Esittelyssä Hostel Ahopää Saariselällä

Hostel Ahopää sijaitsee Saariselän Kiilopäällä aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Hostellin pihasta pääset suoraan tunturiin merkityille hiihto- ja patikointireiteille, jotka tarjoavat loistavat puitteet ulkoiluun upeissa tunturimaisemissa. Reiteillä voit tehdä omia tunturiretkiäsi tai osallistua ohjatuille viikkoretkille.

Varaslähtö talveen Kuusamon Oivangissa

Mieltä kutkuttava hiljaisuus, jäinen järvimaisema ja metsästä kantautuva hiljainen klik klik klik. Porojen koparoista, eli jaloista, kuuluu pakkasella pieni naksutus, näin he tunnistavat toisensa ja toistensa liikkeet katsomatta taakseen.

Kääntelen päätäni lumoutuneena. Minne tahansa katson, peittää paksu lumipeite kaiken alleen. Aivan kaiken. Tällainen lumipeite hiljentää myös oksien havinan metsässä. Kaukaisuudesta lentelevä kuukkeli ei päästä ääntäkään kun se laskeutuu läheisen kuusen oksalle. Haluan istua laiturilla, mutta etsin ensin lumikinoksen alta penkin. Kauempana on toinen laituri, jossa vesi pulppuaa. Jäätyneessä järvessä pidetään saunan edessä olevaa laituria avoinna koko ajan, avannossa voi näköjään käydä koko talven. Vedän syvään henkeä, jos oikein yritän kuunnella, kuulen myös hiljaista pulputusta avannosta, se rauhoittaa.

Esittelyssä Maaseutuhotelli Hirvikoski

Maaseutuhotelli Hirvikoski sijaitsee Keski-Pohjanmaalla luonnonkauniin Lestijoen rannalla, Toholammin Sykäräisten kylässä. Hostelli on suosittu kokousten, perhejuhlien ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikka. Hirvikoski on avoinna ympäri vuoden, myös joulun aikaan, jolloin voit viettää siellä leppoisaa ja ohjelmallista vanhan ajan joulua.

Tarinoiden Taivalkoski ja taianomainen luonto

Olin kieltämättä aika innosta soikeana kun sain kuulla tulleeni valituksi hostellireissaajaksi ja kohteeni tulisi olemaan Vaara Sport hostelli, joka sijaitsi Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla. Naapurissa sijaitseva Kuusamo oli minulle tuttu Rukan laskettelurinteineen, mutta Taivalkoski oli itselleni täysin tuntematon naapuri. Taivalkoski sijaitsee 9 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä hyvin kauniin luonnon ja vaarojen ympäröimänä. Täällä selkeästi nautitaan luonnossa liikkumisesta ja siihen on runsaasti tarjolla erilaisia mahdollisuuksia.

Irtiotto arjesta kotimaan kaupunkilomalla – hostellivinkit edulliseen lomaan

Kaupunkiloma on täydellinen tapa irtiotolle arjesta. Kaupunkikohteet ovat täynnä nähtävää ja koettavaa, niissä on paljon erilaisia tapahtumia, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ihania ruokapaikkoja. Miten olisi vaikka pikkujoulureissu kaveriporukalla tai kulttuuriviikonloppu teatteri- tai konserttielämyksellä? Myös tunnelmalliset joulutorit avautuvat osassa kaupungeista jo marraskuun loppupuolella. Kaupungeissa sijaitsevat hostellit toimivat loistavina tukikohtina kaupunkimatkailijalle ja hostellissa yöpyminen on jo itsessään matkakokemus.

Esittelyssä Hostel Suomenlinna

Hostel Suomenlinna sijaitsee Suomenlinnan merilinnoituksessa, rauhallisessa ympäristössä. 1900-luvun alussa rakennetussa kansakoulurakennuksessa toimiva tunnelmallinen hostelli on vain kivenheiton päässä Suomenlinnan lauttaliikenteen pysäkiltä. Hostellille pääsee 15 minuutissa Helsingin keskustasta, lauttojen kulkiessa aamuvarhaisesta yömyöhään

Kun Porvoo räjähtää, hostellimatkalla Porvoossa

Porvooseen oli tarkoitus mennä geokätköilemään, suorittamaan geokohde geokohdepäivänä, siitä saa erityisen virtuaalisen matkamuiston omiin tietoihinsa. Geokohteessa ei ole kätköpurkkia, vaan pitää löytää vastaukset paikan päällä paikan geologiaa koskeviin kysymyksiin. Geokohteita on rajallisesti ja Porvoossa on esimerkiksi Linnamäki vanhan kaupungin kupeessa. Nyt kuitenkin aiemmin olin jo tehnyt geokohteen muualla ja riittäisi että loggaisin sen nettiin tuona viikonloppuna. Sitten tajusin, että Suomen 40 suosituimman kätkön joukosta joitain on Porvoossa ja sen lisäksi Porvoo geotour, josta saa virtuaalisen matkamuiston ja joka minulla oli jäänyt kesken. Minun suunnitelma ihan räjähti, että on loputtomasti kohteita yhdessä kaupungissa, enkä ikinä suoriudu tästä.

Uusi hostelli Ranualla: luonnonrikkauksien äärellä Nikkilän Elämyskylässä

Etelä-Lapissa sijaitseva verkoston uusi hostelli palvelee pohjoisen kulkijoita ja luontomatkailijoita. Nikkilän Elämyskylä sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla, Posion ja Ranuan puolivälissä. Seudun koskemattomat erämaat ja laajat vesistö-, suo- ja metsäalueet tarjoavat lukuisat mahdollisuudet liikkumiseen ja rauhoittumiseen puhtaassa ja karun kauniissa luonnossa. Tekemistä riittää ympäri vuoden.

Perheloma pienellä budjetilla Helsingissä

Heinäkuun lopussa perheemme suuntasi Helsinkiin ja Eurohosteliin minilomalle. Koska VR tarjoaa ilmaiset lähiliikennematkat lastenrattaiden kanssa kulkeville, oli junamatkamme hyvin edullinen. Mikäpä sen halvempaa, helpompaa ja ilmastoystävällisempää kuin matkustaa junalla pääkaupungin vilskeeseen!