Kansikuva

Haastattelussa Hannu Lehtonen Herajärven retkeilykeskuksesta

Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde Kontiolahden Herajärvellä kauniin luonnon ja puhtaiden vesien äärellä. Hostelli sijaitsee Herajärven kierroksen puolivälissä, kierroksen risteysten kohdalla. Reitti kiertää Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki.

Herajärven retkeilykeskuksessa yövytään retkeilyhenkisesti 2-6 hengen aitoissa. Lisäksi kesäisin majoitustilana palvelee yli satavuotias riihi, jossa mahtuu yöpymään noin 30 henkilöä. Alueella on myös pieni caravan-alue, jossa on sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja sekä mahdollisuus telttailuun. Yöpyjien käytössä on päärakennuksen wc -ja suihkutilat sekä pihapiirissä oleva kivinavetta, Kahjon Kantturan sali, jossa voi viettää aikaa tai valmistaa itse aterioita.

Herajärven retkeilykeskus ja yrittäjä Hannu Lehtonen
Hannun kuva: Suvi Palosaari / Pielisjokiseutu

1. Kuka olet?

Olen Hannu Lehtonen – 12 vuotta matkailualalla työskennellyt nuoriso-ohjaaja, eräopas ja luontomatkailuyrittäjä. Kohta kymmenen vuotta täynnä Kiviniemen eli nykyään Herajärven retkeilykeskuksen pyörittämistä. Moniosaaja, mutta osaankohan mitään oikeasti kunnolla?

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Kolin kansallismaisemassa sijaitseva vanha tila – 130 vuotta vanha päärakennus ja hirsiset majoitusaitat yhdistettynä asialliseen asiakaspalveluun. Herajärven kierroksen polut – tervetuloa Lappiin menijät harjoittelemaan vai menikö se sittenkin päinvastoin.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Kolin kansallispuisto polkuineen – Kolin huiput, Räsävaaran näkötorni, Käränkävaaran huippu, Kolvananuuro. Voi lähteä myös fatbike retkelle, melontaretkelle tai vaikka mönkijäajelulle.

Tutustu Herajärven retkeilykeskukseen ja varaa

Julkaistu 3.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *