Kansikuva

Sukella seikkailuun elokuvien välityksellä ja nappaa leffavinkkimme

Oikeat matkat eivät nyt ole mahdollisia, mutta voit lähteä virtuaalimatkoille elokuvien kautta. Leffat vievät meidät täysin uuteen maailmaan ja tarjoavat elämyksiä. Rentoudu kotona ja anna juonen viedä sinut mukanaan inspiroivalle matkalle. Netflix tarjoaa rajattomasti elokuvia ja sarjoja, joita voit katsella milloin tahansa kotisohvaltasi.

Poimintamme matkailuaiheisista elokuvista löydät alta. Netflixista löydät nämä ja monet muut leffasuosikit:

1. Seitsemän vuotta Tiibetissä

”Seitsemän vuotta Tiibetissä (engl. Seven Years in Tibet) on ranskalaisen elokuvaohjaajan Jean-Jacques Annaudin ohjaama elokuva vuodelta 1997. Elokuva perustuu itävaltalaisen vuorikiipeilijän Heinrich Harrerin teokseen vuodelta 1952. Kirjassa Harrer kuvailee pakoaan Brittiläisessä Intiassa sijainneelta sotavankileiriltä, Peter Aufschnaiterin kanssa tekemäänsä matkaa Tiibetiin sekä kokemuksiaan siellä vuosina 1944–1951.”

Potala Palace Kuva: nrxfly / Pixabay
Suuri osa elokuvan tapahtumista sijoittuu Tiibetiin. Kuvassa pääkaupunki Lhasassa sijaitseva Potalan palatsi.

2. Mamma Mia!

”Mamma Mia! on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen elokuvamusikaali, joka perustuu ABBAn kappaleiden ympärille tehtyyn Broadway-musikaaliin vuodelta 1999. Elokuva kertoo Sophiesta, joka äitinsä tietämättä yrittää selvittää oikeaa isäänsä. Positiivista energiaa pursuava musiikkielokuva ei jätä taatusti ketään kylmäksi. Abban hittikappaleet ja Kreikan valloittavat näköalat tepsivät pahimpaankin alakuloon ja saavat hymyn nousemaan huulille.”

Skopelos Kuva: Dimitris Vetsikas / Pixabay
Elokuva on kuvattu sykähdyttävän kauniilla Skopeloksen saarella Kreikassa.

3. Omaa tietä etsimässä

”Omaa tietä etsimässä (engl. Eat Pray Love) todistaa, että on olemassa monta tapaa repäistä kunnolla ja tarkastella maailmaa aivan uudesta näkökulmasta. Elokuvan päähenkilö Liz Gilbert lähtee avioliitostaan ja päätyy pian uuteen suhteeseen. Sitten hän huomaa, että hänen pitäisi hetken aikaa paneutua omiin ajatuksiinsa, eikä siirtyä seurustelukumppanista toiseen. Siksi hän lähteekin matkalle: ensin Italiaan nauttimaan syömisestä ja ympäristön kauneudesta, sitten Intiaan rukoilemaan ja löytämään oman henkisen puolensa ja lopulta vielä Balille tapaamaan vanhaa poppamiestä ja nauttimaan elämästä – ja lopuksi myös rakastumaan ja rakastamaan.”

Napoli Kuva: Lajos Móricz / Pixabay
Elokuvan tapahtumat sijoittuvat mm. pizzan syntysijoille Italian Napoliin.

4. Erämaan armoille

”Erämaan armoille (engl. Into the Wild) on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Sean Pennin ohjaama elokuva, ja perustuu Jon Krakauerin kirjoittamaan kirjaan. Christopher McCandless hylkää omaisuutensa, antaa säästönsä pois ja liftaa Alaskan erämaahan. Matkan varrella Christopher tapaa elämää suurempia hahmoja, jotka muokkaavat hänen maailmankatsomustaan.”

Alaska Kuva: Skeeze / Pixabay
Elokuvassa päähenkilö liftaa Alaskan erämaan upeisiin maisemiin.

5. Conan Ilman Rajoja

”Conan O’Brienin uusi matkailusarja Conan Ilman Rajoja (engl. Conan Without Borders) on kuin aikakone. Tuttuun tyyliinsä O’Brien yrittää improvisoida arkisista tilanteista ja kohtaamisista hauskoja. Välillä hän onnistuu mutta aika usein ei. Kohdemaina ovat Kuuba, Etelä-Korea, Meksiko, Israel, Haiti ja Italia.”

Kuuba Kuva: Jun Zhang / Pixabay
Elokuvasarjassa Conan vierailee mm. Kuubassa.

Mikä on sinun matkailuaiheinen leffasuosikkisi? Jaa suosikkisi meille kommentoimalla blogiin, niin muutkin voivat tutustua vinkkeihisi.

Lue myös: Inspiroivat matkavinkkimme kotiloihin

Julkaistu 15.4.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *