Kansikuva

Esittelyssä Lemmenjoen Lumo

Lapin taikaa, saamelaiskulttuuria ja kullanhuuhdontaa Lemmenjoella

Lemmenjoen Lumossa pääset kokemaan Lapin taikaa, valkeat kesäyöt ja puhtaan, hiljaisen luonnon. Saamelaistila Elämys- ja majoituspalvelut Lemmenjoen Lumo sijaitsee Lemmenjoen kylän keskustassa, Njurgulahdessa, Lemmenjoen rannassa. Vieressä avautuu Suomen suurin kansallispuisto, Lemmenjoen kansallispuisto.

Lemmenjoen Lumo järjestää vene- ja kalastusretkiä Lemmenjoella sekä opastettuja vaellusretkiä Lemmenjoen kansallispuistossa. Voit myös vuokrata kanootteja, soutuveneitä ja polkupyöriä omatoimiseen retkeilyyn. Hostellilta on helppo lähteä vaeltamaan merkittyjä reittejä. Helposti saavutettavia päiväretkikohteita ovat mm. tunturi Joenkielinen (534 m) ja vaikuttava Ravadaskönkään vesiputous. Hostellin rannasta liikennöivät vuoroveneet Ravadakselle ja Kultahaminaan aikataulun mukaisesti.

Lemmenjoen Lumo

Lemmenjoen kullanhuuhdonta

Lemmenjoella matkailijaa kiehtovat luontokohteiden lisäksi myös sen nykypäivään jatkunut saamelaiskulttuuri ja kullankaivuperinne. Lemmenjoella voi vierailla mielenkiintoisilla kulttuurikohteilla, kuten Sallivaaran vanhalla poroerotuspaikalla, entisaikojen pororuhtinaan Kaapin Jounin tilalla sekä Matti Mustan tuvalla. Matkailijalla on myös mahdollisuus kokea kullankaivuun huumaa niin ohjatuilla kullanhuuhdontaretkillä kuin myös omatoimisesti, kulta-alueiden läpi kulkevan Kultareitin avulla.

Lemmenjoen Lumossa voit yöpyä majatalon 1-4 hengen huoneissa tai 2-3 hengen leirintämökeissä. Mökit sijaitsevat omassa rauhassa metsän reunassa ja niissä voi majoittua myös lemmikin kanssa. Wc:t ja yhteiskeittiö löytyvät päärakennuksesta ja suihkuun pääsee saunarakennuksessa. Majoitustilaa on tarjolla kaikkiaan 27 henkilölle.

Lemmenjoen Lumo

Kahvilassa voit nauttia lappilaisia herkkuja, esimerkiksi poronkäristystä ja Lemmenjoesta pyydettyä tuoretta kalaa sekä tuoreita emännän paistamia munkkeja. Myynnissä on myös erilaisia lahjatavaroita ja matkamuistoja. Buffetaamiaista on tarjolla etukäteen tilattuna. Kahvilassa järjestetään myös ohjelmallisia illanviettoja.

Saunoa voit rantasaunassa ja pulahtaa uimaan Lemmenjokeen. Pihassa on lisäksi leirintäalue sekä asiakkaiden vapaasti käytettävissä kaksi kotaa sekä nuotiopaikka.

Hostelli on avoinna kesäkauden aina syyskuun loppuun asti. Rakenteilla on nyt myös mökkejä vuokrattavaksi talviajalle, jolloin voit vaikka hiihdellä erämaassa kelkkajälkiä pitkin tai ihailla revontulia.

Varaa majoitus

Julkaistu 5.8.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *