Kansikuva

Mitä voit tehdä, kun kaukokaipuu iskee ja olet ”sidottuna” kotisohvaasi

Moni ei voi kuvitella elämää ilman matkustamista! Mutta nyt tiedämme, että on olemassa tilanteita, jolloin meidän on pysyttävä paitsi kotimaassa niin jopa omassa kodissa. Intohimoinen matkailija voi nyt unelmoida tulevista matkoistaan, ja tässä muutama vinkki unelmien tueksi:

1. Matkusta maailman ympäri Google Earthin avulla

Google Earth tuo kirjaimellisesti maailman omaan huoneeseesi ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden ihmetellä maailman kauneutta. Voit esimerkiksi valita 3D-mallin rakennuksista ja ajaa New Yorkin pilvenpiirtäjien tai Rooman läpi. Voit tutkia Andien rinteitä tai löytää mielenkiintoisia kuvia, kuten sydämen muotoinen järvi tai puhvelien muutto. Voit jättää maapallon taakse ja lähteä avaruuteen, jossa voit tutkia tähtikuvioita tai Marsin ja Kuun pintaa. Google Earthin avulla voit luoda omista matkoistasi 3D-esityksiä käyttämällä omia kuvia ja videoita sekä karttaa monipuolisesti ja elävästi.

2. Selaa matkailusivustoja

Tutustu Suomen Hostellijärjestön verkkosivustoon ja löydä mielenkiintoista luettavaa. Blogista löytyvät mm. matkakertomukset, joissa on matkavinkkejä. Kansainvälisen ja Kotimaan hostellikortin haltijoille on tarjolla monia ​​alennuksia, joita voit selailla sivustollamme. Verkkosivustolla on myös paljon tietoa sekä Suomen että ulkomaiden HI-hostelleista, joita on yli 4000.

Myö Hostel, Helsinki

3. Katsele dokumenttielokuvia

Dokumentteja ja dokumenttisarjoja katsomalla voit ihailla maailman kauneutta. Ne vievät sinut paikkoihin, joissa et ehkä koskaan pääse käymään. Maksuton Yle Areena tarjoaa valtavan määrän eriaiheisia dokumenttiohjelmia, kuten luontodokumentit villieläimineen ja upeine maisemineen tai historiadokumentit menneistä ajoista. Myös muut aiheet, kuten urheilu, musiikki, tiede ja kulttuuri tarjoavat paljon katseltavaa eli varmasti jokaiselle jotakin. Valitse suosikkisi ja nauti.

 

4. Muokkaa matkavalokuvasi ilmaiseksi

Otamme yleensä matkoillamme paljon kuvia. Nyt on aikaa käydä kuvat läpi, hylätä epäonnistuneet ja muokata onnistuneet. GIMP on erinomainen ilmainen ohjelma, jossa on yhtä monta toimintoa kuin missä tahansa maksetussa ohjelmassa. Mikä parasta, sen mukana tulee myös YouTube-opas ohjelman käyttämiseen. Pixlrin tärkein etu on sitä vastoin, että sinun ei tarvitse ladata mitään ohjelmistoja. Voit vapaasti muokata kuviasi ja lähettää niistä parhaat sosiaaliseen mediaasi.

 

5. Löydä maailma Lonely Planetin avulla

Sinulla on oikeus unelmoida matkustamisesta ja uusien kohteiden etsimisestä. Tämä on juuri oikea aika lukea joitain matkakirjoja. Lonely Planetin avulla voit suunnitella seuraavaa matkaa poistumatta kotoasi. Lonely Planet tarjoaa sinulle opaskirjoja melkein kaikista maailman maista. Kirjat antavat sinulle myös suosituksia kestävästä matkailusta ja erilaisia vinkkejä matkustamiseen, kuten ravintolasuosituksia vegaaneille. Lisäksi on olemassa erityisiä käsikirjoja, jotka on kirjoitettu erityisesti valokuvaajille, toimittajille ja ruuasta kiinnostuneille. Kansainvälisen hostellikortin haltijat saavat 20 % alennuksen kaikista online-ostoista Lonely Planetissa.

Lähteenä on käytetty HI Slovenian Magazine Globetrotterissa julkaistua tekstiä

Julkaistu 27.5.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *