Kansikuva

Onko Afrikassa hostelleja?

Luonnonvaroiltaan rikkaassa, mutta taloudeltaan köyhässä Afrikassa on 54 itsenäistä valtiota. Olet saattanut miettiä mahtaako näistä maista löytyä hostelleja.

Afrikassa on lähes 40 Hostelling International (HI) verkoston hostellia kahdeksassa maassa: Marokossa, Tunisiassa, Egyptissä, Etelä-Afrikassa, Libyassa sekä yhdet hostellit Sudanissa, Sambiassa ja Tansaniassa. Tässä sinulle joitakin esimerkkejä viiden Afrikan maan HI hostelleista:


MAROKKO                             

Läntisessä Pohjois-Afrikassa sijaitsevalla Marokolla on rantaviivaa sekä Välimereen että Atlantille. Marokko tarjoaa kävijälleen värikkäitä muinaisia kaupunkeja, koskematonta rannikkoa sekä vuoria ja aavikkoa. Useissa kaupungeissa on muurien ympäröimä vanhakaupunki, jota kutsutaan Medinaksi. Vilkkailla toreilla myydään nahkatuotteita, mattoja, messinkiesineitä ja paljon muuta. Marokossa on Afrikan maista eniten HI hostelleja, hostelleja on siellä yhteensä 12.

Casablanca
Casablanca on vilkas merenrantakaupunki, jossa HI hostelli sijaitsee vanhan kaupungin, Medinan, alueella lähellä Sqala-linnaketta ja Atlantin puoleista satamaa. Hassan II Pyhään moskeijaan ja keskustaan on kävelymatka. Lähellä ovat myös kultaiset hiekkarannat, turistikohteet, yöelämä ja ostospaikat, mm. Afrikan suurin ostoskeskus Morocco Mall.

Rabat
Atlantin valtameren rannalla sijaitseva Marokon pääkaupunki Rabat on peräisin 1200-luvulta. Rabatin HI hostelli on perinteinen marokkolainen riad-tyyppinen eli majatalomainen ja sijaitsee kaupungin keskustassa. Lähellä hostellia ovat ranta, historialliset monumentit sekä rautatieasema ja linja-autoasema.

Essaouira
Essaouiran kaupunki Marokon länsiosassa Atlantin rannalla on kansainvälinen ja suosittu matkailukohde. Medinan sydämessä sijaitsevalta HI hostellilta on upeat näkymät kaupunkiin. Hostellin baari on avoinna ympäri vuorokauden, joten tämä soveltuu reissaajille, jotka nauttivat seurustelusta ja juhlimisesta! Hostellissa on terassilla varustettu oleskelualue, jossa asiakkaat voivat grillata ja nauttia auringonpaisteesta. Henkilökunta järjestää vieraille mm. surffausretkiä, ostosmatkoja, mönkijöiden vuokrausta sekä hevos- ja kamelivaellusta. Rannalla voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja ja rantalentopalloa.

TUNISIA

Pohjois-Afrikassa Välimeren etelärannikolla oleva Tunisia ulottuu Saharan autiomaahan asti. Maassa onkin nähtävillä paljon arkeologisia kohteita sekä kiehtovaa aavikkoelämää. Tunisiassa on yhteensä viisi HI hostellia.

Tunis
Tunisian pääkaupunki Tunis on sekä moderni kaupunki että muinainen kaupunki, joka on peräisin 7. vuosisadalta. Tunisin HI hostelli sijaitsee ihanteellisella paikalla Medinan ja värikkäiden ja tuoksuvien markkinatorien (souk) sydämessä. Tunisian perinteiden mukaisesti sisustetussa hostellissa on rauhallinen ja rento ilmapiiri. Hostellin keittiö tarjoaa sekä tunisialaisia että kansainvälisiä makuja.

Djerba
Djerba on Pohjois-Afrikan rannikon suurin saari, jonne pääsee nykyisin tietä pitkin mantereelta. Djerban saarta ympyröivät hiekkarannat sekä omena- ja viikunapuutarhat. Yksi saaren asutuskeskuksista on Houmt Souk, jonka keskustassa Djerban HI hostelli sijaitsee. Hostellilta on lyhyt matka saaren nähtävyyksiin ja historiallisiin kohteisiin.

 

EGYPTI

Egypti hellii matkailijaa ainutlaatuisilla kokemuksilla; faaraoiden haudat, autiomaa kameliratsastuksineen, maailman rikkaimmat koralliriutat ja vilkkaat torit. Voit osallistua purjehdusretkeen Niilillä tai sukellella ja snorklata Punaisella merellä. Egyptin HI hostellitarjontaan kuuluu kolme hostellia.

Hurghada
Punaisen meren länsirannalla sijaitsevan Hurghadan pääelinkeino on nykyään matkailu. Kaupunki houkuttelee etenkin vesiurheilun harrastajia; tarjolla on hyviä mahdollisuuksia muun muassa sukellukseen, purjelautailun tai purjehduksen harrastamiseen. Päivittäin järjestetään kiertoajeluita Luxoriin. Hurghada International hostel sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä rantaa.

Ismailia
Ismailian kaupunki sijaitsee Suezin kanavan varrella. Kaupungin HI hostellin terassilla voit istuskella ja katsella, kun alukset purjehtivat kanavassa. Hostelli on kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Ismailia kutsutaan puutarhojen ja kukkien kaupungiksi, ja se tunnetaan myös kauniista maisemista ja runsaista hedelmätarhoista.

 

ETELÄ-AFRIKKA

Afrikan mantereen eteläkärjessä Atlantin valtameren ja Intian valtameren välissä sijaitseva Etelä-Afrikka tarjoaa runsaasti tekemistä. Siellä voit kokea mm. surffausta, koskemattomia rantoja ja valaiden katseluretkiä sekä luonnonpuistoja, joissa voit nähdä leijonia, gepardeja ja kirahveja. Etelä-Afrikasta löytyy yhdeksän HI hostellia, joista kolme sijaitsee maan pääkaupungissa Kapkaupungissa.

Kapkaupunki
Atlantic Point Backpackers
hostelli sijaitsee erinomaisella paikalla kilometrin päässä ranta-alueelta ja vajaan kilometrin päässä Cape Town Stadiumista. Atlantic Point Backpackers on moderni ja viihtyisä hostelli, joka on saanut erityisesti kiitosta myös ystävällisestä henkilökunnastaan. Parasta hostellissa on kuitenkin sen sijainti.


Ashanti Lodge
hostelli puolestaan sijaitsee pöytävuoren juurella. Kävelymatkan päässä ovat sekä keskusta että upeat rannat. Hostellilta on hienot näköalat ja sillä on myös ulkona sijaitseva uima-allas sekä trendikäs baari. Hostellissa on monipuolinen majoitustarjonta dormihuoneista yksityisiin huoneisiin omilla kylpyhuoneilla. Henkilökunta auttaa suunnittelemaan ja varaamaan seikkailut safareista päiväretkiin.

 

LIBYA

Libya ulottuu Välimeren rannalta Saharan autiomaahan, maa on pääosin aavikkoa. Libya on hätkähdyttävä kokonaisuus monimuotoisuutta: voit käydä antiikin Kreikan ja Rooman kohteissa, sukeltaa vedenalaisiin raunioihin tai katsella auringonlaskua yli autiomaan. Värikkäät markkinat tuoreine taateleineen ja viikunoineen houkuttelevat ostoksille. Libyassa on viisi HI hostellia.

Fjij
Fjij sijaitsee Libyan eteläosassa, Sabhan ja Ubarin välisen tien varrella keskellä autiomaata. Kaupungin HI hostelli soveltuu erinomaisesti Libyan kiertomatkalla pysähdyspaikaksi. Majoittua voit 1-5 hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone.

Ghadamis
Ghadamis, luoteis-Libyassa, on kaupunki keitaalla ja yksi Saharan vanhimmista kaupungeista. Ghadamisin vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde johtuen lähinnä autiomaahan soveltuvasta arkkitehtuuristaan. HI hostelli sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Yöpyä voit kahden ja kolmen hengen huoneissa.

Sabrata
Libyan pääkaupungissa Tripolissa ei ole HI verkoston hostellia, mutta 60 km Tripolista länteen sijaitsevassa Sabratan kaupungissa on kaupungin nimeä kantava HI hostelli. Sabratan kaupungissa on jäänteitä kaikkien sitä hallinneiden valtakuntien ajoilta, etenkin roomalaisilta. Kaupungin arkeologinen kaivausalue on Unescon maailmanperintökohde.

Julkaistu 26.8.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *