Kansikuva

Esittelyssä Visatupa

Lapin luonto on lähellä Visatuvan maatilalla Sodankylässä

Hostel Visatupa on toimiva maatila Napapiirin pohjoispuolella Sodankylän Raudanjoella. Hostellia ympäröi koskematon luonto ja vieressä on puhdasvetinen järvi. Syksyllä voit marjastaa lähimetsissä ja ihailla ruskan väriloistoa, joka on Sodankylässä yleensä parhaimmillaan syyskuun kahtena ensimmäisenä viikkona.

Ensilumi sataa Sodankylään tavallisesti syys-lokakuussa, jolloin ruskan loisto alkaa himmentyä. Tämä on myös hyvää aikaa retkeilyyn, sillä maasto on kuivaa ja pimeyden myötä voit nähdä revontulia. Visatupa sopii hyvin myös koiran kanssa retkeilyyn, sillä hostellin Tupala-huoneistoon voit majoittua lemmikkisi kanssa.
Talvisin Visatuvan ympäristössä on murtomaahiihtolatuja ja hiihtovälineitä ja lumikenkiä talosta löytyy vaikka pienelle ryhmälle. Voit myös saada rekiajelua moottorikelkalla, ajella potkukelkalla tai käydä pilkillä. Luoston laskettelukeskuskin sijaitsee vain 44 km etäisyydellä.

Hostel Visatupa, Sodankylä

Hostel Visatupa, Sodankylä

Karjanhoidon ohella Visatuvalla on ollut maatilamatkailua jo vuodesta 1980 alkaen. Isäntäväki ottaa vieraat lämpimästi vastaan ja asiakkaista pidetään hyvää huolta. Halutessasi voit tutustua myös maatilan toimintaan ja maidon tuotantoon.

Visatuvalla majoitutaan kodikkaissa ja siisteissä 2-4 hengen huoneissa tai 4-6 hengen huoneistoissa. Yhteensä yöpymään mahtuu 45 henkilöä. Huoneet ovat kahdessa rakennuksessa, joissa on yhteiskäytössä wc:t, suihkut ja keittiö. Huoneistoissa on oma tupakeittiö, kylpyhuone sekä sauna. Viihtyisässä isossa oleskelutilassa voidaan järjestää myös kokous- ja koulutustilaisuuksia tai vaikkapa tanssit.

Hostel Visatupa, Sodankylä

Voit halutessasi ottaa myös täysi- tai puolihoidon. Ruoka on maittavaa lappilaista maalaisruokaa ja se tarjoillaan runsaana aina seisovasta pöydästä. Illalla voit rentoutua rantasaunassa ja pulahtaa järveen tai talvella avantoon.

Iltaa voi viettää myös kodassa paistaen lättyjä tai makkaraa tunnelmallisen nuotion ääressä.

Visatupa sijaitsee aivan keskellä Lappia, 83 km Rovaniemeltä pohjoiseen ja 52 km Sodankylästä etelään 4-tien (E75) läheisyydessä.

Varaa majoitus

Julkaistu 2.9.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *