Kansikuva

Haastattelussa Marja Turunen Hotelli ja hostelli Marjasta

Hotelli ja hostelli Marja on uniikki hostelli, joka sijaitsee tsaarinajan vanhoilla kasarmeilla Tykkipuistossa Mikkelissä. Keskustaan on matkaa alle kilometri. Nimensä mukaisesti hostellissa on sekä hotelli- että hostellitasoisia huoneita. Hostellijärjestön alennuksen saa myös hotellimajoituksista. Hostellin puolella on vuodepaikkoja 20 henkilölle 1-4 hengen huoneissa. Asiakkaiden käytettävissä on tilava hyvin varusteltu asiakaskeittiö.

Mikkelin käyntikohteiden lisäksi majoituskokonaisuuden ympäristössä löytyy mielenkiintoista katseltavaa ja tekemistä. Aivan hostellin naapurina on Jalkaväkimuseo ja Museokahvila. Samalla kadulla sijaitsee taidegalleria GalleriAri vaihtuvine myyntinäyttelyineen. Puistossa on frisbeegolfrata ja parin kilometrin päässä 9-reikäinen golfkenttä.

Marja Turunen, Hotelli ja hostelli Marja

1. Kuka olet?

Olen Huoneistohotelli ja hostelli Marjan emäntä, Marja Turunen. Oma nimi on paikan nimessä, sillä ajatukseni on tehdä työni niin hyvin, että nimen takana voi seistä. Ensimmäisen matkailun liiketoimintasuunnitelman olen laatinut vuonna 2002 nimellä Marjan Matkakoti. Siitä kului 10 vuotta kun tämä paikka aukaistiin. Ensin avattiin isompi puoli huoneistohotelli, jonka kaikissa 10 huoneessa on omat keittiöt ja täysi varustelu. Vuonna 2006 viereinen päiväkoti lopetti ja sain tilaisuuden laajentaa sekä tarjota majoitusta hieman eri liikeidealla eli hostellina. Itse olen reppureissunnut nuoruudessani ja minusta Mikkelistä puuttui sen tyyppinen majoitus. Yhteiskeittiössä on hyvät tilat ruuanlaittoon, mutta huoneet ovat omat. Talo tarjoaa kahvia ja teetä ja halutessa siellä on mahdollisuus tutustua muihin matkalaisiin.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Miljöö on aivan upea tsaarin aikaan rakennettu vanha kasarmialue. 1880- luvulla Mikkeliin rakennettiin moderni tarkk’ampujapataljoona ja tuolloin näissä rakennuksissa asui perheellisiä aliupseereja. Myöhemmin hotellirakennus oli Savon prikaatin esikunta aina vuoteen 1977 saakka. Hostellirakennuksessa oli v. 1941 autokomppania “kymmenen-kymmenen”. He olivat ainoastaan päämajaa palvelleita autonkuljettajia. Tämän kertoi paikalla remontin aikoihin vieraillut vanhempi herra.

Julkisivut ovat suojeltu ja molemmat talot peruskorjattu. Huoneet olen sisustanut jokaisen omalla persoonallisella tavalla. Ne ovat viihtyisiä ja kodinomaisia ja mielestäni talon henkeen sopivia. Olen itse ne suunnitellut ja toteuttanut “yhden naisen lompakolla” eli kekseliäisyyttäkin on tarvittu.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Historian ystäville Mikkeli on ihanuus. Heti naapurissamme on Jalkaväkimuseo. Kesäkuussa Mikkeliin avattiin kansallisesti merkittävä Sodan ja Rauhan keskus, “Muisti“. Se on uudella tavalla toimiva interaktiivinen tiedekeskus, joka välittää tuntemuksia ja tietoa sodasta uusista näkökulmista. Lisäksi on Päämajamuseo ja melko alkuperäisenä säilynyt viestikeskus Lokki.

Mikkelin Teatterissa on esityksiä aikuisille ja lapsille. Teatteriravintola Ilossa on esitysten lisäksi mahdollisuus tilata ravintola ja show omalle porukalle. Kuvataiteen ystäville gallerioita, museo, Mikkelin valokuvakeskus jne. Kulttuuritarjontaa piisaa.

Suosituin kohde on vanha pappila Kenkävero, jossa lompakkoa on mukava keventää paikallisiin tuotteisiin tai käsitöihin tai vain ihailla silmänruokaa. Käsityöihmisten aarrepaikkoja ovat myös Pirtin Kehräämö ja Raijan Aitta.

Liikunnallisia aktiviteetteja voi sisätiloissa harrastaa Saimaa Stadiumilla esim. Supercornerissa tai kiipeilyseinällä. Astuvansalmen seinämaalaukset pysyvät paikallaan lokakuussakin, joten pientä seikkailumieltä omaaville ei huonompi kohde. Onhan täällä kaikennäköistä, mutta luvallista on myös joskus vaan olla.

Tutustu Hotelli ja hostelli Marjaan

Julkaistu 4.10.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *