Kansikuva

Uusi hostelli Helsingissä: Eettinen boutique-hostelli Myö Hostel

Helsingin hostellitarjonnassamme on entistä enemmän valinnanvaraa. Voit yöpyä jäsenhintaan nyt myös boutique-hostelli Myö Hostelissa. Hostelli tarjoaa paitsi edullista ja viihtyisää majoitusta, myös työpaikkoja kehitysvammaisille ammattilaisille. Vieläpä oikeilla työsuhteilla ja oikealla palkalla.

Hostellin yrittäjät, Jenny Närhinen ja Maiju Sundvall, ovat koulutukseltaan sosiaalialan ammattilaisia. Ennen majoitusyrittäjyyttä he työskentelivät pitkään kehitysvamma-alalla. Kaksikko oli harmissaan asiakkaiden heikosta työllisyystilanteesta ja halusi tehdä asialle jotain. Kuultuaan italialaisesta kehitysvammaisia ihmisiä työllistävästä hotellista, itsekin paljon reissaavina heille syntyi idea Myö Hostelin perustamisesta.

Jyväskyläläiset ystävykset löysivät pitkän etsinnän päätteeksi hostellin paikan Ruskeasuolta Helsingistä ja Myö Hostel vastaanotti ensimmäiset yöpyjänsä vuoden 2017 syyskuussa. Yrittäjien lisäksi hostellissa työskentelee neljä vakituista työntekijää, joista kahdella on kehitysvamma. Osatyökykyiset hostellityöntekijät työskentelevät pääasiassa siivoustehtävissä, mutta myös asiakaspalveluhommat hoituvat varmoin ottein muiden tehtävien lomassa. Myössä koko työyhteisö puhaltaa yhteen hiileen, ja tarvittaessa osatyökykyisten työntekijöiden tukena on työvalmentaja.

Myö Hostel, Helsinki

Myöstä on matkaa keskustaan muutama kilometri ja hostelliin on helppo tulla sekä omalla autolla että julkisilla. Hostelli toimii vehreässä ympäristössä Ortonin sairaala-alueella, aivan Keskuspuiston kupeessa. Liikenteen ääni ei kantaudu huoneisiin, ja kuntoilijat tai lemmikin kanssa matkustavat pääsevät kätevästi puistoon ulkoilemaan. Hostelliin voi osaan huoneista tuoda lemmikkejä ja hostellissa vieraita vastaanottaa myös oma hostellikoira Ruska.

Myö Hostellissa on 19 yksilöllisesti sisustettua majoitushuonetta, ja jokainen visiitti Myössä on uudenlainen elämys. Sisustukseen haettiin inspiraatiota suomalaisesta luonnosta ja maisemasta. Yhteisissä tiloissa teemana on Helsingin Käpylä, mikä näkyy esimerkiksi tapetin raitiovaunuissa ja puutaloissa. Majoitushuoneissa taas näkyy Keski-Suomen vehreyttä, Lapin poroja sekä tunnelmia Itä-Suomesta. Osa huoneista on myös esteettömiä.

Myö Hostel, Helsinki

Myö Hostel Helsinki

Asiakkailla on valittavanaan sekä useamman hengen jaettuja huoneita että pienempiä yksityishuoneita, joista suurimmassa osassa on myös oma suihku ja vessa. Vuodepaikkoja hostellissa on yhteensä 56.

Myö Hostelin ovat löytäneet erityisesti rauhallista ja laadukasta budjettimajoitusta hakevat matkailijat kaikista ikäluokista. Monet heistä haluavat tukea yöpymisellään nimenomaan kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä.

Kuvat: Aleksi Tikkala

Julkaistu 3.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *