Kansikuva

Nämä matkaillessa oppimasi asiat auttavat sinua nyt selviytymään koronapandemiassa

Kotona pysytteleminen on rankkaa, kun haluaisit matkustaa. Asiaa pahentaa vielä se, että kukaan ei vielä tiedä, milloin elämä palautuu normaaliksi. Tänä aikana, kun olet eristyksissä kotonasi, saatat huomata, että hostellireissuistasi on nyt sinulle hyötyä tilanteessa selviytymiseen. Reissuilla oppimasi asiat auttavat sinut myös läpi yksinäisyyden, hiljaisuuden ja epävarmuuden. Tässä esimerkiksi 7 asiaa, joihin olet tottunut jo matkaillessasi:

1. Tiedät, miten valmistaa ruokaa oudoista aineksista

Haluat vältellä kaupassa käyntiä tai seuraava elintarviketilauksesi saapuu vasta päivien päästä. Tuijotat vain tölkkiä säilyketomaattia, pussillista kuivattuja linssejä, valkosipulijauhetta, spagettia ja worcester-kastiketta. Kun kaapin hyllyt alkavat näyttää hostellin ilmaiselta ruokahyllyltä, sinun täytyy vain hyödyntää reissuilla opittuja taitojasi ja valmistaa aineksista jotain, ehkä outoa, mutta syötävää. Tilanne ei ole uusi ja selvisit viimeksikin!

2. Tiedät, kuinka luoda (tai unohtaa) muodikkuuden

Koko vaatevalikoiman kantaminen rinkassa pakottaa sinut tekemään aika ajoin melko rohkeita vaatevalintoja. Matkalla vaatteen käytännöllisyys on tärkeämpää kuin vaatteen muodikkuus, aivan samoin on kotona eristyksessä. Kukaanhan ei näe alaosaasi etäpalavereissa! Ja rehellisesti sanottuna, jos tahra ei ole näkyvissä Zoom-puhelussa, onko sitä edes olemassa? Käytithän kerran rypistyneitä t-paitoja aurinkohattuina Australiassa ja, jos muistat oikein, näytit todella hyvältä!

3. Tiedät, miten hakea tietoa

Matkailijana googlettamisesi ei tunne rajoja, ja jokainen näkemäsi kuva matkakohteista voi antaa sinulle inspiraation uuteen matkaan. Jos tieto on ylipäänsä saatavana verkossa, osaat löytää sen. Onko Louvressa reppuparkki? Voiko Oslosta lentää Gdanskiin tiistaisin? Nyt voit hyödyntää näitä taitoja torjuaksesi pandemian aiheuttaman tylsyyden syventymällä erittäin informatiiviseen Wikipediaan!

4. Tiedät, että hyvä wifi on tärkeä

Tiedät, miltä tuntuu, jos käytössäsi ei ole ilmaista wifiä. Nyt kotonasi osaat arvostaa, että modeemisi ensiksikin toimii. Voit siis olla kiitollinen!

5. Osaat kommunikoida läheisten kanssa etänä

Reissussa ollessasi olet tottunut olemaan erossa ystävistäsi ja perheestäsi. Voit helposti opettaa isovanhempasi asentamaan kännykkäänsä WhatsAppin. Tiedät kuin ammattilainen, kuinka selvitä huonoista yhteyksistä, mikä palvelee sinua nyt!

6. Tiedät, että hyvätkin suunnitelmat usein muuttuvat

Tiedät kokemuksesta, että sinulla voi olla mitä parhaimmat suunnitelmat, ja ne tulevat jossain vaiheessa muuttumaan. Luultavasti et aikonut viettää kevättäsi koronaeristyksessä, mutta kokemuksistasi olet oppinut miten selviät, kun suunnitelmat muuttuvat, säätiedotukset pettävät, lennot perutaan, raha loppuu tai et löydä lempiruokaasi kaupasta. Pidä tauko. Hengitä. Selviämme tästä. Tiedät sen.

7. Tiedät, että olemme kaikki tässä yhdessä

Kun matkailemme ympäri maailmaa ja tapaamme ihmisiä ja tutustumme erilaisiin elämäntapoihin, ymmärrämme, että me ihmiset olemme loppujen lopuksi enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Tämä pandemia koskee nyt kaikkia ihmisiä joka puolella maapalloa. Olet ehkä seisonut Times Squarella ja nyt et voi uskoa näkemiäsi kuvia samasta paikasta hiljaisena ja autiona. Olet ehkä asunut Pariisissa ja käynyt ostamassa tuoreet aamucroissantit naapurin leipomosta. Nyt mietit, mitä leipomolle ja leipomon omistajaperheelle kuuluu. Matkailu yhdistää meidät paikkoihin ja ihmisiin, ja yhteyteen liittyy empatiaa. Nuo tunteet pakottavat meidät huolehtimaan toisistamme, ja hyvä niin!

Lähteenä on käytetty HI Canadan blogissa julkaistua tekstiä.

Julkaistu 28.4.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *