Kansikuva

Talvilomalle Sveitsiin

Sveitsin Alppien talvikohteet houkuttelevat lomailijoita idyllisillä alppimaisemilla ja loputtomilla rinteillä. Sveitsissä sijaitsee useita huippuluokan hiihtokeskuksia, joissa voit harrastaa alppilajien ja hiihdon lisäksi myös monipuolisesti muita aktiviteetteja. Korkeasta hintatasostaan tunnetussa maassa säästät kuluissa majoittumalla edullisemmin hostelleissa. Sveitsin HI-hostellit tarjoavat talvilomailijoille kodikasta ja perheystävällistä majoitusta. Poimi tästä kohde- ja majoitustärpit Sveitsin lomallesi.

Davos

Davos on yksi Sveitsin ja Alppien parhaista laskettelukeskuksista. Käytännössä Davos muodostuu useammasta keskuksesta. Davosissa on myös latuja yli 110 km, joista valtaosa sijaitsee yli 1500 metrin korkeudessa. Hiihtoalueen pisin lenkki on 24 km pitkä hieno maisemareitti Sertigin vuoristomajalle. Lunta riittää koko kauden ja laduilla hiihdetään joulukuun alusta aina pitkälle huhtikuulle.

Majoitu:

Davos Youthpalace sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Parsennin funikulaarista, jolla pääsee nousemaan hiiihtoalueelle. Hostellin terassilta avautuu huikea näköala Davos-järvelle ja rinteille.

Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 54 €/hlö/vrk.

 

Grindelwald

Alppimaisemat kaikessa idyllisyydessään kohoavat matkailijan eteen Grindenwaldissa, joka naapuriensa Wengenin ja Mürrenin kanssa muodostaa yhtenäisen Jungfraun hiihtoalueen. Eigerin juurella sijaitseva Grindelwald on Jungfraun alueen hiihtokeskuksista isoin, vauhdikkain ja aktiivisin. Grindelwald on suosittu perhehiihtokohde ja soveltuu hyvin myös hiihtovaellukseen.

Majoitu:

Grindewald Youth Hostel on yksi viihtyisimmistä hostelleista Alpeilla. Hostelli sijaitsee vain 1,5 km:n päässä hiihtohisseistä. Aurinkoterassilta ja ihastuttavasta aamiaishuoneesta on kaunis näköala Bernin Alpeille.

Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 46 €/hlö/vrk.

 

St. Moritz

Engadinin laaksossa sijaitseva St. Moritz on tunnettu tasokkuudestaan ja hintataso on sen mukainen. Kylässä on paljon tapahtumia ja tekemistä hiihdon lisäksi. Hiihtoalueeseen kuuluu peräti 350 km viimeisen päälle kunnostettuja rinteitä, jotka sijaitsevat korkealla 1700-3300 metrissä. Hyvin hoidettu latuverkosto kulkee 1700-2000 metrin korkeudessa yli 4000 metristen huippujen keskellä.

Majoitu:

St. Moritz Youth Hostel on huippumoderni hostelli erinomaisella sijainnilla kylän keskustassa. Hostellilta avautuu henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään laaksoon ja rinteille. Hostellilta on lyhyt matka hiihtoalueelle.

Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 53 €/hlö/vrk.

 

Zermatt

Zermatt on kaunis vuoristokylä, jonne ei pääse ollenkaan omilla autoilla ja liikkuminen paikasta toiseen sujuu joko jalan tai sähkökäyttöisillä skibusseilla. Valtaisa hiihtoalue kattaa yli 300 km laskettavaa ja se jatkuu myös rajan eteläpuolelle Italian Cerviniaan. Monet rinteistä ovat poikkeuksellisen pitkiä ja niissä on korkeuseroa reippaasti, enimmillään peräti 2200 metriä. Kohde on hyvin lumivarma, sillä kaikki rinteet sijaitsevat yli 1500 metrin korkeudessa. Ylin rinne saa alkunsa peräti 3820 metristä.

Majoitu:

Zermatt Youth Hostel sijaitsee kylän keskustan ja Klein Matterhornin rautatieaseman välissä, kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Viihtyisästä hostellista avautuu upea näköala kuuluisille Matterhornin rinteille.

Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 47 €/hlö/vrk.

 

Saas-Fee

Saas-Fee sijaitsee Valais’n laaksossa Sveitsin Alppien korkeimpien vuorien juurella. Hiihtokeskuksen alueelta löytyy myös Allalin, eräs Sveitsin hienoimmista jäätiköistä, jonka ansiosta Saas-Feessä on mahdollista hiihtää myös kesäisin. Saas-Feen hiihtoalueen erikoisuus on Euroopan vanhin vuoren läpi kulkeva kiskohissi, joka nostaa laskijat 3 500 metrin korkeuteen. Paluumatka alas kylään hoituukin sitten suksilla tai laudalla. Saas-Fee sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Zermattin hiihtokeskuksesta. Saas Feen hintataso on hieman matalampi muihin Sveitsin hiihtokeskuksiin verrattuna. Saas-Fee on Zermattin tapaan myös täysin autoton, lukuunottamatta sähköbusseja.

Majoitu:

WellnessHostel 4000 sijaitsee Saas-Feen alppikylässä. Hostellilla on paljon hyvinvointipalveluja, jotka kannustavat terveeseen elämäntapaan kuntoilun ja rentoutumisen avulla. Hostellista löytyy suomalaisen saunan lisäksi myös 25 metriä pitkä sisäuima-allas, poreallas, vesiliukumäki, rentoutumistiloja ja kunto-ohjelmia.

Majoitushinnat kansainvälisellä hostellikortilla alkaen 58 €/hlö/vrk.

 

Kaikki Sveitsin HI-hostellit
Artikkelin pääkuva: Zermatt, Kosala Bandara

Artikkelia päivitetty 01/2019 ja muokattu 19.1.2021

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *