Kansikuva

Haastattelussa Marikki Lepaus Ylläksen Kuerkievari Kuerhostelista

Kuerkievari KuerHostel on hotelli ja hostelli Ylläksellä Äkäslompolossa, aivan Kuertuntunturin kupeessa. Äkäslompolon keskustaan on muutama kilometri ja laskettelukeskukseen 6 km. SkiBussi pysähtyy noin 500 m päähän. Hiihtolatu menee pihasta ja Kuertunturiin pääset suoraan ulko-ovelta.

Kuerkievarissa voit yöpyä 1-4 hengen hostellihuoneessa tai kahden hengen hotellihuoneessa. Hostellin yhteiskäytössä olevat suihkut ja wc:t löytyvät käytäviltä samoin kuin Köökki, hostellivieraiden yhteinen keittiö. Hotellin puolella majoitutaan kahden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone. Majoitukseen sisältyy myös iltasauna. KuerTuvassa tarjoillaan aamiaista ja ennakkovarauksella myös muita aterioita. Talvisesongilla kahvila-ravintola KuerCafe palvelee päivittäin.

Kuerkievari, Marikki Lepaus

1. Kuka olet?

Marikki Lepaus, olen Kuerkievarin yrittäjä. Päätehtävänä on johtaa ja kehittää yhtiötä, teen paljon ”takatöitä” mutta osallistun kaikkiin hostellimme ja hotellimme työtehtäviin. Minut tapaa niin aamiaisella, vastaanotossa, huonesiivouksessa, lumitöissä kuin uusia pakohuonepelejämmekin valvomassa. Viides vuosi on menossa! Kuerkievari siirtyi perheyhtiöllemme 2016 ja avasimme remontin jälkeen Ylläkselle uuden hotellin ja hostellin. Alusta asti olemme kehittäneet toimintaamme ja tavanomaisen majoituksen ohella meillä on tarjolla Ylläs Office, etätyöhuone, pakohuonepelit sekä tämän talven uutuutena PÄIVÄHUONEET, heille, joiden majoitus muualla ei vastaa tulo- ja lähtöpäivän tarpeisiin.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Kuerkievarin KuerHostelli on liikkuvan lomailijan unelma! Rauhallinen sijainti on ainutlaatuinen puolivälissä Kuertunturia. Pihasta pääsee hiihtoladuille ja moottorikelkkauralle sekä ”omaan tunturiin” lumikenkäilemään tai vapaalaskemaan. KuerHostel taitaa myös olla maailman ainoa hostelli, jossa on pakopelihuone. Ainutlaatuista taitaa olla myös leipämme: leivomme leivät omaan hapanjuureen!

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Ylläs on ympärivuotinen matkakohde. Luonnollisesti kaikki tunturin talvilajit tarjoavat parastaan hiihtolomien ja keväthankien aikaan. Hiihto, pyöräily, laskettelu, moottorikelkkailu, lumikenkäily sekä talvivaellus houkuttavat monia. Erikoisempaa tekemistä tarjoavat poro- ja huskyajelut, vierailu SnowVillageen -ja tietysti meidän uusi pakohuone ”Erämaan armoilla”.

Tutustu Kuerkievari Kuerhosteliin ja varaa

Julkaistu 1.2.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *