Kansikuva

Äänestä Vuoden 2018 Hostellireissaajaa

Äänestä Vuoden 2018 Hostellireissaajaa!

Kuka on ansainnut Vuoden Hostellireissaaja -tunnustuksen intohimoisesta hostellireissaamisestaan? Vaikuta äänestämällä omaa suosikkiasi.

Esiraati on valinnut hakemusten joukosta kolme reissaajaa yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saanut reissaaja palkitaan kunniakirjalla sekä Finnairin 200 euron lahjakortilla. Voittaja julkistetaan tammikuussa 2018.

Voit äänestää 30.11.2017 asti. Äänestäjien kesken arvotaan 10 kpl pääsylippuja Helsingin Matkamessuille ja arvonta suoritetaan 1.12.2017.

TUTUSTU EHDOKKAISIIN:

Netta Eskola:

Netta monikansallisine hostelliseurueineen päätyi vaellusretkellään sattumalta keskelle itävallan ministereiden kokousta alppimajalla Innsbruckissa.

”Olin Lontoossa juhlimassa synttäreitäni maaliskuussa neljä päivää. Toukokuussa lähdimme kuukaudeksi Australiaan ystäväni kanssa ja yövyimme useissa hostelleissa Melbournessa, Brisbanessa, Sunshine Coastilla, Gold Coastilla, Cairnsissa ja Sydneyssä. Heinäkuussa kiersin Espanjaa ja Portugalia äitini kanssa 2,5 viikkoa. Elokuussa olin Edinburghissa Fringe -komediafestivaaleilla viikon ja yövyin suositussa Castle Rock -hostellissa aivan linnan vierellä. Syyskuussa lähdin New Yorkissa tapaamani ystävän kanssa Oktoberfesteille Müncheniin ja yövyimme paikallisessa nuorisohostellissa, Jugendherbergessä. Tästä matkani jatkui Itävallan Innsbruckiin, Saksan Fusseniin, Itävallan Salzburgiin, Wieniin, Slovakian Bratislavaan, Unkarin Budapestiin, Kroatian Zagrebiin, Slovenian Ljubljanaan ja Italian Venetsiaan. Kotimatkalla menin vielä Lontooseen muutamaksi päiväksi teeostoksille. Tämän vuoden reissut on varmaan reissattu, mutta ensi vuosi on toivottavasti taas täynnä uusia seikkailuja!

Ensi vuonna tulee täyteen kymmenen vuotta siitä kun ensimmäisen kerran majoituin hostellissa. Olen hurahtanut hostelleihin niin, että en juurikaan ole hotelleja kaivannut. Tarvitsemme kipeästi lisää hostellikulttuuria Suomeen! Nyt haaveeni ja tavoitteeni onkin perustaa oma hostelli jonain päivänä. Aion myös matkustaa joka maahan maailmassa, tähän mennessä olen käynyt 45 maassa – vielä on siis 144 upeaa maata näkemättä ja kokematta ja vaikka kuinka paljon ihania ihmisiä tapaamatta!

Tiedän, että hostellit ovat paljon muuta kuin vain edullisia majapaikkoja yöksi – ne ovat reissaajan toinen koti maailmalla täynnä ystävällisiä ihmisiä ja potentiaalisia uusia ystäviä. Parhaissa hostelleissa matkailijoista muodostuu kuin yksi iso perhe, joka tekee ja kokee uusia asioita yhdessä. Paikallinen henkilökunta neuvoo omat suosikkipaikkansa kohteessa ja yksin matkustaessakin olo tuntuu turvalliselta. Jos saisin kunnian tulla valituksi Vuoden 2018 Hostellireissaajaksi, jatkaisin hostellien tekemistä tunnetuksi ja niin tuttujen kuin tuntemattomien ihmisten kannustamista hyppäämään mukaan hostellielämään. Hostellit ovat parasta matkustamisessa!”

Anna-Kaisa Reed:

Hostellireissaaja ehdokas Anna-Kaisa Reed
Anna-Kaisa Skotlannissa Ben A’an -vuoren huipulla.

”Toukokuussa vietin viikon Can Salassa Gironan lähellä Espanjassa ja kesällä Lapin reissussa kävimme Abiskossa STF turiststationilla, jonka hostellikeittiö ja suihkut olivatkin ihan erinomaiset. Joulun aikaan käymme vielä ehkä myös Walesissa hostelloimassa sukuloinnin lomassa, mutta sitä ei ole vielä varattu. Haaveilen kuitenkin YHA Brecon Beaconsista.

Blogistani (https://tahtooretkelle.wordpress.com) löytyy useampikin juttu hostelleista. Mieleenpainuvimpia paikkoja on ainakin Kiilopään hostelli Ahopää, joka tarjosi meille suojaa Suomen hyisessä kesässä, kun lapsetkin sairastelivat ja miehellä oli töitä (täydellinen kesälomareissu siis). Perheemme viettää paljon lomia myös Brittein saarilla, sieltä löytyykin useampikin mahtava hostellimuisto. Ihan hostellien eliittiä on Plas Curig Walesissa. Ja Wales on niin satumainen muutenkin. Varsinkin kevät on mahtavaa aikaa: karitsat, lumihuippuiset vuoret ja höyryveturitkin vielä. Kyllä siellä lohikäärmelipun alla kelpaa.

Olen ehdoton hostelli-höpö ja suosittelen hostelleja varauksetta kyllä ihan kaikille! Perheemme hostellilomailee kansainvälisestikin ja mielestäni hostelleissa on vaan niin paljon järkeä varsinkin perhenäkökulmasta.”

 

 

 

 

Tiia Talvitie:

Hostellireissaaja Tiia Talvitie
Tiia Pietarissa. Reissulla pääsiäislauantai huipentui hostellin keittiössä venäläiseen vodkatastingiin muiden asiakkaiden kanssa.

”Kesän 2015 interrailin jälkeen hostellimatkailusta on tullut minulle tapa. Heräsin tähän vuoteen Prahassa (Czech Inn), ja sen jälkeen olen yöpynyt hostelleissa Pietarissa (Soul Kitchen Hostel), Turussa (Laivahostel Borea), Oslossa (Anker Hostel) ja Bergenissä (Nygårds Historic Residence). Vuodenvaihteessa hostelli kutsuu jälleen – nähtäväksi jää, missä päin Eurooppaa.

Vaikka budjettini ehkä lyhyemmillä reissuilla sallisi muunkinlaisen majoituksen, yksin matkustavana arvostan hostellien rentoa yhteisöllisyyttä. Ryhmän kokoonpano on arpapeliä, mutta juuri se on hostellimajoituksen suola: useimmiten joukkoon osuu juuri sillä hetkellä oikeat ihmiset, eikä heihin luultavasti olisi tutustunut missään muualla.

Kertyypä hostelleista myös värikkäitä tarinoita matkablogissa (www.tiiantai.fi/) kerrottaviksi. Jaan majoitusvinkkejä paitsi kaltaisilleni myös niille, joilla syystä tai toisesta on vielä hostelleja kohtaan ennakkoluuloja. Itse nimittäin uskon, että jokaiselle on jossain se oikea… hostelli.”

 

Äänestä suosikkiasi >>

Julkaistu 8.11.2017, muokattu 20.1.2021

 

4 thoughts on “Äänestä Vuoden 2018 Hostellireissaajaa

  1. Äänestän Nettaa. Olisi hieno keulakuva hostellijärjestölle.

  2. Ääni Netalle, vaikka kiire tuntuu olevan kova hostellista toiseen.

  3. ÄÄNI NETALLE! …Jos perustat joskus hostellin, tulen sinne ehdottomasti asiakkaaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *