Kansikuva

Lumoavia linnahostelleja Euroopassa

Miltä tuntuisi viettää yö linnanneitona tai ritarina ja yöpyä aidossa keskiaikaisessa linnassa? Näiden satoja vuosia vanhojen historiallisten julkisivujen takana voivat olla hyvinkin modernit majoitustilat. On huoneita omilla mukavuuksilla sekä viihtyisiä yhteisiä tiloja. Linnojen aktiivinen käyttäminen ja kunnostus auttavat myös niiden suojelussa ja säilymisessä vielä satoja vuosia eteenpäin. Tässä muutama eurooppalainen linnahostelli:

Nürnberg, Saksa

Historiallinen Nürnberg sijaitsee Saksassa Baijerin osavaltiossa. Kaupungin hostelli on 500 vuotta vanhassa linnassa. Korkeasta iästään huolimatta hostelli on täysin moderni. Huoneet ovat vähän aikaa sitten remontoidut ja kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc. Nürnbergissä järjestetään vuosittain suositut Joulumarkkinat.

Bacharach, Saksa

Romanttinen Bacharachin kaupunki on yksi Saksan kauneimmista pikkukaupungeista. Bacharachin hostelli sijaitsee maailmakuulussa ja kuvauksellisessa Stahleckin linnassa. Linna on peräisin 1100-luvulta. Linnasta on upea näköala Reinin laaksoon. Hostelli on moderni ja tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen vapaa-ajan viettoon; käytössäsi on mm. erilaisia pelejä, pöytätennis, flipperi ja piano.

 

Pforzheim-Dillweissenstein, Saksa

Schwarzwaldin metsässä sijaitsevassa Pforzheimin kaupungissa on linnan raunioihin rakennettu hostelli. Rauniot ovat noin vuodelta 1240. Pforzheimin kaupunki tunnetaan koru- ja kelloteollisuudesta ja kaupungissa sijaitsee myös korumuseo. Kaikissa Pforzheim-Dillweissenstein hostellin huoneissa on oma wc ja suihku. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen.

Burgdorf Castle Youth Hostel, Sveitsi

Burgdofin linnassa sinulla on mahdollisuus yöpyä paikassa, joka on täynnä Sveitsin historia. Tähän 900 vuotta vanhaan linnaan on tehty tilat museolle, ravintolalle ja hostellille. Linna on tarkoitus avata ensimmäistä kertaa kokonaan yleisölle 28. toukokuuta 2020. Burgdorfin linnasta tulee upea paikka viettää juhlia, häitä ja erilaisia tapahtuma.

Mariastein Youth Hostel, Sveitsi

Sveitsissä Mariasteinin kylässä, lähellä Ranskan rajaa ja Baselia, sijaitsee 500 vuotta vanhassa linnassa Mariasteinin hostelli. Kun nouset korkeiden puiden välistä yli 150 askelta, pääset vihdoin astumaan portin läpi linnan pihalle. Linnan terasseilta on hienot näkymät kukkuloiden ja metsien yli Baseliin. Linnan metrin paksuisten seinien suojassa on mm. ritarin ruokasali, jossa voit ruokailla takkatulen loisteessa.

Brugg Youth Hostel, Sveitsi

Altenburgin linna on romanttinen pieni linna, joka sijaitsee aivan Aare-joen varrella, 15 minuutin kävelymatkan päässä autottomasta Bruggin kaupungin keskustasta. Hostellissa on katettu oleskelualue ulkona ja oma leikkipaikka. Pyöräretket viinitarhojen läpi ja vaeltelu historiallisessa vanhassa kaupungissa kuuluvat suosittuihin aktiviteetteihin.

Stayokay Domburg, Hollanti

Stayokay Domburg on karismaattinen keskiaikainen linna torneineen ja vallihautoineen. Se on upea jo käyntikohteena, mutta Domburgissa pääset myös majoittumaan! Hostelli on kunnostettu vuonna 2004. Huoneissa on omat wc:t ja suihkut. Hostellin sijainti lähellä rantaa tarjoaa mahdollisuuden pitkiin rantakävelyihin ja pyöräretkiin. Kesäisin voit rentoutua aurinkoisella terassilla, josta on upea näkymä rannalle.

Stayokay Heemskerk, Hollanti

Stayokay Heemskerk hostelli sijaitsee Assumburgin linnassa, joka on myös näyttävä torneineen ja vallihautoineen. Tämä satumainen linna on 1300-luvulta. Hostelli on vain 25 minuutin matkan päässä Amsterdamista. Jotkut huoneista sijaitsevat linnan torneissa! Automatkan päässä on pieniä merenrantakaupunkeja, joihin voit tehdä päiväretkiä. Järvi melontaan, purjehdukseen ja surffaukseen on alle kolmen kilometrin päässä.

Radovljica Youth Hostel, Slovenia

Youth Hostel Radovljica sijaitsee viehättävän ja historiallisen Radovljican kaupungin keskustassa renessanssilinnassa vuodelta 1634. Huoneissa on oma wc, suihku, Wifi ja TV. Hostellissa on myös perheille sopivia huoneita, joissa on oma keittiö. Hostellin kahvilasta on saatavissa erilaisia kotitekoisia paikallisia makeisia ja kaupungin parasta jäätelöä!

Julkaistu 21.7.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *