Kansikuva

Erikoisia hostelleja maailmalla

Miltä kuulostaisi yöpyminen lentokoneessa, viidakossa tai vankilassa? Hostelling International (HI) -verkosto kattaa noin 3 500 hostellia 90 eri maassa. Koska kyseessä ei ole ketju vaan verkosto, ovat kaikki HI-hostellit ympäri maailman omaperäisiä ja uniikkeja. Mielenkiintoisia ja erikoisia hostelleja löytyy jokaiseen makuun, matkustit sitten yksin tai yhdessä.

Katso tästä mielenkiintoisimmat hostellit maailmalla ja nappaa vinkit ainutlaatuiseen yöpymiseen!

1. Jumbo Stay, Ruotsi

Tukholmassa sijaitseva Jumbo Stay on yksi maailman erikoisimmista hostelleista. Jumbo Stay on Boeing 747-212B-mallin lentokone, joka valmistui vuonna 1976. Vuodesta 2009 lähtien lentokone on kuitenkin toiminut hostellina, ja saanut upouuden modernin sisustuksen. Hostellissa on 33 huonetta ja 76 petipaikkaa, huoneet ovat tarkoitettu 1–4 hengelle. Jumbo Stay sopii niin perheille kuin yksinmatkaajillekin, eikä yöpyminen lentokoneessa maan tasalla jätä varmasti ketään kylmäksi!

Mielenkiintoisimmat hostellit, huonekuva Jumbo Stay, Ruotsi

 

2. Railway Square YHA, Australia

Lentokoneen lisäksi majoittua voi myös rautatieasemalla! Sydneyssä sijaitseva Railway Square YHA on rento reppureissaajahostelli, josta voit vuokrata itsellesi vaunun ja yöpyä keskellä kaupungin sykettä. Vaunun voi vuokrata yksityiseen käyttöön tai vaihtoehtoisesti tarjolla on petipaikkoja jaetuista vaunuista. Hostellissa voit pulahtaa lämpimän päivän päätteeksi uima-altaaseen ja vastaanotosta voit varata erilaisia kaupunkiretkiä.

Mielenkiintoisimmat hostellit, huonekuva Railway Square YHA, Australia

 

3. Stayokay Rotterdam Cube Houses, Alankomaat

Rotterdamissa sijaitseva Stayokay Rotterdam Cube Houses on ainut laatuaan, sillä hostelli sijaitsee kuutiotalossa. Kuutiotalot ovat hollantilaisen arkkitehdin, Piet Blomin, vuonna 1984 suunnittelema ikoninen rakennelma. Tilat on uusittu täysin hostellikäyttöön, ja majoittua voi sekä yksityishuoneissa että jaetuissa huoneissa. Ja mikä parasta, jokainen hostellin huone on yksilöllinen! Rakennus koostuu 38 pienestä ja kahdesta isommasta kuutiosta, jotka on kiinnitetty toisiinsa. Hostellin modernissa baarissa voi tavata muita matkailijoita ja viettää aikaa yhteisöllisesti.

Mielenkiintoisimmat hostellit, huonekuva Stayokay Rotterdam Cube Houses, Alankomaat

 

4. HI Point Montara Lighthouse Hostel, Yhdysvallat

HI Point Montara Lighthouse Hostel sijaitsee Montarassa, noin 40 kilometriä San Franciscosta etelään. Hostellin miljöö on upea; se sijaitsee jyrkänteellä vanhan majakan kupeessa, josta avautuu mahtavat näkymät Tyynellemerelle. Täällä heräät joka aamu aaltojen rauhoittavaan kuohuntaan. Hostellissa on kodikkaita yksityisiä huoneita ja jaettuja huoneita. Rantaviiva alkaa aivan hostellin edestä ja ulkoilla voi henkeäsalpaavan kauniissa kalliomaisemissa. Läheiset rannat ovat täydellisiä surffausta, uintia, melontaa, purjelautailua ja rentoutumista varten. Yhteisissä tiloissa voit puolestaan lämmittää kupin kahvia, pelata lautapelejä ja tutustua muihin matkailijoihin.

Mielenkiintoisimmat hostellit, ulkokuva HI Point Montara Lighthouse Hostel, Yhdysvallat

 

5. HI Ottawa Jail Hostel, Kanada

Ottawassa sijaitseva HI Ottawa Jail Hostel on yksi erikoisimmista hostelleista maailmalla. Hostelli on nimittäin rakennettu 150-vuotta vanhaan vankilarakennukseen, ja tarinoiden mukaan hostellissa kummittelee. Hostellin huoneet sijaitsevat vanhoissa vankilaselleissä, jotka on uusittu moderneiksi ja mukaviksi jaetuiksi huoneiksi sekä yksityishuoneiksi omilla mukavuuksilla. Hostellin miljöö on kerrassaan ainutlaatuinen vanhoine kiviseinineen ja porttikongeineen.

Huonekuva HI Ottawa Jail Hostel, Kanada

 

6. Bigallo Hostel, Italia

Tämä Firenzessä sijaitseva entinen keskiajalta peräisin oleva luostari on kunnostettu ja varustettu kaikilla mukavuuksilla, ja tarjoaa nykyaikaiselle matkailijalle ainutlaatuisen yöpymiskokemuksen. Vaikka hostelli on kunnostettu, on sinne jätetty myös paljon alkuperäistä, ja 1300-luvun luostarin tunnelma on edelleen monin paikoin aistittavissa hostellin tiloissa. Bigallo Hostelissa on sekä jaettuja huoneita että yksityishuoneita. Vuodepaikkoja hostellissa on yhteensä 52. Hostelli sijaitsee Firenzen kukkuloiden kupeessa upeissa maisemissa keskellä luontoa. Voit nauttia kahvia italialaiseen tyyliin hostellin viihtyisässä puutarhassa tai panoraamaterassilla, josta avautuu upea näkymä kukkuloille.

Huonekuva Bigallo Hostel, Italia

 

7. Wikkelhouse (Stayokay Dordrecht), Alankomaat

Pahvinen mökki kuulostaa melko erikoiselta yöpymispaikalta, mutta todellisuudessa Dordrechtissa sijaitseva Wikkelhouse on hyvin ylellinen ja ainutlaatuinen. Tämä kokonaan kierrätyspahvista valmistettu ympäristöystävällinen mökki sisältää kaikki matkailijan tarvitsemat mukavuudet; kylpyhuoneen, keittiön jääkaapilla ja kahvinkeittimellä sekä ilmastoinnin. Yöpyminen Wikkelhousessa on jo itsessään ympäristöteko. Alueella riittää muutakin nähtävää, sillä Biesbochin kansallispuisto sijaitsee aivan hostellin vieressä.

Huonekuva Wikkelhouse (Stayokay Dordrecht), Alankomaat
Kuvat: Stayokay

8. Magnetic Island YHA, Australia

Jos tarvitset vielä trooppista saarta vakuuttavamman perustelun vieraillaksesi Magnetic Island YHA -hostellissa, miltä kuulostaisi mahdollisuus päästä rapsuttamaan oikeaa koalaa? Magnetic Island YHA hostellissa voit viettää yön trooppisessa sademetsässä sijaitsevassa bungalowissa keskellä luonnonpuistoa. Hostellissa on oma koalojen suojelusalue, joten voit aloittaa aamusi nauttimalla aamiaista ja juttelemalla pörröisille ystäville. Tämä ainutlaatuinen majoitus tarjoaa lisäksi ulkouima-altaan, runsaasti riippumattoja ja aurinkotuoleja, aktiviteetteja sekä pelejä paikan päällä olevassa baarissa.

Ulkokuva Magnetic Island YHA, Australia

 

9. Stayokay Utrecht Centrum, Alankomaat

Tämä Utrechtissa sijaitseva hostelli, ja erityisesti yksi sen huoneista, on käymisen arvoinen erityisesti lapsiperheille. Hostellista voi nimittäin varata huoneen, joka on sisustettu täysin suloisen Miffy-pupun inspiroimana. Huoneessa on oma kylpyhuone ja hintaan sisältyy myös lapsille Miffy-aiheinen yllätys! Lähistöltä löytyy myös Miffy-museo, jossa on etenkin perheen pienimmille yöpyjille paljon nähtävää ja ihmeteltävää.

Miffy huone, Stayokay Utrecht Centrum, Alankomaat

 

10. Wellness Hostel 4000, Sveitsi

Alppikylä Saas-Feessa sijaitseva Wellness Hostel 4000 on maailman ensimmäinen wellness-hostelli, jossa suihkussa ei taatusti lopu kuuma vesi. Hostellissa on erilaisia saunoja yrttihöyrysaunoista biopehmeään saunaan sekä porealtaita ja jalkakylpyjä rentouttavalle vierailulle. Vesihierontasuihkussa voit valita juuri itsellesi sopivan asetuksen, oli se sitten kesäsade, jäinen sumu, vuoristopuro tai vesiputous. Tämä hostelli on rentoutujan unelmakohde, jossa voit nauttia luksustasoisesta majoituksesta lumihuippuisten vuorien ympäröimänä. Mainitsimmeko jo bistron, josta voi tilata herkullisia paikallisia sveitsiläisiä tapaksia ja aperitiiveja?

Ulkokuva Wellness Hostel 4000, Sveitsi

 

11. HI Paris Yves Robert, Ranska

Hostellit saavat olla ylpeitä saamistaan ekosertifikaateistaan, mutta tämä Pariisissa sijaitseva hostelli vie ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle. HI Paris Yves Robert on vanha rautatieasema, joka on kunnostettu täysin aurinkovoimalla toimivaksi hostelliksi. Hostellin vehreä ja valoisa sisäpiha on täydellinen hengähdyspaikka meluisan ja kiireisen kaupunkipäivän jälkeen. Rauhallista sisäpihaa koristaa puut, kukat ja lammet.

Ulkokuva HI Paris Yves Robert, Ranska

 

12. Fljótsdalur HI Hostel, Islanti

Oletko koskaan miettinyt, millaista elämä olisi, jos voisimme hetkeksi pysäyttää ajan? Majoittuessasi Fljótsdalur HI Hostelissa voit todella irrottautua virtuaalimaailmasta ja pysähtyä nauttimaan hetkestä. Hostellista avautuu mahtavat näkymät jäätiköille, ja ainoa meluhaitta on ulkona humiseva tuuli tai sateen ropina sammalkatossa. Hostelli sijaitsee rauhallisessa maalaiskylässä, Hvolsvöllurissa, noin 130 kilometriä Reykjavíkista kaakkoon. Hostellirakennus on peruskorjattu vanha maalaistalo. Hostelli sopii täydellisesti rauhaa, hiljaisuutta, aitoutta ja luontoa rakastaville reissaajille. Pihasta alkaa monet upeat vaellusreitit, joista suosituin on neljän tunnin reitti Thórólfsfell-vuorelle.

Ulkokuva Fljótsdalur HI Hostel, Islanti

 

13. Loch Ossian Youth Hostel, Skotlanti

Tämä perinteinen, mutta kodikas ekologinen hostelli sijaitsee Loch Ossianin etelärannalla ja tarjoaa täydellisen tukikohdan patikoijille, jotka haluavat tutustua Rannoch Moorin syrjäiseen erämaahan. Hostellissa on sekä jaettuja huoneita että yksityisiä huoneita, täysin varusteltu itsepalvelukeittiö sekä pieni myymälä. Hostelli on keskittynyt ekologisuuteen; esimerkiksi kuuma vesi on hankittu vesivoimalla ja sähkö puolestaan aurinkovoimalla. Hostellissa on lisäksi kompostikäymälä, luonnonmukainen vesien ojitus ja jopa lepakkoystävällinen ulkomaalaus! Mikäli ekologinen majoitus ja luonnossa samoilu kiinnostaa, on Loch Ossian ehdottomasti käymisen arvoinen.

Ulkokuva Loch Ossian Youth Hostel, Skotlanti

 

14. Af Chapman & Skeppsholmen, Ruotsi

Lukuisat paikat ylpeilevät merinäköaloillaan, mutta voit olla varma väitteen todenmukaisuudesta, jos kohde on ihka oikea purjelaiva. Af Chapman on 1800-luvun purjelaiva, joka on ankkuroitu pysyvästi Skeppsholmenin saarelle keskelle Tukholmaa. Hostelli koostuu kahdesta majoitusrakennuksesta, laivasta ja entisestä laivastokasarmista. Kasarmin huoneissa on korkea katto ja suuret ikkunat, joista on näkymät merelle tai puistoon. Laivan hyteistä osassa on pieni oleskelualue ja näkymät kaupunkiin. Skeppsholmenista on lyhyt matka Tukholman keskustaan, ja matkalla on monen monta nähtävyyttä.

Huonekuva Af Chapman & Skeppsholmen, Ruotsi

 

15. Grindelwald Youth Hostel, Sveitsi

Svetsin Grindelwaldissa sijaitseva Grindelwald Youth Hostel on ehdottomasti käymisen arvoinen. Erityisesti yksi hostellin majoitusmuoto, Beehive eli mehiläispesä, takaa upean yöpymiskokemuksen. Voit nukahtaa katselemalla kattoikkunasta kirkasta tähtitaivasta ja herätä utuiseen aamuun Eigerin upeiden lumihuippuisten vuorien ympäröimänä. Beehive sijaitsee hostellin suuressa puutarhassa, ja voit samalla käyttää kaikkia muitakin hostellin palveluja. Hostellin puutarhasta löytyy myös ylellinen ulkokylpytynnyri, jossa kelpaa rentoutua ja nauttia parhaista näkymistä vuorille.

Hostellikuva Grindelwald Youth Hostel, Sveitsi
Kuvat: Swiss Youth Hostels

 

Kuvat: Hostelling Internationl

Julkaistu 29.5.2020

Muokattu 30.11.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *