Kansikuva

Kohdevinkit laskettelulomaan ja edulliseen majoitukseen Itävallassa

Onko Itävalta monen muun suomalaisen tavoin sinunkin suosikkikohteesi? Hiihtokeskuksista löytyy valinnanvaraa, lunta on taatusti ja maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit. Säästät alppimatkasi majoituskuluissa yöpymällä edullisissa hostelleissa ja rahaa jää enemmän muuhun tekemiseen. Lue tästä kolme vinkkiä Itävallan hiihtokohteista ja edullisesta majoituksesta.

Bad Gastein – Alppien suosittu hiihtokohde

Korkeiden lumivuorten välissä, Gastein-laakson perällä sijaitsee Itävallan ihastuttava hiihtokohde Bad Gastein. Hiihtoalue tarjoaa yli 220 kilometriä rinteitä viidellä eri rinnealueella, joista löytyy valittavaa kaiken tasoisille laskijoille. Bad Gastein on myös tunnettu kylpyläkohde kuumien lähteidensä ansiosta. Kylänä Bad Gastein eroaa melko tavalla perinteisistä alppikylistä, sillä vanhan keskustan alueella on puutalojen sijaan runsaasti vaikuttavia kivirakennuksia.

Majoitu:

Bad Gastein Youth Hostel sijaitsee aivan Gastein-laakson hiihtoalueella.
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 29 €/hlö/vrk.
Varaa majoituksesi tästä >>

Bad Gastein Youth Hostel

Innsbruck – Alppien pääkaupunki

Innsbruckin ympäristössä on yhteensä yli kaksikymmentä hiihtokeskusta. Niistä yhdeksän merkittävintä muodostavat yhdessä Olympia SkiWorld Innsbruck-kokonaisuuden, jossa yhdellä hiihtolipulla saa käyttöönsä yli 500 rinnekilometriä. Läheltä kaupungin keskustaa nousee hiihtohissi Hafelekarspitze -nimiselle huipulle, joka sijaitsee Nordkettenin hiihtoalueella. Keskiaikaiset rakennukset, kaupunkia elävöittävät kymmenettuhannet opiskelijat, lähiseudun hiihtokeskukset ja menneisyys talviolympialaisten isäntäkaupunkina vuosina 1964 ja 1976 houkuttelevat tutustumaan tähän Alppien pääkaupunkiin.

Majoitu:

Innsbruck- Reichenauerstrasse Youth Hostel sijaitsee keskustan tuntumassa hyvien yhteyksien päässä talviurheilumahdollisuuksista.
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 22 €/hlö/vrk.
Varaa majoituksesi tästä >>

Zell am See – rinteet järven rannalla

Zell am Seen pikkukaupunki sijaitsee kauniin Zeller-järven rannalla Itävallan Alppien helmassa. Kaupunki on suosittu lomakohde sekä kesällä että talvella. Hiihtokylät Zell am See ja Kaprun muodostavat yhdessä laajan Europa Sport-hiihtoalueen, joka tarjoaa noin 140 kilometriä rinteitä. Lähes 60 rinnettä ja Kaprunin läheisyydessä sijaitseva Kitzsteinhornin jäätikkö varmistavat, että laskijoille on riittävästi tarjontaa.

Majoitu:

Zell am See Youth Hostel sijaitsee Zeller –järven rannalla hiihtoalueen läheisyydessä.
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 27 €/hlö/vrk.
Varaa majoituksesi tästä >>

Zell am See Youth Hostel

 

Onko sinulla kokemuksia näistä Itävallan hiihtokohteista? Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi kommentoimalla alle!

 

Artikkelin pääkuvassa Bad Gastein @Flickr/Philipp
Hostellikuvat @Hostelling International

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *