Hostellijärjestön henkilöstö esittäytyy

Suomen Hostellijärjestö täyttää tänä vuonna 85 vuotta. Näiden vuosikymmenten aikana järjestön toimistossa on vaikuttanut monta työntekijää. Moni muistaa heistä etenkin järjestön pitkäaikaiset pääsihteerit Kalevi Vaaran sekä Ari J. Aallon, jotka molemmat vuorollaan luotsasivat järjestöä parinkymmen vuoden ajan. Vilkkaimpina vuosina toimistossa on häärännyt seitsemän työntekijää. Tätä nykyä järjestössä työskentelee naiskolmikko Maarit, Sinikka ja Sanni. 

Esittelyssä Cirkus Hostel Holken

Cirkus Hostel Holken tarjoaa persoonallista majoitusta vanhan kyläkoulun pihapiirissä Tähtelän kylässä Inkoossa. Yöpyminen Holkenissa on kuin aikamatka menneisyyteen. Voit yöpyä aidossa sirkusvaunussa, chillata sirkusteltassa ja nauttia aamiaisen ja päivällisen ruotsalaisen posliinein ja antiikkihuonekaluin sisustetussa 130 vuotiaassa päärakennuksessa.

Nämä matkaillessa oppimasi asiat auttavat sinua nyt selviytymään koronapandemiassa

Kotona pysytteleminen on rankkaa, kun haluaisit matkustaa. Asiaa pahentaa vielä se, että kukaan ei vielä tiedä milloin elämä palautuu normaaliksi. Tänä aikana, kun olet eristyksissä kotonasi, saatat huomata, että hostellireissuistasi on nyt sinulle hyötyä tilanteessa selviytymiseen. Reissuilla oppimasi asiat auttavat sinut myös läpi yksinäisyyden, hiljaisuuden ja epävarmuuden. Tässä esimerkiksi 7 asiaa, joihin olet tottunut jo matkaillessasi.

Matkusta kirjojen ihmeelliseen maailmaan ja nappaa kirjavinkkimme

Kun olet kotona ja kaipaat inspiraatiota, ota mukaan mielesi matkalle nämä vinkkimme. Kirjat ovat kiehtovia ja tempaisevat mukaansa poistaen mielestä modernin maailman huolenaiheet. Vaikka sinulla ei olisi tusinoittain kirjoja kotona niin ei hätää, sillä voit lukea niitä myös verkossa.

Sukella seikkailuun elokuvien välityksellä ja nappaa leffavinkkimme

Vaikka et nyt pääse matkustamaan, voit lähteä virtuaalimatkoille elokuvien kautta. Leffat vievät meidät täysin uuteen maailmaan ja tarjoavat elämyksiä. Rentoudu kotona ja anna juonen viedä sinut mukanaan inspiroivalle matkalle. Netflix tarjoaa rajattomasti elokuvia ja sarjoja, joita voit katsella milloin tahansa kotisohvaltasi. Poimintamme matkailuaiheisista elokuvista löydät alta.

Inspiroivat matkavinkkimme kotioloihin

Elämme aikaa, jolloin matkustamisesta voi ainoastaan haaveilla. On tärkeää pysytellä nyt kotioloissa ja noudattaa annettuja sääntöjä, jotta estetään viruksen leviämistä. Nyt onkin hyvä aika levätä, unelmoida uusista seikkailuista sekä muistella aiempia reissuja. Pidetään hymy huulilla, ja suunnitellaan seuraavia reissuja aikaan, kun tilanne taas sallii matkailun. Tässä saat 10 vinkkiä tuleville hostellireissuillesi.

Hostellitoiminnan keskusjärjestö Hostelling International kaipaa nyt kannatustasi

Koronavirusepidemia on saattanut matkailusektorin vaikeiden aikojen äärelle. Matkailun pysähtymisestä, hostellien sulkemisista ja lähikontaktien välttämisestä johtuen myös Hostelling Internationalin (HI) toiminta on vaakalaudalla. Pidetään yhdessä huolta, että perinteikäs hostellitoiminnan keskusjärjestö selviää kriisistä ja toiminta jäsenten hyväksi voi jatkua.

HI hostellien kuulumisia ulkomailta: hostellit kaupunkien apuna koronakriisissä

Koronaviruspandemia jyllää maailmanlaajuisesti ja on pakottanut monia yrityksiä sulkemaan ovensa väliaikaisesti. Myös kansainvälisen Hostelling International verkoston sisällä on jouduttu sulkemaan hostelleja eri maissa. Vaikka hostellitoimintaa on jouduttu monissa maissa rajoittamaan ja jopa väliaikaisesti lopettamaan, on ikävien tarinoiden joukosta löydetty myös hienoja mahdollisuuksia tarjota apua koronakriisin keskellä. Tällainen esimerkki löytyy esimerkiksi Belgiasta.