Kansikuva

 

Hostelliverkosto, kansainväliset yhteydet, media ja talousasiat
Rita Huttu
pääsihteeri
050 5533 510

Sanni Viirto, äitiyslomalla 16.6.2021 alkaen
pääsihteeri

Markkinointi ja viestintä, yhteydet edustajistoon ja jäsenjärjestöihin
Sinikka Komu
markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
045 7733 2947

Hostellien palvelut, hostellikorttiasiat ja hostellikorttiedut
Maarit Kokko
palvelukoordinaattori
045 7733 2944

Sähköpostit:
[email protected]

Postiosoite:
Suomen Hostellijärjestö Ry
Yrjönkatu 38 B 15
00100 Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme

Ajankohtaisia reissuvinkkejä ja tietoa edullisista majoitusvaihtoehdoista Suomessa ja maailmalla.

 

Suomen Hostellijärjestö ry 


Miksi olemme olemassa

Suomen Hostellijärjestö ry (ent. Suomen Retkeilymajajärjestö – SRM ry) on vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö, jonka jäseninä on 30 suomalaista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- ja matkailujärjestöä. Lisäksi Hostellijärjestön jäseniä ovat siltä kotimaan tai kansainvälisen hostellikortin hankkineet henkilöt.

Suomen Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti noin kahdelle miljoonalle suomalaiselle jäsenelle viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Suomen Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen Hostelling International (HI)-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3 500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille.

Suomessa hostellit toimivat paitsi erillisinä majoitusliikkeinä, myös matkailukeskusten ja maatilojen yhteydessä sekä kesäisin opiskelija-asunnoissa. Hostelleja ylläpitävät erilaiset yritykset ja yhteisöt, kuten itsenäiset yrittäjät ja perheyhtiöt, yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset, opiskelijajärjestöt sekä kunnat.

Lue Hostellijärjestön historiasta tarkemmin tästä >>

Suomen Hostellijärjestö

Missio 

Suomen Hostellijärjestön tavoitteena on tehdä matkailusta mahdollista kaikille jäsenille ylläpitämällä ja kehittämällä edullista, yhteisöllistä ja viihtyisää majoitusta tarjoavaa hostellien verkostoa. Lisäksi järjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen Hostelling International (HI)-hostellien verkoston kanssa jäsenetujen tarjoamiseksi myös ulkomailla sekä kansainvälisten asiakkaiden saamiseksi verkoston hostelleihin Suomessa.

Visio

Hostelling International (HI)-hostellien verkosto on jäsenen ykkösvaihtoehto hänen halutessaan edullista ja yhteisöllistä majoitusta matkailullisesti merkittävissä kohteissa Suomessa ja maailmalla.

Verkostoon kuuluminen on myös hostellille arvoa tuottavaa ja kannattavaa.

Arvot 

Yhteisöllisyys

  • Suomen Hostellijärjestö ja hostellit ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI)-hostellien verkostoa, joka haluaa luoda ihmisten välille entistä parempaa keskinäistä ymmärrystä, lisätä sosiaalista kanssakäymistä ja kokemusten vaihtoa sekä tarjota uusia elämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.
  • Hostellit muodostavat oman yhteistyöverkoston.
  • Hostellien toiminta ja tilat on suunniteltu siten, että yhteisöllisyyden toteutuminen on huomioitu.

Avoimuus

  • Hostellissa voi majoittua kuka tahansa riippumatta rodusta, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kielestä, uskonnosta, poliittisesta tai muusta mielipiteestä, vammaisuudesta, kansallisuudesta tms. tekijästä.
  • Suomen Hostellijärjestön henkilöjäseneksi voi liittyä kuka tahansa.
  • Suomen Hostellijärjestön päätöksenteko ja raportointi on avointa hostellien sekä jäsenjärjestöjen suuntaan.

Edullisuus

  • Hostellimajoitus on edullista, koska hostelleissa on majoituksen perusyksikkönä vuodepaikka ja asiakas maksaa vain valitsemistaan palveluista.
  • Suomen Hostellijärjestön jäseneksi liittyminen on edullista.
  • Jäsenet yöpyvät verkoston hostelleissa aina edullisemmin.
  • Kansainväliseen hostellikorttiin kytkeytyy muitakin matkailullisia etuja.
  • Hostelliverkoston jäsenyys on hostelleille edullista.

Vastuullisuus

  • Suomen Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.
Ympäristövastuu
   • Verkoston hostellit voivat liittyä Hostelling Internationalin HI-Quality tai HI-Quality & Sustainability -laatujärjestelmään.
   • Hostellijärjestö on yhdessä Luonto-Liiton kanssa laatinut ekokriteeristön hostelleille. Ekohostellikriteerit varmistavat majoituksen ympäristöystävällisyyden ja kannustavat kotimaanmatkailuun.
   • Hostelleissa voit itse valita tarvitsemasi palvelut ja mukavuudet, joten ne ovat luonnostaan ekologisempia majoitusvaihtoehtoja.
   • Hostellit Suomessa -esite painetaan Joutsenmerkitylle ja PEFC-sertifioidulle paperille.
   • Toimiston jätteet lajitellaan ja kierrätetään.
   • Käytämme siivouksessa ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.
   • Käytämme ympäristömerkittyä kopiopaperia.
   • Käyttämämme Porvoon Energian sähkö on 100 % uusiutuvaa ja hiilidioksidipäästötöntä.
   • Otamme uusissa hankinnoissamme huomioon aina vastuullisuuden näkökulmat.
   • Viestimme asiakkaille vihreistä valinnoistamme ja pyrimme näin saamaan heidät toimimaan vastuullisemmin.
   • Osallistumme vuosittain WWF:n Earth Hour-tapahtumaan.
Sosiokulttuurinen vastuu
   • Suomen Hostellijärjestö ja verkoston hostellit ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI)-hostellien verkostoa, jonka missiona on luoda ihmisten välille entistä parempaa keskinäistä ymmärrystä, lisätä sosiaalista kanssakäymistä ja kokemusten vaihtoa sekä tarjota uusia elämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.
   • Hostelleihin ovat tervetulleita kaikki ikään, kansallisuuteen, ihonväriin, rotuun, uskontoon, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, yhteiskuntaluokkaan tai poliittisiin mielipiteisiin katsomatta. Hostellit ovat turvallisia ja yhteisöllisiä paikkoja. Varmistamme standardien täyttymisen Hostelling Internationalin laatimien kansainvälisten laatustandardien avulla.
   • Monet hostellit Suomessa ovat perheyrityksiä tai tukevat esimerkiksi nuorisotoimintaa, ja yöpymällä niissä voit tukea samaa ideologiaa.
   • Korostamme markkinoinnissamme kotimaan matkailua.
   • Tarjoamme asiakkaille hostellikorttietuja paikallisilta toimijoilta.Reilun Matkailun Yhdistys kannatuslogo 2021
   • Olemme Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsen.
   • Osallistumme vuosittain Hostelling Internationalin Sleep for Peace-tapahtumaan.
Taloudellinen vastuu
   • Suomen Hostellijärjestön päätöksenteko ja raportointi on avointa hostellien sekä jäsenjärjestöjen suuntaan.
   • Hostelliverkostoon kuuluminen on hostelleille edullista ja arvoa tuottavaa.
   • Olemme valmiita uudistamaan palveluitamme ja tuotteitamme, jotta niille riittää kysyntää myös tulevaisuudessa. Vakaa talous ja eettinen liiketoiminta luovat perustan toiminnan kestävälle kehittämiselle.
   • Kotimaan hostellimatkailusta muodostuva tulo jää alueelle paikallisten yhteisöjen ja yksilöiden hyväksi.
Suomen Hostellijärjestö

Organisaatio 

Ylintä päätäntävaltaa Suomen Hostellijärjestössä käyttää kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) kokoontuva edustajisto, jossa jokaisella jäsenjärjestöllä on edustaja. Henkilö- ja kannattavilla jäsenillä on edustajiston kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Kokouskutsut ovat nähtävillä verkkosivujemme ajankohtaista -palstalla. Jäsenjärjestöt valitsevat edustajansa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Edustajiston valitsema hallitus (1+8 jäsentä) on käytännössä toimeenpaneva elin.

Hostellijärjestön säännöt

 • Suomen Hostellijärjestö

  Hallitus 2021 

  Puheenjohtaja:
  Pasi Ylitalo, Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT

  Varapuheenjohtajat:
  Eija Pietilä, Suomen Nuorisokeskusyhdistys
  Juha Rakkola, SF-Caravan ry

  Muut jäsenet:
  Nina Eränpalo, Urheiluopisto Kisakeskus, Petra Miessmer, Hostel Suomenlinna, Sari Murtomäki-Eskelinen, Laivahostel S/S Bore, Antti Perälä, Suomen Linja-autohistoriallinen Seura, Hannu Puhalainen, Työväen Retkeilyliitto ja Maija Seitz, Touring Finlandia MK ry

   

   

   

   

  Suomen Hostellijärjestö

  Hostelling International 


  Kuulumme kansainväliseen Hostelling International -verkostoon

  Suomen Hostellijärjestö on jäsenenä kansainvälisessä Hostelling International (HI)-verkostossa, joka kattaa noin 3 500 hostellia lähes 90 maassa. Suomen hostellit ovat myös osa Hostelling International (HI)-hostelliverkostoa.

  Hostelling International (HI) on vuonna 1932 perustettu voittoa tavoittelematon hostellijärjestöjen liitto, jonka tarkoituksena on yhdessä kansallisten hostellijärjestöjen kanssa mahdollistaa uusien paikkojen kokeminen ja kulttuurien oppiminen sekä edistää ihmisten välistä ymmärrystä. HI on yksi maailman suurimmista nuorisojärjestöistä. Kansainvälisen hostellikortin omistavia henkilöjäseniä on 3,6 miljoonaa ja yöpymisvuorokausia kertyy vuosittain yli 35 miljoonaa.

  Hostelling International (HI)-hostellit ovat sitoutuneet täyttämään yhteiset kansainvälisesti sovitut laatuvaatimukset, joten voit olla varma, että saat nauttia turvallisesta, edullisesta ja viihtyisästä hostellimajoituksesta ympäri maailmaa. Kansainvälisellä hostellikortilla saat vähintään 10 % alennuksen yöpymisestäsi HI-hostelleissa maailmanlaajuisesti.

  Tutustu Pohjoismaisten Hostellijärjestöjen yhteiseen Say HI to Scandinavia-blogiin:

  Say HI to Scandinavia-blogi

   

   

   

   

   

   

  Suomen Hostellijärjestö, Hostelling International