Kansikuva

Haastattelussa Minna Murtonen Majatalo Pihlajapuusta

Majatalo Pihlajapuu tarjoaa mummolamaista majoitusta ja luonnonläheisiä elämyksiä Pohjois-Karjalassa. Pihlajapuu on entinen kyläkoulu ja sijaitsee Salmenkylässä 20 km:n etäisyydellä Nurmeksen keskustasta. Yksilöllisesti sisustetut huoneet ja ilmapiiri talossa ovat kodikkaat.

Majatalo Pihlajapuussa on 1-2 hengen huoneita, jotka on sisustettu eri värein ja nimetty luonnonmukaisin nimin. Nukkua voit mm. kedonvihreässä tai villiruusun punaisessa huoneessa. Suihku- ja wc-tilat ovat jaetut muiden asukkaiden kanssa. Pihlajapuussa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Ruokapöydässä tarjotaan ruokaa, joka on valmistettu alusta loppuun majatalon kotikeittiössä.

Minna Murtonen Majatalo Pihlajapuusta.

1. Kuka olet?

Olen Minna Murtonen, majatalon emäntä. Perustin hostelli Majatalo Pihlajapuun omistavan yrityksen Äksyt Ämmät Oy:n jo 25 vuotta sitten. Kaikista eniten nautin ryhmien opastamisesta luonnossa, mutta kokkaan myös vieraille erittäin mielelläni karjalaista ja suomalaista ruokaa.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Majatalo Pihlajapuu järjestää luontoretkiä pohjoiskarjalaisessa luonnossa, elämyksiä, joista matkalaisilla on aikaa nauttia. Pihlajapuussa on myös useasti kansainvälistä tunnelmaa ulkomaalaisten vieraitten myötä.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Lähiympäristössä voi retkeillä kolmessa eri kansallispuistossa (Tiilikka, Hiidenportti ja Koli) sekä käydä tutustumassa Raesärkkien luonnonsuojelualueeseen. Kulttuurikohteena suosittelen Bomban karjalaista taloa näyttelyineen ja matkamuistomyymälöineen.

Tutustu Majatalo Pihlajapuuhun

Julkaistu 30.8.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *