Kansikuva

Hostellijärjestö on We Speak Gay kumppani

Suomen Hostellijärjestö on mukana We Speak Gayn uudessa kumppaniverkostossa. We Speak Gay Partner on yrityksille suunnattu kumppanuusohjelma, jossa kumppaniyritykset sitoutuvat edistämään sateenkaari-inklusiivisuutta omassa verkostossa tai asiakaskunnassa.

Hostellijärjestö on sitoutunut arvoiltaan edistämään sosiaalista vastuuta. Haluamme omalta osaltamme edistää vastuullista ja turvallista matkailua, jotta jokaisella ihmisellä olisi oikeus matkustaa turvallisesti ja omana itsenään riippumatta esimerkiksi alkuperästä, kielestä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Tämä tärkeä työ ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta on vielä kesken ja se vaatii meiltä kaikilta tekoja. Siksi meidän tulee omalta osaltamme tehdä voitavamme, kehittyä ja unelmoida siitä, kuinka maailma voisi olla turvallisempi paikka meille kaikille elää ja matkustaa. Puhumme tasa-arvon edistämisestä kerran vuodessa Priden alla, mutta sen tulisi konkreettisesti olla osana arkeamme ja arvojamme ympäri vuoden.

Liittymällä mukaan We Speak Gay kumppaniksi voimme osoittaa, että olemme mukana tukemassa sateenkaarimatkailua. Haluamme edistää matkailua, joka on mahdollista kaikille. Olemme myös sitoutuneet kohtelemaan kaikkia työntekijöitämme ja asiakkaitamme kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti. Yhteistyö We Speak Gayn kanssa on arvojemme mukaista työtä sateenkaariystävällisyyden puolesta. Opettelemme koko ajan lisää voidaksemme saada aikaan muutoksen, jonka haluamme maailmassa nähdä.

Miespari kävelee käsi kädessä kaupungilla

We Speak Gay yhteisö tekee sateenkaariviestintää ja edistää sateenkaari-inklusiivisuutta

We Speak Gay yhteisö perustettiin 2018 lisäämään sateenkaariviestintää suomalaisessa matkailussa. Yhteisön tavoitteena on viestiä sateenkaariystävällisestä, sateenkaari-ihmisille turvallisesta matkailusta Suomessa.

Miksi sateenkaariviestintää kuuluu tehdä ?

Joka kolmannessa maailman maassa (69) homoseksuaalisuus on edelleen kriminalisoitu ja suurimmassa osassa maailman maita se ei ole sosiaalisesti hyväksyttyä. Tasa-arvo-arvoinen avioliittolaki on voimassa vain reilussa 30 maassa ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet toteutuvat vielä harvemmassa maassa. Kaikki tämä vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja aiheuttaa sen, että sateenkaari-ihmiset joutuvat pohtimaan matkustaessaan ja matkakohdetta valitessaan homofobiaa ja transfobiaa: sitä, miten ihmiset yrityksessä tai matkakohteessa suhtautuvat heihin. He joutuvat pohtimaan omaa fyysistä ja henkistä turvallisuuttaan ja tekevät valintoja yritysten tai matkakohteen viestinnän perusteella. Sateenkaariviestinnän avulla voidaan lisätä sateenkaarimatkailijoiden turvallisuuden tunnetta ja vähentää matkailustressiä.

We Speak Gay yhteisössä on jäsenyrityksiä ja -tapahtumia jo toista sataa. Nyt yhteisö laajenee kumppaniverkostolla

We Speak Gay Members -yhteisössä on jo toistasataa yritystä, tapahtuma ja turvallisempaa tilaa, jotka tekevät sateenkaariviestintää ja viestivät näin sateenkaariasiakkailleen turvallisesta matkailuelämyksestä. Nyt yhteisö laajenee kumppanuusohjelmalla, jonka avulla BusinesstoBusiness yritykset ja yhteisöt voivat tukea yhteisön toimintaa. We Speak Gay Partner -yritykset sitoutuvat edistämään sateenkaari-inklusiivisuutta omassa verkostossaan. Tämä toteutuu We Speak Gay viestinnän, We Speak Gay koulutusten ja We Speak Gay tietoiskujen avulla. Näin lisätään tietoisuutta ja ymmärrystä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta sekä sateenkaari-ihmisten pelkoja ja syrjintää kohtaan ja opitaan tekemään sateenkaariviestintää.

”Minua ovat jo pitkään lähestyneet yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kantaa sosiaalista vastuuta ja tukea We Speak Gay yhteisön toimintaa entistä turvallisemman ja inklusiivisemman matkailun toteutumiseksi Suomessa. Haluan antaa heille siihen mahdollisuuden, lisää tietoa ja työkaluja. Yhdessä voimme rakentaa Suomesta maailman sateenkaariystävällisimmän matkakohteen, aivan kaikille. Siihen tarvitaan tekoja ja siihen tarvitaan viestintää.” sanoo sateenkariviestinnän asiantuntija ja We Speak Gay yhteisön perustaja Hannu Medina.

www.wespeakgay.com
www.gaytravelfinland.com

Julkaistu 26.4.2023

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *