Kansikuva

Haastattelussa Mari Äijänen Nuorisokeskus Piispalasta

Nuorisokeskus Piispala sijaitsee Keski-Suomessa Kannonkoskella, rauhallisella paikalla luonnon ja järven ympäröimänä. Piispalan omat uima-, jää- ja keilahallit ja muut harrastetilat sekä valaistut liikunta- ja luontoreitit odottavat lomailijoita. Pieneläinkoti Pihkassa asustaa iloinen joukko vuohia, possu, kanoja, poneja, chinchilloja ja marsuja.

Piispalassa voit majoittua rivitalohuoneissa, puukerrostalossa, paritaloissa tai mökeissä. Kaikissa majoitustiloissa on omat suihku- ja wc-tilat, jääkaappi ja kahvinkeitin. Ravintolasta saat maukasta ja terveellistä ruokaa, jota täydentää oman leipomon tuoreet leivonnaiset. Käyttämällä Nuorisokeskus Piispalaa tuet samalla suomalaista nuorisotoimintaa.

Mari Äijänen ja Nuorisokeskus Piispalan huone

1. Kuka olet?

Hei, olen Mari Äijänen ja työskentelen Piispalassa vastaanotossa ja kahviossa tiimiesihenkilönä. Aloitin työt Piispalassa vuonna 2017 ja olen viiden vuoden ajan tehnyt monipuolisia vastaanoton ja kahviomme asiakaspalvelutehtäviä. Minut tapaa myös messuilla ja tapahtumissa kertomassa palveluistamme!

Meidän iloiseen vastaanottotiimiin kuuluu neljä työntekijää ja sesonkiaikoina lisäksi sesonkityöntekijät. Palvelemme asiakkaitamme suurella ilolla! Piispalassa on vuodepaikkoja yli 200 asiakkaalle ja olemme auki ympäri vuoden. Majoitusvaihtoehtoja on useita kahden hengen huoneista takkamökkeihin ja kompakteihin kahdeksan hengen paritalohuoneistoihin. Kaikissa huoneissamme on oma wc ja suihku.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Meiltä löytyy mahdollisuuksia monenlaiseen harrastustoimintaan niin kesällä kuin talvella. Piispalassa on oma jää- ja uimahalli, keilahalli, sisäliikuntatilat sekä kiipeilyseinät sisällä ja ulkotornilla. Piispalan suloisin vetonaula ovat taatusti Pieneläinkoti Pihkan eläimet, kuten vuohet, marsut ja chinchillat. Uusimpana investointina meillä on säilölumesta tehty ensilumen latu, jonka avajaisia vietetään aina lokakuun lopussa. Meillä järjestetään pääasiassa ryhmien leirejä ja tapahtumia, ja Piispalassa löytyy tilaa majoittaa isompikin porukka.

Olemme yksi Suomen yhdeksästä nuorisokeskuksesta, ja nuorisotoimintamme on valtion tukemaa, ja siten lapsille ja nuorille edullista. Yksittäinen matkailija pääsee kuitenkin yhtälailla nauttimaan palveluistamme vuodenajasta riippumatta, ja meiltä voi varata ohjaajan lajikokeiluihin, jos esimerkiksi kiipeily, melonta tai vaikkapa jousiammunta kiinnostaa. Mikäli olet kiinnostunut ohjatuista aktiviteeteista, muistathan tiedustella niitä jo varausvaiheessa. Käyttämällä palveluitamme jokainen matkailija tukee samalla suomalaista nuorisotyötä!

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Kannonkoski on pieni pohjoisen Keski-Suomen paikkakunta, ja valttimme ovat luonnossa ja luontomatkailussa. Lähistöltä, noin 40 minuutin ajomatkan päästä löytyvät niin Salamajärven kuin Pyhä-Häkin kansallispuistot upeine reitistöineen. Piispalan rantaa huuhtova järvi, Kivijärvi tarjoaa hienoja mahdollisuuksia kalastamiseen ja vesillä liikkumiseen. Lähipaikkakunnilta löytyy palveluita pikkukaupunkien tyyliin, ja 30 minuutin ajomatkan päästä Piispalasta tavoitat Saarijärven, Viitasaaren, Karstulan kuin Kivijärvenkin!

Tutustu Nuorisokeskus Piispalaan

Julkaistu 1.11.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *