Esittelyssä Nuorisokeskus Anjala

Nuorisokeskus Anjalan elämyksellinen ja luonnonläheinen kartano- ja joenrantamiljöö sijaitsee Kouvolassa, Anjalan kylässä. Nuorisokeskus Anjala kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön tukemiin ja valvomiin valtakunnallisiin nuorisokeskuksiin, ja tarjoaa nuorisotoiminnan lisäksi myös hostellimajoitusta yksittäis- ja ryhmämatkailijoille.

Maatilamatkailua Lapissa – Visatuvalta elämyksiä kaikenikäisille

Hostellireissaaja-matkalle Visatuvalle lähtivät Minka, Markus ja 1,5-vuotias Aleksi Porista sekä Liisa Rovaniemeltä. Matkamme alkoi jo keskiviikkona sateisesta asuinkaupungistamme Porista. Keskiviikkopäivä kului ajellessa maata halki kohti Rovaniemeä. Pitkä automatka taaperon kanssa ei ehkä ole houkuttelevin vaihtoehto, ja usein matka onkin tullut kuljettua junalla. Taaperon tyytyväisenä pitivät alkumatkasta Pipsa Possu ja loppumatkasta Nukkumatti. Toki hieman luovuutta ja musiikkisirkustoimintaa sai matkan aikana käyttää. Koira on tottunut pitkänmatkanmatkustaja, eikä hätkähtänyt tästäkään reissusta.

Helleviikonloppu Turussa

Keväällä huomasin, että hostellijärjestö hakee hostellireissaajia ja päätin oitis hakea mukaan. Kun aloin selailemaan hostellit.fi sivua, oli kiinnostavaa huomata miten paljon hostelleja löytyy Suomesta. Olen yöpynyt lukemattomia kertoja hostelleissa ulkomailla mutta en ole käyttänyt ikinä sitä mahdollisuutta kotimaassa. Nyt tuli siihenkin muutos!

50+ syytä yöpyä hostellissa

Hostellit ovat paljon muutakin kuin edullisia majoituspaikkoja. Hostellijärjestön 85. vuotisjuhlavuoden innoittamina olemme listanneet lähes yhtä monta syytä hostellissa yöpymiseen, kuin mitä synttärikakussamme on kynttilöitä.

Lumoavia linnahostelleja Euroopassa

Miltä tuntuisi viettää yö linnanneitona tai ritarina ja yöpyä aidossa keskiaikaisessa linnassa? Näiden satoja vuosia vanhojen historiallisten julkisivujen takana voivat olla hyvinkin modernit majoitustilat. On huoneita omilla mukavuuksilla sekä viihtyisiä yhteisiä tiloja. Linnojen aktiivinen käyttäminen ja kunnostus auttavat myös niiden suojelussa ja säilymisessä vielä satoja vuosia eteenpäin. Tässä muutama eurooppalainen linnahostelli:

Pyöräretki Puumalassa

Pilvetön taivas ja helteinen sää tervehtivät meitä saapuessamme vaikuttavalle Puumalansalmen sillalle. Reissumme tarkoituksena oli kiertää retkipyörillä noin 60 kilometrin mittainen Puumalan saaristokierros. Tätä hetkeä oli odotettu kauan ja odotukset olivat korkealla.

10 syytä varata majoitus Hostellit.fi:n kautta

Voit varata hostellimajoituksen kaikkiin Suomen ja ulkomaiden Hostelling International (HI)-hostelleihin Suomen Hostellijärjestön verkkosivujen kautta. Olemme koonneet yhteen kymmenen hyvää syytä varata majoitus www.hostellit.fi-sivuston kautta.

Hostellijärjestön omat hostellit 85 toimintavuoden aikana

Suomen Hostellijärjestö perustettiin vuonna 1935 nimellä Suomen Retkeilymajajärjestö (SRM). Hostellijärjestön verkostoon kuuluvien hostellien kokonaismäärä on ollut suurimmillaan 80-luvun lopulla, jolloin niitä oli noin 160. Mukana oli tuolloin paljon pieniä ja kannattamattomia kohteita, jotka ovat sittemmin jääneet pois. Toisin kuin useimmissa muissa maissa, Hostellijärjestöllä on vuosien varrella ollut kuitenkin vain muutama oma hostelli.

Esittelyssä Vaihelan Tila

Vaihelan tilan majoitustoiminta Keski-Suomessa Joutsan Pappisen kylällä alkoi heinäkuussa1960 eli tänä kesänä siitä tulee kuluneeksi 60 vuotta. Vaihelassa maatilan vanhat tuotantorakennukset ovat saaneet uuden elämän majoitustiloina.