Kansikuva

Budjettimatkalle Uuden-Seelannin luontoelämyksiin

Uudessa-Seelannissa matkailijaa ympäröi kaikkialla upea ja monimuotoinen luonto eksoottisine villieläimineen. Saarten maasto vaihtelee jylhistä alppimaisemista vehreisiin peltoihin ja Taru Sormusten Herrasta -elokuvan satumaisiin maisemiin. Hyvänä tukikohtana reissullasi toimii 40 HI hostellin verkosto (YHA), joka tarjoaa edullista ja yhteisöllistä majoitusta luontokohteiden lähellä. Kansainvälisellä hostellikortilla saat niissä 10 % alennuksen yöpymisestäsi.

Pohjoissaaren tuliperäinen luonto ihastuttaa

Yksi maan kuuluisimpia luontonähtävyyksiä on Pohjoissaarella sijaitseva tuliperäinen Rotoruan alue. Maorikulttuuristaan tunnetulla alueella voit ihastella kuumia lähteitä ja värikkäitä laavakenttiä. Alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet maastopyöräilyyn. Lähellä Rotoruaa Matamata-nimisessä paikassa sijaitsee Taru Sormusten Herrasta -elokuvista tuttu Hobbiton eli Kontun, jossa voit tutustua hobittikylään ja elokuvahahmojen koteihin.

Majoitu:

Varaa YHA Rotorua >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 13 €/hlö/vrk

Rotorua, Uusi-Seelanti
Värikäs Rotorua. Kuva: matthew Hunt

Retkeile alppimaisemissa Eteläsaaren kansallispuistoissa

Eteläsaarelta löytyy suurin osa maan luonnonpuistoista, joihin pääset parhaiten tutustumaan vaellusretkillä. Saarella on laaja verkosto hyvin hoidettuja reittejä ja polkuja niin vähemmän luonnossa liikkuneille kuin kokeneemmille vaeltajille. Sääolosuhteet saattavat muuttua nopeasti, joten valmistaudu vaelluksille asianmukaisesti.

Mount Cookin kansallispuistossa voit ihailla korkeita vuoria, pitkiä jäätiköitä ja pysyvää lumipeitettä. Helppokulkuisia reittejä ovat muun muassa Red Tarns Track, Kea Point ja Hooker Valley Track, joka soveltuu myös lasten kanssa retkeileville. Kansallispuistossa sijaitseva Uuden-Seelannin korkein vuori lumisine huippuineen houkuttelee erityisesti kokeneita kiipeilijöitä.

Majoitu:

Varaa YHA Mt Cook >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 20,70 €/hlö/vrk

Mount Cookin kansallipuisto, Uusi-Seelanti
Mount Cook ja Hooker Valley. Kuva: Bernard Spragg. NZ

Arthur´s Passin kansallispuiston halki kulkee lähes kilometrin syvyinen Arthur´s Passin vuoristosola, joka jo itsessään on huikea luontonähtävyys. Arthur’s Passin kylä on lähtöpiste monille lyhemmille vaellusretkille kun taas pidemmät reitit alkavat valtatien reunalta. Voit nähdä syviä rotkoja, jokia ja sademetsän läpi virtaavia vesiputouksia sekä alppimaisemia lumisilla huipuilla, jäätiköillä ja rinteillä. Todennäköistä on, että täällä pääset tekemään tuttavuutta myös röyhkeästä luonteestaan tunnettujen uhanalaisten kea-papukaijojen kanssa.

Majoitu:

YHA Arthur’s Pass
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 19,35 €/hlö/vrk.

Arthur´s Pass, Uusi-Seelanti
Devil´s Punchbowlin vesiputous Arthur´s Passin kansallispuistossa. Kuva: Jose Gallego

Lue myös HI:n blogi: Walk your shoes off (and save money!) in New Zealand 

Artikkelin pääkuva: Ghislain Mary

11.9.2017, muokattu 15.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *