Kansikuva

Haastattelussa Teea Pietilä Hostel Tankar Innistä

Hostel Tankar Inn sijaitsee Tankarin majakkasaarella Kokkolan saaristossa. Tankar on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa unohtumattomia luontokokemuksia ja otteita vanhasta saaristolaiselämästä. Tankarin majakkasaari on ollut kalastajien ja hylkeenpyytäjien asuttama 1500-luvulta lähtien. Luontopolulla voit kiertää saaren lukuisat historialliset kohteet ja tutustua ulkosaariston ainutlaatuiseen kasvimaailmaan.

Hostel Tankar Innissä yövytään luotsiasemarakennuksen viihtyisissä kahden hengen huoneissa. Majoittujien käytössä on yhteiset suihku-, WC-, keittiö- ja oleskelutilat sekä sauna ja terassi. Majoitusvarauksen yhteydessä suositellaan varaamaan myös kuljetus saarelle. Kesäaikana M/S Jenny risteilee aikataulun mukaan Kokkolasta Tankarin majakkasaarelle.

Hostel Tankar Inna ja Teea Pietilä

1. Kuka olet?

Olen Teea Pietilä ja Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja. Olen ollut yrityksessä pian kaksi vuotta ja ihastuin heti tullessani Tankar Inn hostelliin uniikkina yöpymispaikkana ulkosaaristossa. Työni on pääsääntöisesti tunnettavuuden lisäämistä, mutta pienessä yrityksessä toimitusjohtajakin pääsee välillä vaihtamaan lakanoita ja toivottamaan vieraat tervetulleeksi.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Tankar Inn on kunnostettu entisen luotsiaseman tiloihin Kokkolassa Tankarin majakkasaarella. Merenkulun historia on vahvasti läsnä niin hostellin kuin saaren miljöössäkin. Huoneista on näkymä majakalle. Sijainti saarella takaa uskomattomat auringonlaskut ja -nousut ja siinä välissä majakan valokeilan tunnelman. Moni vieras ei taida malttaa hostellilla paljoa nukkuakaan kesäöinä. Reissu alkaa jo M/S Jennyllä merimaisemia ihaillen.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Kokkola on kompaktin kokoinen kaupunki, jossa nähtävyydet ja rantareitit saavuttaa helposti jalan tai pyöräillen. Monisatavuotinen merikaupungin historia tervakaupasta ja laivanrakentamisesta on aistittavissa Neristanissa, 12-korttelin värikkäällä puutaloalueella ja viihtyisässä museokorttelissa. Iltatorit keskiviikkoisin kuuluvat Kokkolan kesään! M/S Jennyn lähtöpaikka on Meripuistossa, joka on niin kaupunkilaisten kuin matkailijoiden olohuone: uimaranta, rantaravintola, minigolf, piknikalue, leikkipuisto ja frisbee- padel- ja beachvolleykentät kesäpäivien viettoon. Heinäkuussa liikennöi myös Retkibussi, jolla matka taittuu vaikkapa Ohtakarin tai Öjan kuvankauniisiin kalastajakyliin. Samalla voi vierailla Pohjois-Euroopan laajimmalla hiekkarannalla Vattajalla.

Tutustu Hostel Tankar Inniin

Julkaistu 5.7.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *