Kansikuva

Reissuvinkit keväiseen Hollantiin – hostellimajoitukset alkaen 12,50 €/yö

Hollannin matka kannattaa ajoittaa kevääseen, sillä silloin kukkien loisto on parhaimmillaan. Vierailu Amsterdamin lähellä sijaitsevassa Keukenhofin kukkapuistossa kuuluu ehdottomasti keväisen Hollannin matkasi ohjelmaan. Seuraamisen arvoisia tapahtumia ovat myös kevätkaudella järjestettävät useat huippusuositut kukkaiskulkueet. Mikäli matkustat Hollantiin pääsiäisen aikaan, saatat nähdä toinen toistaan komeampia pääsiäiskokkoja. Toukokuussa vietetään kansallista myllypäivää, jolloin useissa tuulimyllyissä on avoimet ovet ja monissa paikoissa järjestetään erilaisia tapahtumia, jotka liittyvät jauhoihin ja leivontaan.

Tulppaanien ja tuulimyllyjen lisäksi Hollanti tarjoaa reissaajalle myös paljon muuta. Amsterdamin lisäksi mielenkiintoisia vierailukohteita ovat muuan muassa lähikaupungit Haag, Rotterdam ja Utrecht. Tutustu kaupunkeihin paikallisten tapaan vaikkapa polkupyörällä, sillä Hollannissa on erinomaiset pyörätiet ja välimatkat ovat lyhyitä. Kansainvälisellä hostellikortilla majoitut matkallasi edullisesti HI-verkoston viihtyisissä Stayokay hostelleissa.

HI-Amsterdam-cyclists

HI-Stayokay-Amsterdam-Stadsdoelen-4-bed-dorm

Kanaalien Amsterdam

Maan pääkaupunkia Amsterdamia hallitsevat kanaalit ja kauniit kaarisillat. Amsterdam tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet ja siellä on runsaasti viehättäviä kahviloita ja useita mielenkiintoisia museoita. Tutustu esimerkiksi Picasson taidetta esittelevään Stedelijk-museoon ja Van Gogh –museoon. Amsterdamissa sijaitsee myös Anne Frankin talo, jossa kuuluisan päiväkirjan kirjoittanut juutalaistyttö piileskeli vainojen aikaan. Pääkatuun päättyvällä Dam–aukiolla voit ihailla kuninkaanlinnaa. Osallistu juhlahumuun kuningattaren virallisena syntymäpäivänä huhtikuun viimeisenä päivänä, jolloin kaupunki on täynnä karnevaalitunnelmaa.

Majoitu:

Varaa Stayokay Amsterdam Vondelpark >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 12,50 €/hlö/vrk

Varaa Stayokay Amsterdam Stadsdoelen >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 14 €/hlö/vrk

 

Stayokay-Amsterdam-Stadsdoelen-canal
Stayokay Stadsdoelenin lähellä sijaitsee vesibussien pysäkki.

Poliittinen keskus Haag

Hollannin hallinnollinen keskus Haag on vierailun arvoinen kohde Pohjanmeren rannalla. Siellä sijaitsevat maan kaksi parlamenttia, kaikki suurlähetystöt, konsulaatit, diplomaattien asunnot sekä kuninkaallisen perheen residenssit. Kaupungista löytyy niin moderneja pilvenpiirtäjiä kuin vanhempaa arkkitehtuuria sekä kauniita aukioita. Kulttuurinystävälle on tarjolla myös useita museoita, kuten Mauritsintalo (Mauritshuis) ja Kunnanmuseo (Gemeentemuseum). Lapsiperheitä kiinnostanee myös pitkä lapsiystävällinen hiekkaranta sekä koko perheen Duinrell huvipuisto. Madurodam-puistossa voit nähdä koko Hollannin miniatyyrikoossa.

Majoitu:

Varaa Stayokay den Haag >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 17  €/hlö/vrk.

HI-Den-Haag
Tutustu kaupunkiin polkupyöräillen.

Upean arkkitehtuurin Rotterdam

Maan taiteen ja designin keskus Rotterdam erottuu selkeästi muista Hollannin kaupungeista nykyaikaisen arkkitehtuurinsa johdosta. Keskustan pääkävelykatujen varrella on runsaasti pubeja, ravintoloita ja kauppoja. Rotterdamissa kannattaa poiketa kaupungin lukuisiin museoihin sekä vierailla Euroopan suurimmassa satamassa. Euromast-tornista sinulle avautuu parhaat näkymät yli kaupungin.

Majoitu:

Varaa Stayokay Rotterdam >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 17 €/hlö/vrk.

HI-Stayokay-Rotterdam-view
Modernia arkkitehtuuria voit ihailla myös Stayokay Rotterdamin kuutiomallisissa taloissa.

Yliopistokaupunki Utrecht

Reinin varrella sijaitseva Utrecht on kuuluisa vanhasta kaupungistaan ja kanaaleistaan. Näkyvin maamerkki on mahtava katedraali, jossa on koko maan korkein torni. Kaupungista löytyy riittämiin myös ostosmahdollisuuksia. Yksi Utrechtin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Hollannin vanhin yliopisto. Opiskelijoiden kansoittama Utrecht on nuorekas ja eloisa – ja sen mukaisesti kaupungin yöelämä on myös vilkasta.

Majoitu:

Varaa Stayokay Utrecht >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 19 €/hlö/vrk.

HI-Utrecht-Centrum-external-site
Utrecht on tunnettu kaupunkia halkovista kanaaleista.


Kuvat: Hostelling International

Mitkä ovat sinun suosikkikohteesi Hollannissa? Jaa kokemuksesi kommentoimalla alle.

Julkaistu 14.3.2017, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *