Kansikuva

Esittelyssä Vaihelan Tila

Maaseudun rauhaa Vaihelan Tilalla Joutsassa

Vaihelan Tilan majoitustoiminta Keski-Suomessa Joutsan Pappisen kylällä alkoi heinäkuussa 1960 eli tänä kesänä siitä tulee kuluneeksi 60 vuotta. Vaihelassa maatilan vanhat tuotantorakennukset ovat saaneet uuden elämän majoitustiloina.

Entisessä traktoritallissa on 14 vuodepaikkaa 1-4 hengen huoneissa. Lisäksi vieraiden käytössä on hostellirakennuksen yhteinen keittiö ja tupa, puulämmitteinen sauna sekä wc- ja pesutilat. Aamiaisen voit valmistaa itse tai tilata ennakkoon talosta. Hostellitalo sopii myös pienten ryhmien majapaikaksi.

Vaihelan Tila, Joutsa
Kesäaikaan voit myös tutustua pihapiirin tilamuseoon, 1890-luvulla valmistuneeseen kolmiosaiseen piha-aittaan, joka on Vaihelan mäen vanhin rakennus. Museoon on kerätty suomalaisen maatalouden historiaan liittyviä esineitä.

Vaihelan Tila, Joutsa
Vaihelan Tila, Joutsa

Vaihelan läheisyydessä sijaitsevat metsät ja metsäautotiet tarjoavat rauhallisen ympäristön luonnossa liikkumiseen joka vuodenaikaan. Voit patikoida, pyöräillä, marjastaa tai sienestää. Uimarannat ja kalavedet veneineen ovat noin kilometrin säteellä pihapiiristä. Kolmella lähijärvellä voit kalastaa niin kesällä kuin talvella tai vaikkapa vain soudella. Ennakkoon tilaamalla on mahdollisuus nauttia pehmoisista savusaunan löylyistä Pappistenlahden rannalla.

Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat myös lähiseudun luontopolut. Lähin pitkospuupolku on Leivonmäen kansallispuistossa 13 km etäsyydellä Vaihelasta. Merkittyjä polkuja pitkin voit tutustua puistoon koko perheen voimalla.

Vaihelan Tila sijaitsee 16 km Joutsan kyläkeskuksesta. Parhaiten hostellille pääset autolla, moottoripyörällä tai polkupyörällä.

Tutustu hostelliin ja varaa

Julkaistu 29.6.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *