Matkakuumetta Satakunnan sydämessä

Kun silmiini osui Suomen Hostellijärjestön hakuilmoitus reissaajista testaamassa hostelleja ympäri Suomea, ei mennyt kauaa, kunnes oma hakemukseni oli vetämässä. Reissaaminen on ollut minulla ykkösharrastuksena jo 7 vuotta ja siitä somettaminen alkoi muutama vuosi sitten. Oli aivan mahtavaa päästä tekemään sitä näin virallisen tehtävän kera ja homma tuntui alusta alkaen täysin omalta. Kohteenani olisi Porin Hostel River ja viikonloppuloma kesäkuun alussa.

Esittelyssä Visatupa

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella Sodankylän Raudanjoella. Hostellia ympäröi koskematon luonto ja vieressä on puhdasvetinen järvi. Syksyllä voit marjastaa lähimetsissä ja ihailla ruskan väriloistoa, joka on Sodankylässä yleensä parhaimmillaan syyskuun kahtena ensimmäisenä viikkona.

Esittelyssä Lemmenjoen Lumo

Lapin taikaa, saamelaiskulttuuria ja kullanhuuhdontaa Lemmenjoella Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Saamelaistila Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Vieressä avautuu Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto. Lemmenjoen Lumo järjestää vene- ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä Lemmenjoen kansallispuistossa. Voit myös vuokrata kanootteja, soutuveneitä […]

Viikonloppu Hostel Holkenin sirkusvaunussa ja Iloisen Inkoon tuulahdus

Aurinkoinen kesäkuun viikonloppu on pian alkamaisillaan ja suuntaamme pian automme kohti Inkoota, noin 5000 asukkaan kuntaa Länsi-Uudellamaalla. Olemme mieheni Torstin kanssa innoissamme päästessämme viettämään ensimmäistä viikonloppuamme hostellissa. Olemme molemmat matkailun ystäviä ja matkustelemme säännöllisesti ulkomailla kuin koti Suomessa, mutta emme kuitenkaan ole aikaisemmin yöpyneet hostellissa. Olemme vakuuttuneita, että tulemme viettämään antoisan ja elämyksellisen viikonlopun Hostel Holkenilla!

Pakomatka kauas lähelle

Hostellireissaajatarina 5: Teemu Karhu ”Pojat, apua!” huudan epätoivoisesti kypäräni sisällä. Edessä ajavien kavereideni perävalot loittonevat koko ajan, vaikka väännän Hondastani kaiken tehon irti. En saa heitä kiinni. Epätoivo iskee. Tämän piti olla nopea ja helppo keikka. Nojaudun alemmas, jotta ilmanvastus vähenisi ja prätkäni kulkisi lujempaa. Tiesin, että jokin tulisi menemään vikaan tänään. Silmistäni valuvat suolaiset kyyneleet imeytyvät kypäräni poskipehmusteisiin, kun ääni särkyen huudan vielä kerran: ”Pojat, unohettiin ostaa sinappi!”.

Elämyksiä Tankarin majakkasaarella

Matka Kokkolan Tankar-saarelle oli monivivahteinen. Matkustimme Keski-Suomesta maarapujen maakunnasta Kokkolaan, jossa yövyimme ensin yhden yön ennen reissua Tankarin saarelle. Tankarin majakkasaarelle meidät kuljetti m/s Jenny.

Esittelyssä Kartano Hostel

Kartano Hostel on kodinomainen majoitusvaihtoehto Anttilan Tilalla Kokemäellä, Satakunnassa. Hostel toimii ympäri vuoden tilan päärakennuksessa. Rakennuksen vanhin osa on rakennettu jo vuonna 1790 ja pitkä historia onkin monin paikoin aistittavissa pienistä yksityiskohdista sekä Anttilan Tilan kotimuseosta.