Kansikuva

Äänestä Vuoden hostellireissaajaa 2019!

Kenelle ehdokkaista mielestäsi tulisi ojentaa Vuoden hostellireissaaja -tunnustus intohimoisesta hostellireissaamisesta? Vaikuta äänestämällä omaa suosikkiasi ja osallistu samalla arvontaan.

Esiraati on valinnut hakemusten joukosta kolme hostellireissaaja ehdokasta yleisöäänestykseen. Eniten yleisöääniä saanut reissaaja palkitaan kunniakirjalla sekä VR:n 200 euron lahjakortilla. Voittaja julkistetaan tammikuussa 2019.

Voit äänestää 30.11.2018 asti. Äänestäjien kesken arvotaan 10 kpl pääsylippuja Helsingin Matkamessuille. Messulippujen voittajat saavat myös ilmaiset kansainväliset hostellikortit.

TUTUSTU EHDOKKAISIIN

Jasmin Ngo:

Vuoden hostellireissaaja 2019- -ehdokas Jasmin Ngo”Olen viimeiset viisi vuotta asunut hostelleissa ympäri maailmaa. Toista sataa hostellia nähneenä, olen nähnyt monta hyvää ja monta huonoakin! Hostelleita on tullut kokeiltua mm. Thaimaassa, Kambodzassa, Laosissa, Vietnamissa, Malesiassa, Singaporessa, Indonesiassa, Filippiineillä, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Fijillä, Japanissa, Koreassa, Hong Kongissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa, Italiassa, Puolassa, Saksassa ja Islannissa.

Mieleenpainuvin hostelli, jossa olen yöpynyt, on ehdottomasti Reggae Mansion hostelli Kuala Lumpurissa Malesiassa. Hostelli oli kuin 5 tähden hotelli. Ovimiehet avasivat minulle oven. Koko hostelli oli todella moderni ja siisti. Tämä oli ensimmäinen kerta kun nukuin ns. kapsulityylisessä hostellissa. Tässä hostellissa kaikille oli omat lokerot. Lokerot näyttivät kuin kirjahyllyn lokeroilta. Sieltä löytyi sänky, sängyn päädystä pieni tavaroille tarkoitettu koroke ja peili. Omaan lokeroon sai yksityisyyttä kun veti paksun verhon eteen, joka hyvin myös blokkasi turhat äänet pois. Käytännössä sinulla oli oma sängyn kokoinen huone, jonne muut eivät nähneet. Hostellista löytyi myös kattoterassi, elokuvateatteri, ravintola ja baari! Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus.

Tämän lisäksi erityisen hyvin on jäänyt mieleeni hostelli, jossa yövyin Islannissa, nimeltään Fljotsdalur HI hostel. Kyseinen hostelli sijaitsi vuorten välissä, eikä siellä silloin yöpynyt muita kuin minä ja minun perheeni! Hostelli oli ihana ja tunnelmallinen mökki, joka oli todella kotoisasti sisustettu. Huoneistamme oli näkymä vuorille! Kokemuksen kruunasi mahtava pihasuihku, jonne kannettiin itse vesi sisältä!

Olen nähnyt niin monen monta hostellia niin monessa eri maassa, jotta voisin perustaa jo oman täydellisen hostellin, joka on itse asiassa unelmani! Minulta löytyy tarinoita kerrottavaksi jokaiseen hetkeen mm. Selvitymistarinoista Fijin hirmumyrskystä ja Uuden Seelannin maanjäristyksistä, härkähaiden kanssa sukeltamiseen ja kaikkea siltä väliltä! Olen reissusielu ja tulen aina olemaan! En pysty elämään ilman, että uusi matka on jo tiedossa. Tavoitteenani on matkustaa kaikkiin maailman maihin ennen kuin kuolen!”

Heidi Santonen:

Hostellijärjestön järjestöreissaaja Heidi Punkaharjulla ja Hostel Mannilassa”Olen ”varoittava” esimerkki sellaisesta henkilöstä, jonka luutuneet mielipiteet muuttuivat kertaheitolla miellyttävän hostellikokemuksen jälkeen. Pölyttyneissä mielikuvissani hostelli merkitsi varsinaista kirppusirkusta ja todellisuus, kun sille sitten lopulta uskaltauduin antautua, olikin jotain aivan toista. Nykyiset hostellit tarjoavat elämyksiä sekä kohtaamisia, joita ”bulkkihotellit” eivät pysty tarjoamaan. Myös hostellien ilmapiiri sekä henkilökunta ovat varauksetta aivan ihania. Toivoisin hieman vanhempien matkustajien, joihin myös itse lukeudun, ottamaan riskin majoittumalla hostellien hellään huomaan. Nämä ovat asioita, joita haluaisin nostaa esiin, mikäli minut valittaisiin Vuoden hostellireissaajaksi 2019!”

Heidin viimeisimpiä hostellikokemuksia ovat olleet mm. The Local hostel Jyväskylässä, Nuorisokeskus Marttinen Virroilla, Myö hostelli Helsingissä sekä Hostel Mannila Punkaharjulla. Heidin reissutarinoihin voi tutustua hänen Himomatkustaja matkablogissaan.

Henri Tossavainen:

Vuoden hostellireissaaja 2019-ehdokas Henri Tossavainen”Äkkiä näköpiirissä siintää vuorien jono. Maisemat salpaavat hengityksen, kun ajamme siltaa pitkin mantereelta Lofooteille E10-tietä. Olen elementissäni: tien päällä kohti uutta seikkailua.

Reissaajana tykkään hypätä auton rattiin ja ottaa suunnan joko kotimaassa tai myös muissa Pohjoismaissa kohti uusia maisemia ja kohteita. Yritämme aina suosia hostelleja reissuillamme niiden monipuolisuuden ja erilaisuuden takia. Niissä saa parhaat yöunet.

Tutuiksi ovat tulleet niin keskiajan linnat kuin Norjan jylhät vuono- ja vuorimaisemat, joissa juuri viimeisimmällä reissulla oltiin nauttimassa kesäkuun sateesta, tuulesta ja kalanhajusta. Vandrerhjem Lofotferie Kabelvåg osoittautui mahtavaksi hostelliksi ja hyväksi tukikohdaksi Lofoottien tutkiskeluun. Aamiaisella ruokasali täyttyi kielten sorinasta. Sieltä matkasimme päiväretkille aina Reineen ja Å i lofoteniin saakka, missä valtavat kalanpääkuivattamot verhosivat rantoja ja rinteitä. Nautin matkanteosta rauhalliseen tahtiin ja jos mahdollista, niin pikkuteitä pitkin. Tutustuen paikallishistoriaan ja nähtävyyksiin, kuten Kabelvågin puhelinkoppiin rakennettuun kirjastoon!

Tykkään hostelleista majapaikoikkoina niiden persoonallisuuden takia, varsinkin vanhoihin rakennuksiin tai käyttötarkoituksiltaan erilaisiin rakennuksiin tehdyt hostellit viehättävät. Tällaisia erikoisiin rakennuksiin pystytettyjä majapaikkoja ovat olleet mm. entinen vaivaistalo Hostel WillaNuttu Savonlinnassa, 1700-luvun kartanotila Anttilan tila Kokemäellä ja Norjassa mukavan yösijan tarjonneet hostellit vanhassa kansakoulussa ja kalatehtaalaisten asuntolassa. Missä muussa majoitusmuodossa sitä pääsisikään tällaisten paikkojen äärelle!

Viihdyn niin Suomessa kuin pidemmälläkin reissulla kunhan radio soi ja moottoritie on kuuma!”

ÄÄNESTÄ SUOSIKKIASI >>

Julkaistu 6.11.2018, muokattu 20.1.2021

2 thoughts on “Äänestä Vuoden hostellireissaajaa 2019!

  1. Innostavasti argumentoitu. Kuvailu reissuista imaisee lukijan hetkeksi reissuun mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *