Kansikuva

Suomen Paras Hostelli on Time Hostel Jyväskylässä

Time Hostel on valittu Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2021. Time Hostel sijaitsee Jyväskylän yläkaupungilla yliopiston vieressä. Valinnan teki Suomen Hostellijärjestön hallitus hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen perusteella. Valinnassa painotettiin hostellin tunnelmaa ja palvelua. Äänestyksessä annettiin ääniä yhteensä lähes 400. Äänestyksen voittaneen Time Hostelin osuus äänistä oli 29 %.

Perheomisteinen Time Hostel avattiin huhtikuussa 2019. Hostelli toimii vanhassa rakennuksessa, joka on aiemmin toiminut hoitokotina, asuntolana ja toimistotilana. Yrittäjä Margo Saxberg remontoi ja sisusti tilat suurelta osin itse yhdessä vaimonsa Maritan kanssa.

Time Hostelin valintaa Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2021 perusteltiin yleisöäänestyksessä mm. seuraavasti:

– ”Omistajat tehneet hostellin rakkaudesta asiakkaisiin. Uniikki ja huolella suunniteltu.”
– ”Persoonalliset huoneet, lämmin tunnelma. Erittäin hyvä palvelu ja toiveet otetaan huomioon.”
– ”Rentoa ja lämmintä tunnelmaa loi boheemi sisustustyyli. Kaikki oli mietitty viimeisen päälle, keittiön asioista tehoseinien koristemaalauksiin asti. Omatoimi sisään- ja uloskirjautuminen oli vaivaton ja korona-ajan hengen mukaan kontaktiton, mikä oli suuri plussa!”

Designtyyppisessä hostellissa on kahdeksan huonetta 2-4 henkilölle sekä yksi 8-hengen yhteismajoitushuone. Yhteensä majoitustilaa on 25 henkilölle. Hostelli on omaperäisesti sisustettu ja kaikki huoneet ovat erilaisia. Seiniä ja kattoja koristavat tarinalliset seinämaalaukset, jotka on tehnyt jyväskyläläinen Iikka Hackmann toiminimellään Huonosti maalatut seinät.

Time Hostel

Sisustuksessa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja ja vastuullisuus on hostellille muutoinkin tärkeää. Hostelli on hiljattain aloittanut Hostelling Internationalin HI Quality & Sustainability -ohjelman sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman, jotka molemmat tähtäävät vastuullisen matkailun laatumerkin saamiseen.

Hostelli toimii ovikoodiperiaatteella eli on avaimeton. Sisään- ja uloskirjautumiset tapahtuvat omatoimisesti koodien avulla, kuten muukin liikkuminen hostellissa. Yrittäjäpariskunta työskentelee hostellissa päivittäin ja päivystyspuhelin toimii ympäri vuorokauden.

”Time Hostelissa kiteytyy hyvin se, millaisia modernit hostellit parhaimmillaan ovat. Time Hostel on uniikilla ja innovatiivisella kosketuksella höystetty hostelli, jossa voi kokea elämyksiä ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi hostellin omistajat ovat aidosti sitoutuneita vastuullisiin valintoihin sekä hostellin kehittämiseen asiakastoiveiden pohjalta, mikä on erityisen arvostettavaa”, toteaa Hostellijärjestön pääsihteeri Sanni Viirto.

Hostellijärjestö palkitsee vuosittain ansiokkaasti toimivan hostellin. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen ja se kulki vuoteen 2018 asti Vuoden hostelli -nimellä. Viime vuonna tittelin sai Laivahostel S/S Bore Turusta.

Julkaistu 14.1.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *