Irtiotto arjesta kotimaan kaupunkilomalla – hostellivinkit edulliseen lomaan

Kaupunkiloma on täydellinen tapa irtiotolle arjesta. Kaupunkikohteet ovat täynnä nähtävää ja koettavaa, niissä on paljon erilaisia tapahtumia, nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ihania ruokapaikkoja. Miten olisi vaikka pikkujoulureissu kaveriporukalla tai kulttuuriviikonloppu teatteri- tai konserttielämyksellä? Myös tunnelmalliset joulutorit avautuvat osassa kaupungeista jo marraskuun loppupuolella. Kaupungeissa sijaitsevat hostellit toimivat loistavina tukikohtina kaupunkimatkailijalle ja hostellissa yöpyminen on jo itsessään matkakokemus.

Esittelyssä Hostel Suomenlinna

Hostel Suomenlinna sijaitsee Suomenlinnan merilinnoituksessa, rauhallisessa ympäristössä. 1900-luvun alussa rakennetussa kansakoulurakennuksessa toimiva tunnelmallinen hostelli on vain kivenheiton päässä Suomenlinnan lauttaliikenteen pysäkiltä. Hostellille pääsee 15 minuutissa Helsingin keskustasta, lauttojen kulkiessa aamuvarhaisesta yömyöhään

Kun Porvoo räjähtää, hostellimatkalla Porvoossa

Porvooseen oli tarkoitus mennä geokätköilemään, suorittamaan geokohde geokohdepäivänä, siitä saa erityisen virtuaalisen matkamuiston omiin tietoihinsa. Geokohteessa ei ole kätköpurkkia, vaan pitää löytää vastaukset paikan päällä paikan geologiaa koskeviin kysymyksiin. Geokohteita on rajallisesti ja Porvoossa on esimerkiksi Linnamäki vanhan kaupungin kupeessa. Nyt kuitenkin aiemmin olin jo tehnyt geokohteen muualla ja riittäisi että loggaisin sen nettiin tuona viikonloppuna. Sitten tajusin, että Suomen 40 suosituimman kätkön joukosta joitain on Porvoossa ja sen lisäksi Porvoo geotour, josta saa virtuaalisen matkamuiston ja joka minulla oli jäänyt kesken. Minun suunnitelma ihan räjähti, että on loputtomasti kohteita yhdessä kaupungissa, enkä ikinä suoriudu tästä.

Uusi hostelli Ranualla: luonnonrikkauksien äärellä Nikkilän Elämyskylässä

Etelä-Lapissa sijaitseva verkoston uusi hostelli palvelee pohjoisen kulkijoita ja luontomatkailijoita. Nikkilän Elämyskylä sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla, Posion ja Ranuan puolivälissä. Seudun koskemattomat erämaat ja laajat vesistö-, suo- ja metsäalueet tarjoavat lukuisat mahdollisuudet liikkumiseen ja rauhoittumiseen puhtaassa ja karun kauniissa luonnossa. Tekemistä riittää ympäri vuoden.

Perheloma pienellä budjetilla Helsingissä

Heinäkuun lopussa perheemme suuntasi Helsinkiin ja Eurohosteliin minilomalle. Koska VR tarjoaa ilmaiset lähiliikennematkat lastenrattaiden kanssa kulkeville, oli junamatkamme hyvin edullinen. Mikäpä sen halvempaa, helpompaa ja ilmastoystävällisempää kuin matkustaa junalla pääkaupungin vilskeeseen!

Esittelyssä Finnhostel Joensuu

Finnhostel Joensuu on viihtyisä huoneistohostelli niin yksittäisille matkailijoille kuin perheille ja ryhmille. Ympäri vuoden avoinna oleva hostelli sijaitsee vehreässä ja rauhallisessa ympäristössä Joensuun keskustassa.

Matkakuumetta Satakunnan sydämessä

Kun silmiini osui Suomen Hostellijärjestön hakuilmoitus reissaajista testaamassa hostelleja ympäri Suomea, ei mennyt kauaa, kunnes oma hakemukseni oli vetämässä. Reissaaminen on ollut minulla ykkösharrastuksena jo 7 vuotta ja siitä somettaminen alkoi muutama vuosi sitten. Oli aivan mahtavaa päästä tekemään sitä näin virallisen tehtävän kera ja homma tuntui alusta alkaen täysin omalta. Kohteenani olisi Porin Hostel River ja viikonloppuloma kesäkuun alussa.

Esittelyssä Visatupa

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella Sodankylän Raudanjoella. Hostellia ympäröi koskematon luonto ja vieressä on puhdasvetinen järvi. Syksyllä voit marjastaa lähimetsissä ja ihailla ruskan väriloistoa, joka on Sodankylässä yleensä parhaimmillaan syyskuun kahtena ensimmäisenä viikkona.

Esittelyssä Lemmenjoen Lumo

Lapin taikaa, saamelaiskulttuuria ja kullanhuuhdontaa Lemmenjoella Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Saamelaistila Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Vieressä avautuu Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto. Lemmenjoen Lumo järjestää vene- ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä Lemmenjoen kansallispuistossa. Voit myös vuokrata kanootteja, soutuveneitä […]

Viikonloppu Hostel Holkenin sirkusvaunussa ja Iloisen Inkoon tuulahdus

Aurinkoinen kesäkuun viikonloppu on pian alkamaisillaan ja suuntaamme pian automme kohti Inkoota, noin 5000 asukkaan kuntaa Länsi-Uudellamaalla. Olemme mieheni Torstin kanssa innoissamme päästessämme viettämään ensimmäistä viikonloppuamme hostellissa. Olemme molemmat matkailun ystäviä ja matkustelemme säännöllisesti ulkomailla kuin koti Suomessa, mutta emme kuitenkaan ole aikaisemmin yöpyneet hostellissa. Olemme vakuuttuneita, että tulemme viettämään antoisan ja elämyksellisen viikonlopun Hostel Holkenilla!