Kansikuva

Luonnonrauhaa Nikkilän Elämyskylässä Ranualla

Nikkilän Elämyskylä palvelee pohjoisen kulkijoita ja luontomatkailijoita Etelä-Lapissa. Nikkilän Elämyskylä sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla, Posion ja Ranuan puolivälissä. Seudun koskemattomat erämaat ja laajat vesistö-, suo- ja metsäalueet tarjoavat lukuisat mahdollisuudet liikkumiseen ja rauhoittumiseen puhtaassa ja karun kauniissa luonnossa. Tekemistä riittää ympäri vuoden.

Nikkilän Elämyskylä, Ranua

Nikkilän Elämyskylässä voit harrastaa monipuolisesti erilaisia luontoaktiviteetteja kuten kalastusta, marjastusta ja sienestystä. Ranuan laajat hillasuot houkuttavat marjanpoimijoita kauempaakin ja kunta tunnetaan myös Arktinen Hillakylä -nimellä. Syksyisin voit retkeillä ja nauttia Etelä-Lapin ruskaloistosta. Voit liikkua luonnossa joko omatoimisesti tai opastetusti.

Ympärillä olevat suuret valtion maat mahdollistavat monenlaisen metsästyksen eräluvilla. Talvella voit hiihtää tai lumikenkäillä umpihangessa tai vaikkapa pilkkiä Latva-Penämö järvellä, jonka rannalla hostelli sijaitsee. Moottorikelkkareitit välillä Ranua – Posio – Syöte – Simojärvi kulkevat läheltä.

Ranua

Retkeilijälle on tarjolla monipuolisia kohteita myös lähialueella. Korouoman rotkolaakso ja Soppanan sekä Simojärven luontoalueet sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä. Korouoma on noin 30 kilometriä pitkä, satoja miljoonia vuosia vanha rotkolaakso. Voit vaeltaa, hiihtää tai lumikenkäillä halki koko uoman tai kulkea siitä viiden kilometrin pituisen Koronjää -reitin. Simojärven ja Soppanan alueet ovat upeita retkikohteita vesiretkeilystä, kalastuksesta ja patikoinnista pitäville. Alueen vanhat metsät ovat helppokulkuisia ja maisemat vaihtelevia.

Ranuan eläinpuistoon on Nikkilästä vain noin puolen tunnin ajomatka. Eläinpuistossa voit nähdä jääkarhun ja 50 muuta arktista eläinlajia ympäri vuoden. Posiolla puolestaan voit vierailla kulttuuri- ja ostosmatkailukohteessa Pentik-mäellä, jossa on myös Pentikin pohjoisin keramiikkatehdas. ”Lapin Rivieraksi” kutsuttu kilometrin pituinen Livojärven hiekkaranta kuuluu myös Posion suosittuihin nähtävyyksiin.

Nikkilän Elämyskylä, Ranua

Nikkilän Elämyskylässä voit yöpyä 1-4-hengen huoneissa, yhteensä majoitustilaa on 25 henkilölle. Wc- ja suihkutilat ovat majoittujien yhteiskäytössä ja sauna on varattavissa lisämaksusta. Piha-alueella on tilaa myös karavaanareille. Aamiaista voit ostaa hostellin kahvila/ravintolasta. Päärakennuksen isoa liikuntasalia ja muita tiloja on mahdollista vuokrata erilaisia juhlia, tapahtumia, liikuntaryhmiä ja kokouksia varten. Tilava urheilukenttä ja parkkipaikka mahdollistavat myös erilaisten ulkotapahtumien järjestämisen.

Artikkelikuva: Visit Ranua

Julkaistu 31.8.2020, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *