Kansikuva

Esittelyssä Hostel Visatupa

Hohtavia hankia, hiljaisuutta ja revontulia Hostel Visatuvalla Sodankylässä

Keskellä Lappia sijaitseva Hostel Visatupa on ihanteellinen paikka hiljaisuudesta nauttimiseen ja revontulien katselemiseen sekä kuvaamiseen: hostellia ympäröi lähes koskematon luonto ja valosaastetta on vähän. Otollisinta on seurata tätä mystistä valoilmiötä kevättalven pakkasten aikaan, jolloin taivas on usein kirkas ja pilvetön.

Visatuvan ympäristössä voit talvella nauttia puhtaista hangista hiihdellen tai lumikenkäillen. Vai haluaisitko kokea rekiajelun moottorikelkalla, potkutella potkukelkalla tai pilkkiä lähijärven jäällä? Aktiviteetteihin saat välineitä hostellista.

Hostel Visatupa, Sodankylä/Raudanjoki

Luoston laskettelukeskuskin sijaitsee vain 44 km etäisyydellä. Luosto on myös revontulista kiinnostuneille matkailijoille erinomainen kohde, sillä Sodankylän Välisuvannossa sijaitsevassa Aurora House -revontulikodassa voi oppia lisää revontulien synnystä, historiasta ja nykytilasta.

Visatuvalla voit yöpyä kodikkaissa 2-4 hengen hostellihuoneissa tai 4-6 hengen Tupala -huoneistoissa. Yhteensä yöpymään mahtuu 45 henkilöä. Huoneet ovat hostellirakennuksessa, jossa on yhteiskäytössä olevat wc:t, suihkut ja keittiö. Viihtyisässä isossa oleskelutilassa voidaan järjestää myös pienimuotoisia kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia. Neljässä Tupala–huoneistossa puolestaan on jokaisessa oma tupakeittiö, suihku ja sauna.

Hostel Visatupa ja Losotupa, Sodakylä

 

Voit halutessasi etukäteen tilata myös täysi- tai puolihoidon. Ruoka on maittavaa lappilaista maalaisruokaa ja se tarjoillaan runsaana aina seisovasta pöydästä.
Illalla rentoutuminen rantasaunassa ja pulahtaminen avannossa takaavat hyvät yöunet. Iltaa voi viettää myös kodassa paistaen lättyjä tai makkaraa tunnelmallisen nuotion ääressä.

Hostel Visatupa, Sodankylä

Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella Sodankylän Raudanjoella. Karjanhoidon ohella Visatuvalla on ollut maatilamatkailua jo vuodesta 1980 alkaen. Matkailijat otetaan pihapiirissä toimivaan hostelliin lämpimästi vastaan ja heistä pidetään hyvää huolta. Halutessasi voit tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon.

Visatuvalle on helppo löytää sekä omalla autolla että julkista liikennettä käyttäen. Visatupa sijaitsee 83 km Rovaniemeltä pohjoiseen ja 52 km Sodankylästä etelään 4-tien (E75) läheisyydessä. Bussipysäkiltä Visatuvalle on neljä kilometriä ja etukäteen tilattaessa ilmainen kuljetus pysäkiltä hostelliin järjestyy helposti.

Tutustu hostelliin ja varaa majoitus

Julkaistu 3.2.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *