Kansikuva

Esittelyssä Hostel Ahopää Saariselällä

Tunturihiihtoa Hostel Ahopäässä Saariselällä

Hostel Ahopää sijaitsee Saariselän Kiilopäällä aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa. Hostellin pihasta pääset suoraan tunturiin merkityille hiihto- ja patikointireiteille, jotka tarjoavat loistavat puitteet ulkoiluun upeissa tunturimaisemissa. Reiteillä voit tehdä omia tunturiretkiäsi tai osallistua ohjatuille viikkoretkille.

Kiilopään ja Saariselän alueella on merkittyjä maastohiihtolatuja 190 km, joista 35 km on valaistuja. Ladut lähtevät Suomen Latu Kiilopään päärakennuksen edestä. Urho Kekkosen kansallispuistossa merkittyjä latuja on 70 km. Lumikengillä pääset liikkumaan ja retkeilemään vaihtelevissa maastoissa myös valmiiden reittien ulkopuolella.

Lumikenkäilyä kaamoksessa Hostel Ahopäässä Saariselällä

Myös hiihteleminen tunturissa tähtitaivaan ja kuutamon alla on unohtumaton elämys. Kirkkaina ja kuulaina iltoina kuutamo voi valaista tienoon niin, että näet ympärillesi yhtä hyvin kuin päiväsaikaan. Kirkkaina pakkasöinä voit nähdä pohjoisen taivaalla myös tanssivia revontulia, jotka antavat oman eksoottisen mausteensa pimeyteen.

Retrohenkinen Hostel Ahopää sijaitsee Suomen Latu Kiilopään pihapiirissä, noin 50 metrin päässä päärakennuksesta. Ahopäästä voit varata nais- tai miespaikan 2-6 hengen huoneeseen. Hostellissa on yhteensä 32 vuodepaikkaa yhdeksässä huoneessa. Vessat ja varusteiden kuivauskaapit sijaitsevat käytävällä. Ahopään rakennuksessa käytössäsi on pieni asiakaskeittiö. Kiilopään päärakennuksessa on myös mahdollisuus nauttia kaikista päivän aterioista, aamiaisesta maittavaan illalliseen.

Hostel Ahopää, Saariselkä

Sauna- ja suihkutilat ovat päärakennuksessa. Liinavaatteet, pyyhkeet sekä iltasauna sisältyvät aina majoitushintaan. Voit myös kokea unohtumattomia hetkiä uimalla tunturipurossa ja saunomalla aidossa savusaunassa. Kiilopään Hotelli Niilanpäässä sijaitseva suksien säilytys- ja voitelutila on myös käytössäsi. Kiilopään välinevuokraamosta löydät sukset, pyörät ja muut varusteet kaikille retkillesi.

Avantouintia Hostel Ahopään tunturipurossa Saariselällä

Ahopäästä on matkaa Saariselän matkailukeskukseen vain 15 km ja sinne liikennöivät bussit pysähtyvät aivan hostellin edessä. Saariselkä Ski & Sport Resort on Euroopan pohjoisin hiihtokeskus ja sijoittuu kahden vierekkäisen tunturin, Kaunispään ja Iisakkipään rinteille, rajoittuen Urho Kekkosen kansallispuiston huikeisiin maisemiin.

Tutustu hostelliin ja varaa majoitus

Julkaistu 30.12.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *