Kansikuva

Tammikuun hostelli on Kuerkievari KuerHostel

Ylläksen loman tukikohtana Kuerkievari tunturilla

Tammikuussa kaamos vaihtuu Ylläksellä sydäntalveen ja päivät alkavat hiljalleen pidentyä. Laduilla, rinteillä ja talvipoluilla on yleensä paljon tilaa ja kylillä on kansainvälinen tunnelma. Perhevetoinen Kuerkievari KuerHostel sijaitsee Ylläksen Äkäslompolossa Kuertunturilla, 266 metriä merenpinnasta (Kuertunturi 446 m). Hostellilta on helppo lähteä hiihto- tai lumikenkäretkelle ihailemaan Kuertunturin päälle muodostuneita kauniita tykkylumipuita. Latu menee pihasta ja Kuertunturiin pääset suoraan ulko-ovelta.

Tammipakkanen kirii kirkkaalla säällä usein lähelle 30 miinusastetta, mikä on oiva tilaisuus nähdä revontulia. Pakkaset eivät kuitenkaan estä harrastamasta talviliikuntalajeja ja kovempi pakkanen harvoin nousee tunturiin saakka. Ylläksen latuverkoston varrella on useita latukahviloita, joissa voit levähtää ja nauttia niiden monipuolisista antimista.

Kuerkievarista on laskettelukeskukseen kuusi kilometriä ja SkiBussille noin 500 metriä. Keskusta ja Jounin kauppa ovat noin kolmen kilometrin päässä hostellista. Mukava käyntikohde on myös Ylläksen lähettyvillä sijaitseva lumesta ja jäästä rakennettu lumikylä Snow Village. Musiikin ystäville on tarjolla Ylläs Jazz Blues tapahtuma, joka soi Äkäslompolossa 24.-27.1.2019.

KuerHostelissa voit majoittua edullisesti 1-4 hengen huoneissa. Suihkut ja wc:t ovat yhteiskäytössä samoin kuin Köökki, hostellivieraiden yhteinen keittiö. KuerHotellin puolella majoitusta on tarjolla kahden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone. Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen ja kotoista mummolaruokaa valmistetaan tilauksesta.

VARAA MAJOITUS >>

Kuerkievari, Ylläs

Ylläs, Kuerkievari

 

 

 

 

 

 

 

2.1.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *