Kansikuva

Uusi hostelli Jyväskylässä: The Local Culture Hostel & Café

The Local Culture Hostel & Café on uusi kulttuuriteemainen boutique-hostelli ja kahvila Jyväskylässä. Hostellissa tuodaan esiin suomalaista ja paikalliskulttuuria niin sisustuksessa, kahvilan tarjonnassa kuin kulttuuritapahtumien muodossa. Hostellijärjestön jäsenenä saat siellä 10 % alennuksen yöpymisestäsi.

Opiskelijoiden haave omasta hostellista toteutui

The Local Culture Hostelin takana on kaksi nuorta naisyrittäjää, Minna Suominen ja Rinna Valjakka. Yrittäjät ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuneita restonomeja ja idea hostelliin syntyi yhteisellä kurssilla keväällä 2016. Molemmat ovat intohimoisia matkailijoita, jotka rakastavat hostellien eloisaa ja yhteisöllistä tunnelmaa ja kumpikin on aiemmin työskennellyt ulkomailla hostelleissa. Tie ideasta yritykseksi vaati paljon pohjatyötä ja laskelmia, ja hostelliksi valikoitunut vanha arvokiinteistö asetti omat haasteensa muun muassa lupa-asioiden muodossa. Lopulta kaikki saatiin asianmukaisesti hoidettua ja hostelli avattiin helmikuussa 2018.

The Localin yrittäjäkaksikko Rinna Valjakka (vas.) ja Minna Suominen (oik.).

Talo täynnä historiaa

The Local toimii Jyväskylän vanhimmassa kivitalossa, joka rakennettiin vuonna 1851 viljamakasiiniksi turvaamaan paikallisten viljansaantia huonoina aikoina. Vuonna 1916 talo muutettiin kirjastoksi arkkitehti Wivi Lönnin johdolla. 80-luvun alussa kirjaston tilalle tuli Suomen kotiteollisuusmuseo ja vuosituhannen vaihteessa sinne siirtyi yliopiston hallinto. Yliopiston hallinto muutti pois vuonna 2014, ja tilat jäivät tyhjilleen ennen hostellin muuttoa niihin. Noilta ajoilta rakennus tunnetaan edelleen myös Rehtoraattina.

The Local Culture Hostel & Cafe, Jyväskylä

Uniikkeja teemahuoneita ja kulttuuririkkaita kahvilakokemuksia

Kotoisassa hostellissa on 28 petipaikkaa viehättävästi sisustetuissa yksityishuoneissa sekä 4-6 hengen yhteismajoitushuoneissa. Jokaisella majoitushuoneella on oma teemansa, kuten esimerkiksi Metsä, Järvi, Ruska, Niitty ja Jyväskylä. Suihkutilat, hyvin varusteltu vieraskeittiö ja viihtyisä olkkari ovat kaikille majoittujille yhteiset.

The Local Culture Hostel, huone Ruska
Kuuden hengen Ruska-yhteismajoitushuoneesta löydät syksyn sävyt.

Hostellin yhteydessä toimiva kahvila on avoinna muillekin kuin yöpyjille, sillä yrittäjäkaksikko halusi luoda kohtaamispaikan myös paikallisille. Valoisassa kahvilasalissa järjestetään lisäksi jatkuvasti erilaisia, pienimuotoisia kulttuuritapahtumia ja salissa on esillä paikallisten taiteilijoiden vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kahvilassa nautitaan ainoastaan kasvis- ja vegaaniherkkuja, jotka tulevat paikallisilta yhteistyökumppaneilta ja pienyrittäjiltä.

The Local Culture Hostel & Cafe

Monet kahvila-asiakkaat ovat vierailleet talossa aiemminkin, ja muistelevat vanhoja käyntejään. Matkailijat puolestaan ovat ihastuneet persoonalliseen rakennukseen ja sen tarinoihin sekä historiaan. Yliopiston läheisyys näkyy niin yöpyjissä kuin kahvila-asiakkaissakin. Kursseille ja pääsykokeisiin osallistuville hostellin sijainti yliopistoalueella ja keskustan tuntumassa on mitä parhain.

The Local Culture Hostel, huone Niitty
Niitty on kahden huone, jossa voit aistia niityn kukkien hempeitä värisävyjä.

Julkaistu 15.1.2019, muokattu 18.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *