Uusi hostelli Kotkassa: Gasthaus Vanha-Merivartioasema

Gasthaus Vanha-Merivartioasema sijaitsee ainutlaatuisella ja kauniilla luontoalueella Kotkan Pookinmäellä. Hostelli on toiminut nimensä mukaisesti aikaisemmin Rajavartiolaitoksen merivartioasemana.

Hostellin ylemmistä kerroksista avautuu upea näköala merelle, josta joka päivä ohi kulkee useita pieniä sekä isoja laivoja, purjeveneitä ja muita erilaisia veneitä. Kiikareilla voi katsoa ja tutkia tarkemmin lähimpänä olevia saaria ja ohimeneviä laivoja.

Gasthaus-Vanha-Merivartiosema

Kotkan merivartioasema ehti toimia Pookinmäellä 70 vuotta ennen muuttoaan uusiin tiloihin. Vanha merivartioasema koki muodonmuutoksen hostelliksi, kun majoitusalan yrittäjä Petri Silvennoinen osti tilat ja remontoi ne hostellikäyttöön sopiviksi.

Kun Petri näki ensimmäistä kertaa Merivartioaseman valvomosta avautuvan näkymän, hän päätti heti, että paikka tulee olemaan hänen. Kaupat tehtiin tammikuussa 2021, jonka jälkeen alkoi remontointi. Ensimmäisenä majoittujille avattiin pihatalo ja remontin edistymisen myötä avattiin pikkuhiljaa muut tilat.

”Jo heti ensimmäiset vieraat ihastuivat paikkaan ja jättivät niin hyvät palautteet, että tajusimme ettei kauppa ollut todellakaan turha. Meidän paikassa yhdistyy historia, luonto, puhdas ilma sekä upeat maisemat merelle”, kertoo Petrin puoliso ja hostellin operatiivisesta toiminnasta vastaava Tanja Zamyslova.

Gasthaus Vanha-Merivartiosema, pihatalo
Pihatalo avattiin majoituskäyttöön tiloista ensimmäisenä kesällä 2021.

Gasthausista löytyy majoitustilaa 49 henkilölle. Päärakennuksessa on 1-4 hengen huoneita omalla tai jaetulla kylpyhuoneella sekä kaksio ja studio omilla sisäänkäynneillä. Studio soveltuu myös liikuntaesteisille. Pihatalossa on kaksi makuuhuonetta omalla kylpyhuoneella, olohuone ja keittiö. Pihatalosta on mahdollista vuokrata vain yksi huone tai vaikka koko talo isommalle ryhmälle. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitushintoihin.

Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Päärakennuksen kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella.
Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Päärakennuksen 4h huone jaetulla kylpyhuoneella.
Gasthaus Vanha-Merivartiosema
Kaksio omalla sisäänkäynnillä.

Lisämaksusta on saatavilla aamiaiskori ja ryhmille voidaan järjestää myös erillinen aamupalatarjoilu. Lisäksi hostellissa on tilava ruokailutila ja täysin varusteltu asiakaskeittiö, jossa on mahdollista itse keittää talon tarjoamaa kahvia ja teetä.

Gasthaus Vanha-Merivartioseman ruokailu- ja keittiötila
Ruokailutilaan mahtuu 25 henkilöä ja tilavassa yleiskeittiössä onnistuu myös ruuanvalmistus.
Gasthaus Vanha-Merivartioseman lounge
Päärakennuksen lounge.

Viihtyisässä loungessa voi viettää aikaa ja katsella televisiota. Siellä ovat merivartijatkin aikoinaan tehneet töitä, opiskelleet, syöneet ja viettäneet arkipäivänsä. Erikseen varattavissa ovat myös koulutustila 20 henkilölle sekä kokoustila 20 henkilölle. Isoon merivartion saunaan mahtuu kerrallaan saunomaan jopa 10 ihmistä ja pihalla on käytettävissä grillipaikka. Pihalta on myös portti tähystystornille, josta avautuu ainutlaatuinen näköala merelle ja Kotkan maisemiin.

Gasthaus Vanha-Merivartioseman piha-alue ja portaan meren rantaan
Pihalla voi istuskella ja grillailla. Portaita pitkin pääsee suoraan meren rantaan.

Kotka on Suomen puistopääkaupunki, ja Kotkansaaren puistoreitti on mitaltaan viisi kilometriä. Joukosta voi poimia mieleisensä puistot tai käydä läpi koko reitin reippaillen tai pyöräillen. Gasthaus Vanha-Merivartioasema sijaitsee Pookinmäellä, mikä avaa lähes rajattomat mahdollisuudet kävelijöille ja polkupyöräilijöille.
Gasthausin pihalta pääsee portaita pitkin suoraan meren rantaan, josta on Mansikkalahden uimarannalle vain viiden minuutin kävelymatka. Katariinanpuisto alkaa melkein heti Mansikkalahden uimarannan jälkeen ja Sapokan puisto ja kivipuisto ovat myös vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Vierasvenesatama sijaitsee noin 300 metrin päässä hostellista ja Kotkan ydinkeskustaankin on vain 10 minuutin kävelymatka.

Kotkassa voi lähteä lukuisille saaristo- ja kalastusretkille ja vierailla Merikeskus Vellamossa ja Akvaariotalo Maretariumissa. Kotkan Meripäivien aikaan heinäkuussa ja Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaalin aikaan loppusyksystä kaupunki täyttyy konserteista, markkinoista, nautiskelusta ja viihtymisestä.

Tutustu Gasthaus Vanha-Merivartioasemaan

Julkaistu 16.3.2023

10 hostellimyyttiä ja totuus niiden takana

Hostelleihin liittyy paljon väärinkäsityksiä ja harhaluuloja. Tässä yleisimpiä hostelleihin liitettyjä myyttejä, sekä totuus niiden takana:

MYYTTI 1: ”Hostelleissa yöpyvät vain nuoret”

Moni kuvittelee, että hostellit ovat vain nuoria varten. Tosi asiassa hostelleja käyttävät kaiken ikäiset matkailijat, eikä niihin ole mitään yläikärajaa. Hostelleista löytyy jokaisen makuun sopivia paikkoja ikään katsomatta. Hostelliasiakkuudessa kyse onkin ennemmin hostellihenkisyydestä kuin iästä.

Perhe ISLO Hostelissa Joensuussa
Hostelleissa yöpyvät kaiken ikäiset matkailijat. Kuva ISLO Hostel / Joensuu
MYYTTI 2: ”Hostelleissa on vain isoja makuusaleja ja huone pitää jakaa muiden kanssa”

Hostellissa yöpyminen ei tarkoita sitä, että huone jaetaan kymmenien muiden matkailijoiden kanssa. Yksityishuoneet ovat hostelleille aivan yhtä tyypillisiä kuin hotelleille.

Hostelleille tyypillistä kuitenkin on, että niissä on myös mahdollista ostaa pelkkä sänkypaikka jaetusta huoneesta. Tällöin majoituskustannus jää pieneksi, ja voi tutustua helposti muihin matkailijoihin. Jaettuja huoneita on erilaisia, ja niitä voi olla kahden hengen huoneesta yli kymmenenkin hengen huoneeseen. Huonetyypistä riippuen käytössä voi olla joko kerrossänkyjä tai tavallisia sänkyjä.

Hostel Suomenlinnan yksiyishuone ja jaettu huone
Yksityishuone ja jaettu huone Hostel Suomenlinnassa Helsingissä.
MYYTTI 3: ”Hostelleissa ei ole huoneessa omaa wc:tä ja suihkua”

Hostellissa wc -ja suihkutilat ovat yleensä jaettuja, ja ne löytyvät käytäviltä. Yhä useammissa hostelleissa on kuitenkin tarjolla myös huoneita omalla kylpyhuoneella. Huoneet, joissa on oma wc sekä suihku ovat yleensä hieman kalliimpia.

MYYTTI 4: ”Hostellit ovat epäsiistejä ja nuhruisia”

Hostellit eivät suinkaan ole vähemmän laadukkaita kuin hotellit. Siisteys, palvelutarjonta ja ystävällinen ilmapiiri toteutuvat myös hostelleissa. Kaikkien HI-verkoston hostellien tulee täyttää Hostelling Internationalin minimistandardit, jotka takaavat asiakkaalle laadukkaan hostellikokemuksen ympäri maailman.

Porvoo Hostel ulkoa ja Majatalo Pihlajapuun majoitushuone
Siisteydestään tunnettu Porvoo Hostel toimii yli 100 vuotta vanhassa rakennuksessa. Majatalo Pihlajapuun huoneet on sisustettu kodikkaasti ja yksilöllisesti (Nurmes).
MYYTTI 5: ”Hostellit ovat meluisia ja rauhattomia”

Valinnanvaraa on vilkkaista nuorison ja reppureissaajien suosimista keskustahostelleista rauhallisemman ilmapiirin omaaviin hostelleihin. Useimmiten majoitustilat ovat hieman erillään yhteisistä tiloista ja hostellien henkilökunta huolehtii siitä, että asiakkaat voivat nukkua yönsä rauhallisesti ilman häiriötekijöitä.

MYYTTI 6: ”Hostelleihin pitää tuoda omat lakanat”

Useimmiten hostelleissa lakanat kuuluvat hintaan, mutta jotkut hostellit ottavat niistä erillisen maksun. Jos lakanat eivät sisälly hintaan, eikä majoittuja halua vuokrata niitä hostellista, voi silloin ottaa omat lakanat mukaan. Hygieniasyistä hostelleissa ei yleensä ole sallittua käyttää makuupussia.

Kartanohostel AnnaCatharinan ja Hostel Linnasmäen majoitushuoneet
Kartanohostel AnnaCatharinassa (vas.) Savonlinnassa liinavaatteet sisältyvät hintaan ja vuoteet on valmiiksi pedattu. Hostel Linnasmäessä Turussa liinavaatteet sisältyvät majoituksen hintaan, mutta asiakas petaa vuoteensa itse.
MYYTTI 7: ”Hostelleissa ei ole saatavana aterioita”

Useimmiten hostelleissa on saatavana vähintään aamiainen. Hostellin huonehintaan se ei kuitenkaan välttämättä sisälly, vaan sen voi halutessaan ostaa erikseen. Myös muita aterioita voi olla saatavana hostellista riippuen.

Hostelleissa on usein asiakkaiden käytössä keittiötilat, joissa voi valmistaa omia aterioita ja säilyttää ruokatarvikkeita, jolloin säästää ruokakustannuksissa ja voi suunnitella aterioinnit vapaammin.

Tapion Tuvan ravintola ja Time Hostelin asiakaskeittiö
Tapion Tuvan ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa (Kalajoen Hiekkasärkät). Time Hostelin asiakaskeittiössä voi valmistaa aterioita itse (Jyväskylä).
MYYTTI 8: ”Hostelleissa on ”kotiintuloaika””

Hostellit eivät välttämättä ole avoinna 24h, mutta asiakkaiden on sisäänkirjautumisen jälkeen yleensä mahdollista kulkea myös aukioloaikojen ulkopuolella vapaasti hostelliin avaimella tai ovikoodilla.

MYYTTI 9: ”Hostellit ovat turvattomia”

Hostellit panostavat turvallisuuteen huomioimalla hostellin erityispiirteet. Esimerkiksi yhteismajoitushuoneissa tulee olla tarjolla riittävästi lukollisia kaappeja asiakkaiden tarpeisiin. Hostelleissa palvelee asianmukaisesti koulutettu henkilökunta ja henkilökunnan voi tavoittaa ympäri vuorokauden. Hostelling Internationalin yhteiset minimistandardit takaavat, että turvallisuusasiat on huomioitu kaikissa verkoston hostelleissa.

Cheap Sleepin yhteismajoitushuone ja Eurohostelin respa.
Cheap Sleep Helsinki ja Eurohostel Helsingissä ovat avoinna 24/7. Yhteismajoitushuoneissa on asiakkaille lukollisen kaapit.
MYYTTI 10: ”Hostelleissa on oltava sosiaalinen”

Hostellien tilat mahdollistavat sen, että siellä on helppo tutustua muihin matkailijoihin. Tyypillistä hostelleille on ”common room” eli yleinen oleskelutila, jossa voi viettää aikaa esimerkiksi lukemalla, pelaamalla lautapelejä tai katselemalla TV:tä. Jotkut hostellit järjestävät asiakkailleen yhteisöllistä toimintaa, esimerkiksi kaupunkikierroksia tai elokuvailtoja.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hostellissa voisi olla omassa rauhassa niin halutessaan. Hostellista voi varata yksityishuoneen ja käyttää yhteisiä tiloja vain siltä osin, kuin on tarpeen.

Majatalo Villasen oleskelutila
Oleskelutila Majatalo Villasessa Jämsässä.

Julkaistu 22.2.2023

Hostellit mukana Matkamessuilla ja MP 23 Moottoripyörämessuilla – katso ohjelma ja messutarjoukset!

Hae Matkamessuilta vauhtia hostellimatkallesi

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Tutustu ainutlaatuisiin hostelleihin Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa ajalla 20.-22.1.2023 ja tule hakemaan meiltä vinkkejä edulliseen majoitukseen Suomessa ja maailmalla.

Hostellijärjestön osastolla 6f9 pääset tutustumaan ainutlaatuisiin ja persoonallisiin hostelleihin! Saat myös maksutta Kotimaan hostellikortin (arvo 5 €) ja voit samalla osallistua hostellilahjakorttien arvontaan. Kotimaan hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen verkostomme hostelleista Suomessa sekä paljon muita matkailuetuja, kuten alennuksia museoista, ravintoloista ja matkavarusteista.

Suomen Paras Hostelli 2023 julkistetaan Matkamessuilla

Suomen Hostellijärjestö valitsee vuosittain verkostostaan ansiokkaasti toimineen hostellin, joka saa itselleen Suomen Paras Hostelli -tunnustuksen seuraavaksi vuodeksi. Painopistealueena ja teemana vuoden 2023 valinnassa on paikallisuus. Hostellijärjestön verkoston hostellit ovat halutessaan voineet hakeutua mukaan kilpailuun ja näiden hostellien keskuudesta valinnan on tehnyt Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus. Valinnassa on huomioitu paikallisuus -teemaan pohjaten hostellien omat hakemukset sekä hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tulokset.  Suomen Paras Hostelli 2023 julkistetaan Matkamessuilla Nordic Stagella lauantaina 21.1.2023 klo 14.30.

Hostellihirvi hostellissa

 

MP 23 Moottoripyörämessuilta reissuvinkkejä motoristeille

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät MP 23 Moottoripyörämessut ovat Pohjoismaiden suurimmat moottoripyörämessut ja tapahtuma kaikille kaksipyöräisille tai sellaisesta haaveileville. Tutustu ainutlaatuisiin hostelleihin MP 23 Moottoripyörämessuilla Helsingin Messukeskuksessa ajalla 3.-5.2.2023.

Hostellijärjestön osastolta 6d10 saat vinkkejä erityisesti motoristeille sopiviin hostelleihin Suomessa sekä edulliseen majoitukseen Suomessa ja maailmalla! Saat myös maksutta Kotimaan hostellikortin (arvo 5 €) ja voit samalla osallistua hostellilahjakorttien arvontaan. Kotimaan hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen verkostomme hostelleista Suomessa sekä paljon muita matkailuetuja, kuten alennuksia museoista, ravintoloista ja matkavarusteista.

Hostellit motoristin majoituspaikkana

Mikä on hostelli ja miten se eroaa hotellista? Miksi hostellit sopivat motoristeille? Hostellit Suomessa ja maailmalla? Mm. näihin kysymyksiin saat vastauksen Tie Vie -ohjelmalavalta Suomen Hostellijärjestön puheenvuoron aikana. Puheenvuoromme järjestestetään seuraavasti:

Perjantai 3.2. klo 12.30 Tie Vie -ohjelmalava
Lauantai 4.2. klo 12.30 Tie Vie -ohjelmalava
Sunnuntai 5.2. klo 14.30 Tie Vie -ohjelmalava

Tervetuloa kuuntelemaan!

Hostellihirvi ja moottoripyörät

 

Messutarjouksena verkkokaupassa Kansainvälinen mobiilihostellikortti 10 € (norm. 20 €)

Kansainvälisellä hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen Suomen lisäksi myös ulkomailla Hostelling International (HI) hostelleissa sekä paljon muita kansainvälisiä hostellikorttietuja.

Messutarjous koskee vain Kansainvälistä mobiilihostellikorttia, joka ladataan matkapuhelimen Wallet-sovellukseen. Hostellikortti on voimassa vuoden 2024 loppuun asti.

Tarjous on voimassa verkkokaupassamme vain  Matkamessujen ajan 19.-22.1.2023 sekä MP 23 Moottoripyörämessujen ajan 3.-5.2.2023.

Ota myös somekanavamme seurantaan, niin saat ajantasaiset tiedot messutarjouksista ja voit osallistua messulippujen arvontaan:

Facebook.com/hostellijarjesto
Instagram.com/hostellijarjesto
Twitter.com/hosteljarjesto

 

Julkaistu 2.1.2023

Haltinmaan syleilyssä

Hostellireissaajatarina 8: Elisa Saura
Kohde: Majatalo Haltinmaan Mallatupa, Kilpisjärvi

Tiesitkö, että Kilpisjärvellä sijaitseva Majatalo Haltinmaa tarjoaa niin pariskunnille kuin totuuden etsijöille kodikkaita loma-asuntoja ja retkitupia? Pihapiiristä löytyy myös sauna ja Ravintola Lapintyttö, jossa saat patikoinnin jälkeen maistuvaa pohjolan ruokaa ja juomaa. Suosittelen hetkeen pysähtymistä ja virtaamista.

Hostelli Haltinmaan Mallatupa


VILLI NAINEN TANSSII VISIOIDENSA KANSSA, PYHÄN SAANA-TUNTURIN ALLA

Haen kesäkautena 2022 Suomen Hostellijärjestö ry:n toteuttamaan rekryyn, jossa kahdeksan hostellireissaajaa lähtevät ympäri Suomea yöpymään eri hostelleihin ja dokumentoimaan tästä unohtumattomasta hetkestä. Minun hakemukseni menee läpi ja seikkailuvalmiina Soturittarena, jonka voit myös nähdä muun muassa kansainvälisten elokuvien kohtauksissa, tanssimassa ja voimistelemassa näyttämöillä ympäri maailmaa, ohjaamassa kanssakulkijoita syvään meditatiiviseen tilaan, päätän tarttua tilaisuuteen ja lähteä Suomen Kilpisjärvelle, Käsivarren Lappiin, jossa sijaitsee Majatalo Haltinmaa. Kiitollinen olla saan.

Astuessani Kilpisjärven maaperälle, katsoessani vasemmalla ja oikealle, hurmaannun villistä voimasta, joka huokuu edessäni aukeavasta, henkeäsalpaavan taiteellisesta maisemasta. Saana-tunturi näyttäytyy mielenkiintoiselta ja sinne on kiivettävä vielä. Mitä, jos siellä onkin jäänteitä uhritulista?

Kilpisjärvi

VAIHE 1 / 9.7.2022

Seikkailuni alkaa. Yövyn Rovaniemellä, jossa aistin alkemiaa ja tiedän, että kiertueestani tulee onnistunut.

VAIHE 2 / 10.7.2022

Saapuessani Kilpisjärvelle koen mystiikkaa, kaunista luontoa, kirkasta vettä, mikä välittömästi lumoaa minut.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa


ELISAN VIDEOKLIPPI SAAPUMISPÄIVÄLTÄ >>

VAIHE 3 / 11.7.2022

Majatalo Haltinmaa jää psykofyysisen olemukseni taakse. Kuten Saana-tunturi, joka liikuttaa estetiikannälkäisiä- ja janoisia kanssakulkijoita.

Nukun yöni Mallatuvassa, ihastuttavassa retkeilymajassa. Täältä löytyy retkihuoneita yhdelle ja kahdelle henkilölle. Intentioni on, että saan olla kaikessa rauhassa ja päästä syvän unenvaiheeseen pidemmäksi aikaväliksi. Mallatupa täyttyy kanssakulkijoista, jotka kunnioittavat toinen toisiaan. Yhteinen vessa, keittiö ja televisio ovat käteviä olla olemassa.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Minä kävelen paikalliseen kyläkauppaan tutustumaan ja näen ihania poroja, jotka vaeltavat ihmisten keskuudessa. He vaikuttavat onnelliselta täällä Pohjolan raikkaassa ilmastossa. Kyläkauppaan kävelee noin kolmisen minuuttia majatalo Haltinmaalta. Käyn myös saunassa, joka sijaitsee majatalon pihapiirissä. En kylläkään ymmärrä, miten kiuasta käytetään ja mietteliäänä kamppailen sen kanssa. Tavoitteeni on saada ymmärrys sen käyttötavasta. Tavoitteeni onnistuu osittain, mutta jään sitä edelleen pähkäilemään…

ELISAN VIDEOKLIPPI POROSTA >>

Yllättävän paljon on mahdollista tehdä yhden vuorokauden aikana. Kävelen naapuruston luona ja käyn katsomassa lähellä olevia paikkoja. Ihan Mallatuvan tuntumassa on mukava kävelyreitti, joka kulkee Tsahkaljärven ympäri. Kuljen järven vieressä ja samalla ihailen taakseni jäävää näyttämöä. Siinä tanssin myös materiaalia tanssitaideprojektiini, hyväksyvät puut, kutsuvat laineet, ikuinen taivas yleisönäni. Suosittelen hyttyssuojaa, sillä järven tuntumassa kävelyreiteillä isokokoisia hyttysiä liittyy seuraan. Niitä voi myös olla majatalon pihalla ja esimerkiksi puseron sisällä.

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi
Kilpisjärvi ja Saana - tunturi


ELISAN VIDEOKLIPPI TUNTURIPUROSTA >>

ELISAN VIDEOKLIPPI VESIPUTOUKSESTA >>

Vinkkejä ja huomioita

Kannattaa varustautua hyvillä kengillä. Vaikka et menisi vaeltamaan ja patikoimaan, niin hyvät kengät tukevat jalkapohjiasi kävellessäsi esimerkiksi paikalliseen kauppaan, erilaisille retkille osallistuessasi ja seikkaillessasi.

Kannattaa myös ottaa vuodenaika huomioon, kun menet Kilpisjärvelle ja majatalo Haltinmaalle. Vaikka on kesäkausi menossa, kun menet kyseiseen kohteeseen, suosittelen lämpimästi myös vaatteita, jotka lämmittävät instrumenttiasi. Kylmyys tai joku muu tekijä voi yllättää sinut.

Itse löysin hyttyssuojan ennen kuin saavuin Kilpisjärven kylään ja panostin myös hyttysvoiteeseen. Minut yllätti se, että hyttyset todella tulivat hyttyssuojaimen läpi iholleni minua näykkimään ja myöhemmin levittelin voidetta iholleni, kun hyttyset olivat minua ahmineet. Heillä taisi olla kisa.

Elisa Saura Kilpisjärvellä

Suosittelen heittäytymistä ja irtipäästämisen riemua siihen, mihin olet mahdollisesti arjessasi tottunut. Jos sinulla on käytössäsi 24 tuntia Kilpisjärven kylässä, niin tee siitä sellainen hetki, jota et unohda.

Kilpisjärvi väreinä

Annan suositukseni Kilpisjärven kylästä ja majatalo Haltinmaasta. Sijainniltaan hyvä, eri kokoonpanoilla varustettu seurue löytää itselleen sopivan huoneen ja mökin, voit keskittyä hiljentymään esimerkiksi vaelluksen yhteydessä ja voit myös mennä Halti Pubiin, jossa on tarjolla viihdykettä. Kilpisjärven kylä antaa sinulle äärimmäisen valokuvauksellisia kohteita ja yllätyksiä, jotka voivat tapahtua milloin tahansa. Kun menet Revontulien aikaan, niin näkymä on varmasti kokemisen arvoinen jättäen sinulle ikuisen muistijäljen. Avoin ja utelias asenne tukevat matkaasi. Odottamattomia tilanteita voi esiintyä.

Majatalo Haltinmaa ja Halti Pub

Saana-tunturi

Majatalo Haltinmaa tarjoaa seuraavaa:

1. Erikokoisia retkeilyhuoneita, loma-asuntoja ja parimökkejä 1–6 henkilölle.
2. Ravintola Lapintyttö, jossa on tarjolla muun muassa buffetpöytä.
3. Mukaansatempaava Halti Pub, jossa voi vaihtaa kuulumisia huumoritäyteisten paikallisten kanssa.
4. Kilpisjärven kylä on ainutlaatuinen kohde, jossa on kahdeksan vuodenaikaa.

Kilpisjärvi

Astun Kilpisjärven kylään. En lähdekään itään. Vaikka vapaudenkaipuuni valtaa minut kokonaan, antaudun Pohjolan sydämeen, herttaiseen Tuonelaan.

Siksi voisin nimetä Kilpisjärven kylän ja sen maisemat. Mukaan lukien majatalo Haltinmaan, jossa tämän lumoavan hetken viettää saan.

Juttelen porojen ja paikallisten kanssa. Menen kävelylle ja uteliaisuus vie minut yhä syvemmälle.

Pysähtyneisyys, kevyet askeleet allani, hetkeen uppoaminen. Miten olenkaan tietoisesti läsnä kuin kirkas tähti? Tälle tarinalle omistautuen. Minulla on kaikki se, mitä tarvitsen. Sisimmässäni, kotiini antautuen. Tähän minä jään. Tuonelaan kiinni, ikuiseen ikävään.

 

Teksti ja kuvat: Elisa Saura

Tutustu Majatalo Haltinmaan Mallatupaan

Kirjoittaja on yksi Hostellijärjestön valitsemista Hostellireissaajista, jotka tekevät vuoden 2022 aikana kotimaan matkan yöpyen verkostomme hostelleissa ja tuottavat reissustaan matkatarinan. Hostellireissaajat saavat tukea reissunsa hostellimajoituksiin ja matkakuluihin. Tarinallaan reissaajat osallistuvat myös Vuoden Hostellireissaaja 2023 -yleisöäänestykseen tammikuussa 2023.

Julkaistu 2.12.2022