Hostelliverkosto, kansainväliset yhteydet, media,
yhteydet edustajistoon ja talousasiat

Sanni Viirto
pääsihteeri
045 156 2152

Markkinointi ja viestintä

Sinikka Komu
markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
045 7733 2947

Hostellien palvelut, hostellikorttiasiat ja hostellikorttiedut

Maarit Kokko
palvelukoordinaattori
045 7733 2944

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@hihostels.fi

Postiosoite:
Suomen Hostellijärjestö Ry
Yrjönkatu 38 B 15
00100 Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme

Ajankohtaisia reissuvinkkejä ja tietoa edullisista majoitusvaihtoehdoista Suomessa ja maailmalla.

 

Suomen Hostellijärjestö ry 


Miksi olemme olemassa

Suomen Hostellijärjestö ry (ent. Suomen Retkeilymajajärjestö – SRM ry) on vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö, jonka jäseninä on 35 suomalaista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- ja matkailujärjestöä. Lisäksi Hostellijärjestön jäseniä ovat siltä kotimaan tai kansainvälisen hostellikortin hankkineet henkilöt.

Suomen Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti noin kahdelle miljoonalle suomalaiselle jäsenelle viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Suomen Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen Hostelling International (HI)-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille.

Suomessa hostellit toimivat paitsi erillisinä majoitusliikkeinä, myös matkailukeskusten ja maatilojen yhteydessä sekä kesäisin opiskelija-asunnoissa. Hostelleja ylläpitävät erilaiset yritykset ja yhteisöt, kuten itsenäiset yrittäjät ja perheyhtiöt, yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset, opiskelijajärjestöt sekä kunnat.

Hostellijärjestön säännöt

Suomen Hostellijärjestö

Missio 

Suomen Hostellijärjestön tavoitteena on tehdä matkailusta mahdollista kaikille jäsenille ylläpitämällä ja kehittämällä edullista, yhteisöllistä ja viihtyisää majoitusta tarjoavaa hostellien verkostoa. Lisäksi järjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen Hostelling International (HI)-hostellien verkoston kanssa jäsenetujen tarjoamiseksi myös ulkomailla sekä kansainvälisten asiakkaiden saamiseksi verkoston hostelleihin Suomessa.

Visio

Hostelling International (HI)-hostellien verkosto on jäsenen ykkösvaihtoehto hänen halutessaan edullista ja yhteisöllistä majoitusta matkailullisesti merkittävissä kohteissa Suomessa ja maailmalla.

Verkostoon kuuluminen on myös hostellille arvoa tuottavaa ja kannattavaa.

Arvot 

Yhteisöllisyys
  • Suomen Hostellijärjestö ja hostellit ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI)-hostellien verkostoa, joka haluaa luoda ihmisten välille entistä parempaa keskinäistä ymmärrystä, lisätä sosiaalista kanssakäymistä ja kokemusten vaihtoa sekä tarjota uusia elämyksiä kotimaassa ja ulkomailla.
  • Hostellit muodostavat oman yhteistyöverkoston.
  • Hostellien toimintavat ja tilat on suunniteltu siten, että yhteisöllisyyden toteutuminen on huomioitu.
Avoimuus
  • Hostellissa voi majoittua kuka tahansa riippumatta rodusta, ihonväristä, sukupuolesta, kielestä, uskonnosta, poliittisesta tai muusta mielipiteestä, vammaisuudesta, kansallisuudesta tms. tekijästä.
  • Suomen Hostellijärjestön henkilöjäseneksi voi liittyä kuka tahansa.
  • Suomen Hostellijärjestön päätöksenteko ja raportointi on avointa hostellien sekä jäsenjärjestöjen suuntaan.
Edullisuus
  • Hostellimajoitus on edullista, koska hostelleissa on majoituksen perusyksikkönä vuodepaikka ja asiakas maksaa vain valitsemistaan palveluista.
  • Suomen Hostellijärjestön jäseneksi liittyminen on edullista.
  • Jäsenet yöpyvät verkoston hostelleissa aina edullisemmin.
  • Kansainväliseen hostellikorttiin kytkeytyy muitakin matkailullisia etuja.
  • Hostelliverkoston jäsenyys on hostelleille edullista.
Vastuullisuus
  • Suomen Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.
Suomen Hostellijärjestö

Organisaatio 

Ylintä päätäntävaltaa Suomen Hostellijärjestössä käyttää kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä) kokoontuva edustajisto, jossa jokaisella jäsenjärjestöllä on edustaja. Henkilö- ja kannattavilla jäsenillä on edustajiston kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Kokouskutsut ovat nähtävillä verkkosivujemme ajankohtaista -palstalla. Jäsenjärjestöt valitsevat edustajansa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Edustajiston valitsema hallitus (1+8 jäsentä) on käytännössä toimeenpaneva elin.

Suomen Hostellijärjestö

 

Hallitus 2019 

Puheenjohtaja:
Marjaana Salomaa, Laurea-ammattikorkeakoulu

Varapuheenjohtajat:
Pasi Ylitalo, Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT
Anna-Liisa Aarti, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

 

Muut jäsenet:
Sari Murtomäki-Eskelinen, Laivahostel S/S Bore, Maija Seitz, Touring Finlandia Moottorikerho, Antti Perälä, Suomen Linja-autohistoriallinen Seura, Ville Virkki, Dream Hostel & Hotel, Eija Pietilä, Suomen Nuorisokeskusyhdistys ja Hannu Puhalainen, Työväen Retkeilyliitto

Suomen Hostellijärjestö

Hostelling International 


Kuulumme kansainväliseen Hostelling International -verkostoon

Suomen Hostellijärjestö on jäsenenä kansainvälisessä Hostelling International (HI)-verkostossa, joka kattaa noin 3.500 hostellia lähes 90 maassa. Suomen hostellit ovat myös osa Hostelling International (HI)-hostelliverkostoa.

Hostelling International (HI) on vuonna 1932 perustettu voittoa tavoittelematon hostellijärjestöjen liitto, jonka tarkoituksena on yhdessä 69 kansallisen hostellijärjestön kanssa mahdollistaa uusien paikkojen kokeminen ja kulttuurien oppiminen sekä edistää ihmisten välistä ymmärrystä. HI on yksi maailman suurimmista nuorisojärjestöistä. Kansainvälisen hostellikortin omistavia henkilöjäseniä on 3,6 miljoonaa ja yöpymisvuorokausia kertyy vuosittain yli 35 miljoonaa.

Hostelling International (HI)-hostellit ovat sitoutuneet täyttämään yhteiset kansainvälisesti sovitut laatuvaatimukset, joten voit olla varma, että saat nauttia turvallisesta, edullisesta ja viihtyisästä hostellimajoituksesta ympäri maailmaa. Kansainvälisellä hostellikortilla saat vähintään 10 % alennuksen yöpymisestäsi HI-hostelleissa maailmanlaajuisesti.

Tutustu Pohjoismaisten Hostellijärjestöjen yhteiseen Say HI to Scandinavia-blogiin:

Say HI to Scandinavia-blogi

Suomen Hostellijärjestö, Hostelling International