Kansikuva

Kolme vinkkiä Jyllantiin budjettimatkaajalle

Jyllanti on Tanskan läntisin ja pinta-alaltaan suurin niemimaa. Alueelta löytyy kohteita niin aktiivilomailijalle kuin rentoa kaupunkilomaa kaipaavalle. Kaupungista toiseen pääset kätevästi kulkemaan vaikkapa junalla. Läheisyys Keski-Eurooppaan näkyy muun muassa kaupunkien arkkitehtuurissa, ja miltei joka kylästä löytyy valloittavan kauniita vanhoja taloja.

Herning – tanskalaisen tekstiiliteollisuuden kehto

Herning on keskellä Jyllantia sijaitseva suhteellisen pieni kaupunki, jolla on pitkä tekstiiliteollisuuden historia. Kaupungissa sijaitseva Via yliopisto jatkaa perinnettä lukuisilla design-koulutuksilla. Kampus-alue on vierailun arvoinen, sillä jokainen alueen viidestä rakennuksesta on eri arkkitehdin suunnittelema. Herningistä löytyy myös muun muassa tekstiilimuseo, modernin taiteen museo HEART ja kauniilla ulkoseinämaalauksilla koristeltu Carl Henning Pedersenin ja Else Afeltin museo.

Carl Henning Pedersenin ja Else Afeltin museo, Herning
Carl Henning Pedersenin ja Else Afeltin museo

Majoitu:
Danhostel Herning
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 22,40 €/hlö/vrk

Euroopan kulttuuripääkaupunki Aarhus

Vuoden 2017 Euroopan kulttuuripääkaupunki Aarhus tarjoaa ohjelmaa vuoden mittaan kaikenikäisille ja jokaisen makuun. Kaupunki on sekoitus modernia ja historiallista Tanskaa. Kaupungista löytyy muun muassa AROS ja Moesgaard museot, jotka molemmat ovat arkkitehtuurisesti vaikuttavia rakennuksia. Historiallista Tanskaa edustaa vanhan kaupungin museo Den Gamle By, jossa voit nähdä miten Tanskassa elettiin 1900-luvun alussa. Alueelta löytyy muun muassa vanhanaikainen elintarvikekauppa. Siellä myös järjestetään näytöksiä, jossa vanhanajan pukuihin sonnustautuneet näyttelijät esittävät kaupungin asukkaita. Aarhusista löytyy myös tunnelmallinen latinalaiskortteli, joka muistuttaa eteläeurooppalaista katukuvaa ja on täynnä kahviloita ja yksilöllisiä putiikkeja.

Den Gamle Byn, Århus
Den Gamle By @Guillaume Baviere

Majoitu: Danhostel Aarhus
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 33,30 €/hlö/vrk

Hvide Sande – hieman erilainen rantakohde

Tanskan länsirannikolla sijaitsevassa Hvide Sandenissa voit kokea henkeäsalpaavia maisemia hiekkadyynien ääressä. Hvide Sandenin vuonot tarjoavat loistavat puitteet eri surffilajeille. Paikka on myös loistava kohde pyörä-, kalastus- tai ratsastusreissulle. Alueella voit nauttia myös perinteisen kalastajakylän tunnelmasta ja ostaa kalaa suoraan kalastajaveneistä. Kesäisin Hvide Sandenissa voit nauttia auringosta ja käydä uimassa, toisaalta länsirannikon merimaisemat ovat komeat myrskyiselläkin säällä.

Hvide Sande
Hvide Sande @Martin8th

Majoitu: Danhostel Hvide Sande
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 23 €/hlö/vrk

Teksti: Stina Henriksson, opiskelija, Via University College, Herning
Artikkelin pääkuva: Hvide Sande @Mike

Haluatko sinäkin jakaa omat Tanskan vinkkisi muille? Kerro vinkkisi kommentoimalla alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *