Kansikuva

Kuinka matkustat sosiaalisesti kestävämmin

Alkuperäinen teksti HI  Usa:n blogista: Sarah Bence HI USA.

Olet pienentänyt lentojesi hiilijalanjälkeä ja pidät mukanasi olkipilliä, mutta matkustatko silti niin kestävästi kuin pystyisit? Olemme aina vain tietoisempia matkustamisen vaikutuksista planeetallemme, mutta vastuullinen matkustaminen on muutakin kuin ekologista matkailua. Kestävä kehitys tarkoittaa myös sosiaalista kestävyyttä eli sitä, miten matkailu vaikuttaa ihmisiin, yhteisöihin ja kulttuuriin.

Mitä on sosiaalinen kestävyys?

 

Sosiaalisen kestävyyden tavoitteena on seurata vaikutuksiamme ihmisiin. Se näkyy parhaiten, kun tarkastelemme yritystoiminnan käytäntöjä. Onko yrityksellä esimerkiksi käytäntöjä, jotka edistävät yhteisön ja työntekijöiden sosiaalista hyvinvointia? Esimerkkinä yritys, joka hankkii tuotteitaan hikipajoista, kun taas toinen yritys käyttää hyväkseen paikallisia käsityöläisiä, joille maksetaan kohtuullinen palkka. Mitä ilmeisimmin toinen yrityksistä on selvästi sosiaalisesti kestävämpi!

Sosiaalisesta kestävyydestä puhuttaessa YK nostaa esille erityisryhmät, kuten työntekijät, naiset, lapset, alkuperäiskansat, vammaiset ja köyhyydessä elävät. Nämä ovat ne väestöryhmät, jotka sinun tulisi pitää mielessä etsiessäsi sosiaalisesti kestäviä yrityksiä.

Miksi matkustajien tulisi pitää sosiaalinen kestävyys mielessä?

Matkoillamme on valtava taloudellinen vaikutus yhteisöihin, joissa vierailemme. Valitsemamme kuljetusyritys ja majoituspaikka, paikat joissa syömme ja ohjelmapalvelut, joita käytämme, vaikuttavat paikallisiin yrityksiin. Koska matkailun osuus on yli 10 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta, se tarkoittaa, että matkustajina meillä on valta edistää sosiaalista kestävyyttä huomioimalla rahankulutustamme.

Mistä tietää, onko yritys sosiaalisesti kestävä?

 

 

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla matkustajat voivat harjoittaa sosiaalista kestävyyttä, on tukea yrityksiä, jotka toimivat sosiaalisesti vastuullisesti. Kun etsit sosiaalisesti kestäviä yrityksiä, voit kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

Ketkä työskentelevät yrityksessä? Etsi yrityksiä, jotka palkkaavat paikallisia tai järjestävät työntekijöiden koulutusohjelmia heikommassa asemassa oleville ihmisille.

Keneltä yritykset hankkivat tuotteensa? Tuotteiden tulisi olla mieluiten paikallisesti tuotettuja tai hankittuja tai niillä tulisi olla selkeä vastuullinen tuotantoketju. Ei hikipajoja!

Jäävätkö voitot paikalliselle yhteisölle? Monet kansainväliset yritysketjut vievät suurimman osan voitoista pois paikallisesta taloudesta, joten suosi pieniä ja paikallisia yrityksiä.

Ovatko työtavat eettisiä? Ovatko palkat kohtuullisia ja työajat oikeudenmukaisia?

Kun kysyt yritykseltä niiden sosiaalisesta kestävyydestä, onko heillä selkeä vastaus? Monet yritykset kertovat vastuullisuudestaan verkkosivuillaan, koska ovat ylpeitä sosiaalisesti kestävistä käytännöistään!

 

 

Helppoja tapoja harjoittaa sosiaalista kestävyyttä matkoillasi

Nyt tiedät, mitä on sosiaalinen kestävyys ja miksi on niin tärkeää, että otamme sen huomioon matkapäätöksissämme. Tässä on joitain helppoja ja toimivia tapoja, jotta voit olla sosiaalisesti kestävämpi seuraavalla matkallasi.

1. Osta matkavaatteesi ja matkalaukkusi sosiaalisesti kestävältä yritykseltä

Sosiaalinen kestävyys alkaa jo ennen kuin pääset matkaan. Seuraavan kerran yritä ostaa pieniltä yrityksiltä tai yrityksiltä, ​​joilla on sosiaalisesti vastuullisia käytäntöjä.

 2. Paikallisten tarjoamat ohjelmapalvelut

Monet suuret matkailuyritykset toimivat tosiasiassa ulkomailta ja ottavat suurimman osan voitoista. Varaa käyttämäsi ohjelmapalvelut yritykseltä, joka työllistää paikallisia ja tukee todennäköisemmin myös muita paikallisia yrityksiä.

 

3. Käytä majoitusta, jolla on positiiviset sosiaaliset arvot

Sen sijaan, että majoittuisit suuressa hotelliketjussa, etsi kotimajoituksia, perheomisteisia majoituksia, luotettavia hostelleja tai mitä tahansa majoitusta, jonka toimintatapa yhdistää ympäristön ja sosiaalisen kestävyyden näkökohdat.

4. Syö muissa kuin ketjuravintoloissa

Tutustu paikalliseen makumaailmaan ja tue paikallista taloutta syömällä paikallisissa tai perheomisteisissa ravintoloissa. Tämä takaa, että rahasi tukevat yhteisön ihmisiä samalla, kun koet paikallisen kulttuurin ruuan kautta.

5. Osta paikallisilta käsityöläisiltä

Monet matkamuistomyymälät ovat syyllisiä massatuotettujen ja epäorgaanisten tuotteiden myyntiin (usein tuotettu ympäristöissä, joissa on epäreilut työtavat). Sen sijaan etsi kauppoja tai kioskeja, joita ylläpitävät paikalliset käsityöläiset.

Julkaistu 29.10.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *