Kansikuva

Joulumarkkinoille Eurooppaan – hostellimajoitukset alkaen 7 € / yö

Suunnitteletko kaupunkilomaa Keski-Euroopan joulumarkkinoille? Tunnelmalliset joulutorit ovat pääsääntöisesti avoinna marraskuun loppupuolelta jouluun. Poimi tästä vinkit suosituista joulutoreista ja edullisista majoitusvaihtoehdoista. Kun majoitut hostelleissa jäsenhintaan, sinulle jää enemmän rahaa hankintoihin pukinkonttiin. 

Berliinin perinteiset joulutorit

Marraskuussa Berliiniin pystytetään lukuisia sadunhohtoisia joulutoreja monine valoineen, kuusineen ja koristeineen. Kaupungin kenties parhaat ja hienoimmat joulumarkkinat pidetään Gendarmenmarkt-aukiolla. Gendarmenmarktin lisäksi Berliinissä vietetään joulumarkkinoita esimerkiksi Alexanderplatzilla ja Potsdamerplatzilla. Joulumarkkinoilla voit maistella Glühweinia eli mausteista hehkuviiniä tukevista mukeista ja herkutella makkaroilla, kastanjoilla tai suklaahedelmillä. Myyntikojujen valikoimissa on ihastuttavia taidekäsitöitä, pikkuesineitä, koristeita, leluja, vaatteita ja paljon muuta omaperäistä myytävää.

Majoitus:

Hinnat kansainvälisellä hostellikortilla jaetussa huoneessa alkaen 18 €.
Osta kansainvälinen hostellikortti >> 

Youth Hostel International
Jugendherberge Berlin Ostkreuz
JH am Wannsee

 

joulumarkkinat-berlin
Berliini @tsteenbergen

Joulutunnelmaa Budapestissa

Vörösmartyn joulutori on yksi Euroopan suurimmista joulutoreista ja siellä riittää paljon nähtävää, ostettavaa ja maistettavaa. Vörösmarty -aukiolla on kojuja vieri vieressä myyden käsityöläisten tuotteita kuten kuivattuja hedelmiä ja kukkia, saippuaa ja puuleluja. Makkaran, gulassikeiton, paprikamausteen ja lämpimän siiderin tuoksut sekoittuvat keskenään ja houkuttelevat maistelemaan erilaisia herkkuja. Tutustu myös Pyhän Tapanin tuomiokirkon ympärillä sijaitsevaan tunnelmalliseen joulutoriin.

Majoitus:

Hinnat kansainvälisellä hostellikortilla jaetussa huoneessa alkaen 7 €/hlö, 2 hh alkaen 24 €.
Osta kansainvälinen hostellikortti >>

Maverick City Lodge

 

@Top Budapest
@Top Budapest

Poroja ja joulukuusia Gdańskissa

Gdańskin joulumarkkinat pidetään Targ Weglowy –aukiolla niin sanotun kultaisen portin vieressä. Vanhankaupungin markkinoilla on tarjolla runsaasti perinteisiä jouluherkkuja suklaakuorrutetuista hedelmistä hehkuviiniin sekä erilaisia käsitöitä. Joulumarkkinoilla voit tutustua eri maiden joulukuusiperinteisiin, sillä markkina-alueella on eri tavoin koristeltuja joulukuusia. Markkinoilla voit nähdä myös itse Joulupukin poroineen. Gdańskin joulutori avataan perinteisesti vasta joulukuun puolella.

Majoitus:

Hinnat kansainvälisellä hostellikortilla jaetussa huoneessa alkaen 8 €/hlö, 2 hh alkaen 23 €.
Osta kansainvälinen hostellikortti >>

La Guitarra Hostel Gdańsk

 

gdansk-joulu
Gdansk @Gary Denham

Tšekin parhaat joulumarkkinat Prahassa

Prahan suosituin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla Staroměstské Naměskilla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Joulutoreja on myös Václavin aukiolla, uudemman kaupunginosan puolella sekä Tasavallan aukiolla Palladium-ostoskeskuksen edessä. Keskieurooppalaisten joulutorien tapaan kojuissa on erilaisia käsityötuotteita sekä herkkuja. Paikallisia tuliaisia ovat muun muassa kristalli ja perinteiset nuket. Maukkaiden makkaroiden lisäksi voit maistella paikallista paistettua ”pražská šunka” kinkkua. Lämpiminä juomina on tarjolla svarene vino- tai glühwein-nimellä tunnettua hehkuviiniä, rommilla terästettyä totia (grog) tai medovina -nimistä hunajalla maustettua väkevää viiniä.

Majoitus:

Hinnat kansainvälisellä hostellikortilla jaetussa huoneessa alkaen 13 €/hlö, 2 hh alkaen 21,50 €.
Osta kansainvälinen hostellikortti >>

Hostel Advantage
Hostel Downtown
Pension BETA

 

praha-joulumarkkinat
Vanhan kaupungin aukio @John W. Schulze

Joulun taikaa Wienissä

Joulutoreilla on Wienissä pitkät perinteet ja toreja löytyy kaupungista peräti parikymmentä. Joulun aika Wienissä on täynnä joulutunnelmaa; on jouluseimiä, konsertteja ja perinteisiä juhlamarkkinoita. Höyryävä glühwein, punssi, kuumat kastanjat, valaistut puistot ja koristellut piparkakut virittävät sinut jouluiseen tunnelmaan. Kuuluisimmat joulumarkkinat ”Christkindlmarkt ”pidetään kaupungintalon vieressä Rathausplatz-aukiolla, jossa on suuri joulukuusi, luistelurata ja paljon kojuja. Hienoimmat joulumarkkinat löydät kuitenkin Spittelbergin alueelta. Siellä on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, joihin voit poiketa lämmittelemään.

Majoitus:

Hinnat kansainvälisellä hostellikortilla jaetussa huoneessa alkaen 19 €/hlö, 2 hh alkaen 45 €.
Osta kansainvälinen hostellikortti >>

Myrthengasse
Brigittenau
Brigittenau Youth Palace

 

wien-joulumarkkinat
Christkindlmarkt @Christoph Sammer

 

Artikkelin pääkuva:@ Gabriel Hess

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *