Kansikuva

Esittelyssä Tapion Tupa

Tapion Tupa on talonpoikaishenkinen hostelli Hiekkasärkillä

Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2019 valittu Tapion Tupa sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä. Tapion Tupa on talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka ja tarjoaa monipuolista majoitusta yksittäismatkailijoista ryhmille.

Tapion Tupa on rakennettu vanhoja arvoja kunnioittaen. Perheyritys tarjoaa huone-, huoneisto- ja aittamajoitusta. Pihapiirissä on 15 hirsirakennusta, joista vanhin pikkuaitta on 1700-luvulta. Päärakennuksen lisäksi pihapiirissä on Retkeilyhotelli Pytinki, jonka kaikissa huoneissa on wc ja suihku, Wäentupa, luhtiaitta sekä erikokoisia aittoja. Vuodepaikkoja on talvella 100 ja kesäkaudella 150.

Tapion Tupa, Pytinki, Kalajoki
Pytinki
Tapion Tupa, Tapioland, Kalajoki
Tapioland

Tapion Tuvalta löytyy lisäksi oma vesipuisto Tapioland sekä ympäri vuoden avoinna oleva caravanalue. Vaihtuvat taidenäyttelyt ovat yrityksen vakiotarjontaa ja Tapion Tupa toimii myös monenlaisten juhlien ja tapahtumien pitopaikkana.

Yrityksen toiminta nojaa suomalaisuuteen ja lähiruokaan. Ravintolassa tarjotaan kotitekoista lähiruokaa ja puodissa myydään paikallisia tuotteita ja elintarvikkeita. Rakennukset ja vesipuisto lämpenevät kotimaisella puuhakkeella ja osa sähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla. Tapion Tuvalla sijaitsee sähköautojen keskinopea- sekä pikalatauspisteet.

Hiekkasärkät, Kalajoki

Hiekkasärkät ovat noin kolmen ja puolen kilometrin mittainen laaja hiekkasärkkien ja -rantojen muodostama alue. Hiekkasärkillä on ympärivuotiset reitistöt talvella hiihtoon ja kesällä sauvakävelyyn, retkeilyyn ja pyöräilyyn. Hiekkarannalle johtavat puulankkupolut, jotka sopivat myös liikuntarajoitteisille ja lapsiperheille vaunujen kanssa. Meriluontokeskus tarjoaa tietoa maankohoamisrannikon luonnosta, vaihtuvia näyttelyitä ja opastettuja esittelyitä. Retkeilemässä kannattaa käydä myös vetovoimaisella Siiponjoen luontopolulla.

Tutustu hostelliin

Julkaistu 30.3.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *