Kansikuva

Lumilomalle Ranskan alppihostelleihin jäsenhintaan

Ranskan Alpeilla on useita tunnettuja hiihto- ja laskettelukeskuksia, joissa voit yöpyä edullisesti HI:n Auberge de jeunisse -hostelleissa. Poimi tästä viisi kohde- ja majoitusvinkkiä ja varaa yöpymiset osoitteessa www.hihostels.com.

Chamonix

Aivan Italian rajan tuntumassa sijaitseva Chamonix on yksi klassisimmista hiihtokohteista Alppien korkeimman vuoren Mont Blancin juurella. Rinteitä on tarjolla runsaasti myös ympäröivissä muissa hiihtokohteissa. Servozin hiihtokeskukseen pääset kätevästi Chamonixista liikennöivillä ilmaisilla busseilla ja junilla.
Auberge de jeunesse Hi Chamonix Mont-Blanc -hostellista voit vuokrata hiihto- ja lautailuvälineitä ja varata hissilipun sisältäviä majoituspaketteja. Hissilipulla pääset Compagnie du Mont-Blancin (CMB) operoimille Chamonix laakson hiihtoalueille: Les Grands Montets, Balme, Brévent-Flégère ja Les Houches.

Varaa Auberge de jeunesse Hi Chamonix Mont-Blanc >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 25 €/hlö/vrk

Chamonix, Ranska
Chamonix ©neiljs

Seez Les Arcs

Les Arcsin ja Peisey-Vallandryn alueilla voit lasketella 1,2 km:n korkeudesta ja pisimmät rinteet ovat jopa 7 km:n pituisia. Suosittu Val d’Iseren hiihtokeskus sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Kylä on säilyttänyt aitoa luonnettaan huolimatta siitä, kuinka moni tunnettu hiihtoalue sitä ympäröi!
Auberge de jeunesse Hi Seez les Arcs –hostelli sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä hiihtokeskuksista ja voit vuokrata sieltä lasketteluvälineitä. Hiihtopäivän jälkeen on mukava rentoutua hostellissa takkatulen lämmössä ja nauttia Savoien paikallisista herkuista.

Varaa Auberge de jeunesse Hi Seez les Arcs >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 34,90 €/hlö/vrk (sis. puolihoito)

Val d'Isere
Val d´Isere © Jerome Bon

Val-Cenis

Val Cenisin hiihtokeskuksessa on 125 rinnekilometriä yli 50 rinteessä, joista L’Escargot on Euroopan pisin vihreä rinne. Voit ihailla 2 800 metrin korkeudessa upeaa panoraamaa Mont Cenis järvelle ja Vanoisen kansallispuistoon. Hiihtoalueella sijaitsee myös lämminhenkinen alppihostelli Lanslebourg/Val-Cenis Youth Hostel. Sieltä voit myös vuokrata hiihtovälineitä.

Varaa Lanslebourg/Val-Cenis Youth Hostel >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 16 €/hlö/vrk

Lanslebourg/Val-Cenis Youth Hostel
Lanslebourg/Val-Cenis Youth Hostel

Grenoble

Grenoble tunnetaan Ranskan Alppien pääkaupunkina. Siellä on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja vilkas yöelämä. Ja mikä parasta se sijaitsee lähellä suuria hiihtokeskuksia. Pääset hiihtobusseilla kätevästi mm. näihin kohteisiin: Chamrousse, Les 7 Laux, les Deux Alpes, L’Alpe d’Huez, Autrans ja Villars de lans.
Auberge de jeunesse Hi Grenoble –hostellista voit varata myös retkiä paikallisiin nähtävyyksiin.

Varaa Auberge de jeunesse Hi Grenoble >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 20 €/hlö/vrk

Grenoble
Grenoble ©Filipe Soares

Aix les Bains

Auberge de jeunesse Hi Aix les Bains -hostelli sijaitsee Le Bourget järven rannalla Alppien tärkeimpien hiihtokeskusten juurella. Aix-les-Bainsia lähimpänä sijaitsevalla Savoie Mont Revardin hiihtoalueella on rinteitä kaikenlaiseen talviurheiluun, myös lumikenkä- ja murtomaahiihtoreitteihin. Laskettelurinteitä alueella on 18 km. Muita lähellä sijaitsevia hiihtokeskuksia ovat mm. La Clusaz, Le Grand-Bornand ja Les Sept-Laux / Prapoutel.

Varaa Auberge de jeunesse Hi Aix les Bains >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 22 €/hlö/vrk

Ranskan alppihostellit kartalla:

Hi-hostellit Ranskan alpeilla

 

 

 

Vinkki!

Mikäli etsit aurinkoisia rinteitä muualta Euroopasta, vilkaise myös näiden maiden hostellitarjontamme:

Italia >>
Itävalta >>
Slovenia >>
Sveitsi >>

 

Artikkelin pääkuva ©Laurent SALINO / Alpe d’Huez Tourisme

3.11.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *