Kansikuva

Reissuvinkkejä Sloveniaan –hostellimajoitukset alkaen 13,90 €/yö

Pieni ja kaunis Slovenia on monipuolinen ja huokea matkailumaa. Lyhyiden välimatkojen ansiosta reissaaminen ympäri maata on vaivatonta. Poimi tästä vinkit Slovenian reissullesi ja varaa edulliset majoitukset osoitteessa www.hihostels.com

Maanalainen Slovenia

Sloveniassa on parikymmentä turisteille avoita luolastoa. Yksi suosituimmista luolastoista on Postojnan tippukiviluola. Sisällä pääsee ajelemaan junalla ja hyvällä tuurilla voit nähdä harvinaisen maanalaisen eläimen: salamanteri olmin. Postojnan retkeen kannattaa yhdistää vierailu 10 kilometrin päässä sijaitsevassa Predjaman linnassa, joka on kuin suoraan satukirjasta. Siellä voit myös tutustua opastetusti linnan alla oleviin luoliin.

Majoitu:

Varaa Youth Hostel Proteus, Postojna >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 15 €/hlö/vrk

Postojnan tippukiviluola, Slovenia
Postojnan tippukiviluola @www.slovenia.info, Nea Culpa

Rantaloma Adrianmeren äärellä

Historiallinen Piran ja ihan sen kyljessä kiinni oleva Portorez muodostavat yhdessä vetovoimaisen kombinaation Adrianmeren rannikolla. Venetsialaistyylisessä Piranissa voit kuljeskella pitkin kapeita kujia ja ihailla vanhoja taloja punaisine kattoineen. Uimaan pääset kivikkoisilla rannoilla tai pulahtamalla mereen laitureilta. Portorez on tyypillisempi rantalomakohde, jossa voit paistatella päivää hiekkarannoilla ja juhlia yökerhoissa aamuun asti.

Majoitu:

Varaa Youth Hostel Piran >>
Varaa Youth Hostel Pirano, Piran >>
Varaa Youth Hostel Portorož >>

Piran, Slovenia
Adrianmeren helmi Piran @www.slovenia.info, Nea Culpa

Pieni suuri viinimaa

Tiesitkö, että Slovenialla on pitkä historia viinimaana? Siellä on valmistettu viiniä pari tuhatta vuotta. Maan viinialueet pitävät sisällään lukuisia viinikellareita ja -laaksoja, joissa pääset maistelemaan paikallisia viinejä. Podravjen viinialueella kannattaa vierailla Slovenian vanhimmassa kaupungissa Ptuj’ssa. Muita kiehtovia Podravnen alueella sijaitsevia kaupunkeja ovat terveyskylpylöistäänkin tunnetut Maribor ja Radenci.

Majoitu:

Varaa Youth Hostel Pekarna, Maribor >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 21 €/hlö/vrk

Varaa Youth Hostel Radenci >>
Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 18 €/hlö/vrk

Slovenia
Sloveniassa on paljon pieniä viinitiloja @www.slovenia.info, Vladimir Tos

Satumainen Bled-järvi

Bled-järven turkoosina kimaltava vesi ja sen keskellä saarella kohoava valkoinen kirkko muodostavat satumaisen maiseman. Saarelle pääset tunnelmallisella puisella veneellä tai jopa uiden. Kallionjyrkänteelle rakennettu Bledin linna kohoaa ylväänä järven yllä. Vaikka Bled on monille lomakohde, on se usein myös lähtöpaikka läheiseen Slovenian suurimpaan kansallispuistoon Triglaviin.

 

Bled, Slovenia
Bled-järven postikorttimaisema @www.slovenia.info, Nea Culpa

 

Artikkelin pääkuvassa Predjaman linna @www.slovenia.info, Nea Culpa

Mitkä ovat sinun reissuvinkkisi Sloveniaan? Jaa vinkkisi kommenttikentässä alla.

Julkaistu 6.6.2017, muokattu 15.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *