Kansikuva

Suomen Paras Hostelli 2023 on Kartanohostel AnnaCatharina

Suomen Parhaaksi Hostelliksi vuodelle 2023 on valittu Kartanohostel AnnaCatharina Savonlinnasta. Painopistealueena ja teemana vuoden 2023 valinnassa oli paikallisuus. Hostellijärjestön verkoston hostellit ovat halutessaan voineet hakeutua mukaan kilpailuun ja näiden hostellien keskuudesta valinnan on tehnyt Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus. Valinnassa on huomioitu paikallisuus -teemaan pohjaten hostellien omat hakemukset sekä hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tulokset. Mukana kilpailussa oli 11 hostellia ja ääniä annettiin yhteensä yli 1000.

Kartanohostel AnnaCatharina

Voittajahostelli, Kartanohostel AnnaCatharina, sijaitsee kauniissa ympäristössä Savonlinnan maalaispitäjässä. Hostellilla on vaiherikas historia. 1900-luvun alussa vaivaistaloksi rakennettu rakennus on kokenut muodonmuutoksen vanhainkodin kautta lämminhenkiseksi hostelliksi. Nykyään matkaajat voivat tunnelmoida laajalla piha-alueella AnnaCatharinan persoonallista historiaa. Hostellissa on majoitustilaa yli 60:lle hengelle ja huoneita on aina yhden hengen huoneista neljän hengen huoneisiin. AnnaCatharinassa voi järjestää myös isompia juhlia tai kokouksia; juhlasaliin mahtuu hyvin 80–100 henkilöä.

Kartanohostel AnnaCatharinan huoneita

”Hostellien paikallinen toiminta ja tärkeä paikallisesti ja paikallista yhteisöä hyödyttävä työ jää usein piiloon, kun siitä ei välttämättä kerrota valtakunnan medioissa. Kilpailun tämän vuoden teeman avulla pyrimme nostamaan tätä tärkeää työtä esiin”, kertoo Suomen Hostellijärjestön pääsihteeri Sanni Viirto. ”Hostellien omissa hakemuksissa sekä yleisön antamissa kommenteissa tulikin hyvin esiin kaikkien kilpailussa mukana olevien hostellien tekemä monipuolinen ja aktiivinen työ koko ympäröivän yhteisön hyväksi. Kartanohostel AnnaCatharina erottui kuitenkin voittajaksi omalla persoonallisuudellaan sekä ympäristön ja ympäröivän yhteisön kanssa sopusoinnussa toimimisella monin eri tavoin”, jatkaa Viirto.

Kartanohostel AnnaCatharinan juhlasali ja juhlakattaus

”Olemme rakentaneet viiden vuoden ajan lämminhenkistä hostellia, jonne olisi helppo tulla ja olla. Meille tärkeitä asioita ovat luonnollisuus, historia ja paikallisuus. Ja näitä haluamme tuoda esille toiminnassamme. Olemme saaneet ympärillemme upean joukon ihmisiä, jotka ovat olleet toteuttamassa tätä. Suomen Paras Hostelli -tunnustus tuntuu aivan uskomattoman hyvälle, kiitos!”, toteavat AnnaCatharinan yrittäjät Marianna Kaarniranta ja Markku Holopainen.

”AnnaCatharinan saamissa yleisöäänissä erityiskiitosta majoittujilta saa hostellikokemuksen kokonaisvaltaisuus, jossa paikallisuus näkyy monin tavoin, aina aulatilasta lähtien: mm. paikan erityislaatuista historiaa nostetaan esiin arvokkaasti, aamiaisella tarjotaan paikallisten yrittäjien tuotteita, ja paikallisesta väestä, mm. nuorista kesätyöntekijöistä koostuva henkilökunta saa kiitoksia ja ruusuja. Yrittäjien suurella sydämellä tekemä työ välittyykin hyvin kaikessa tekemisessä”, toteaa Viirto ja onnittelee AnnaCatharinaa nimityksestä Suomen Parhaaksi Hostelliksi.

Suomen Hostellijärjestö valitsee vuosittain verkostostaan ansiokkaasti toimineen hostellin, joka saa itselleen Suomen Paras Hostelli -tunnustuksen seuraavaksi vuodeksi. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen, ensin Vuoden hostelli -nimisenä ja vuodesta 2019 alkaen Suomen Paras Hostelli -nimellä. Vuonna 2022 titteliä kantoi Laivahostel S/S Bore Turusta.

Julkaistu 21.1.2023

One thought on “Suomen Paras Hostelli 2023 on Kartanohostel AnnaCatharina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *