- tai konserttielämyksellä? Myös tunnelmalliset joulutorit avautuvat osassa kaupungeista jo marraskuun loppupuolella. Kaupungeissa sijaitsevat hostellit toimivat loistavina tukikohtina kaupunkimatkailijalle ja hostellissa yöpyminen on jo itsessään matkakokemus.