Kansikuva

Haastattelussa Satu Kallio Hostel Ukonlinnasta

Hostel Ukonlinna sijaitsee luonnon keskellä Saimaan rannalla Etelä-Karjalassa. Paikallisen urheiluseuran omistama hostelli sijaitsee suojellussa puurakennuksessa seitsemän kilometrin päässä Imatran keskustasta. Paikallisbussilla pääset 500 metrin päähän hostellilta.

Hostel Ukonlinnan huoneet ovat pääasiassa kahden hengen huoneita, mutta hostellissa on myös 6 hengen perhehuone. Asiakkaiden käytössä on yhteiskeittiö, TV-huone sekä lisämaksusta mahdollisuus saunomiseen. Hostellin yhteydessä toimii myös ravintola/kahvio. Kahvilan seiniä koristavat Aatos Hasun ja Veikko Lampisen maalaamat urheiluaiheiset seinämaalaukset vuodelta 1952. Hostellin vieressä sijaitsee Ukonlinnan upea uimaranta sekä lenkkeilypolkuja.

Hostel Ukonlinna ja Satu Kallio

1. Kuka olet?

Olen Satu Kallio ja olen työskennellyt hostellinhoitajana Hostel Ukonlinnassa kohta vuoden. Työni on todella monipuolinen, hoidan toimistotyöt mm. hostelli- ja saunavaraukset ja laskutukset. Päivittäisiin töihin kuuluu kahvilan pyörittäminen, leivomme päivittäin maankuulut munkit salaisella reseptillä. Lisäksi huolehdin hostellihuoneiden, kahvilan ja vuokrasaunojen siistimisestä ja kunnossapidosta.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Hostel Ukonlinna on ainutlaatuinen arkkitehtuurinsa, pitkän retkeilymajahistoriansa ja etenkin uniikkien seinämaalaustensa takia. Ukonlinnan lähimaastossa on paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja erilaisiin aktiviteetteihin. Talvella hiihtoladut tulevat suoraan hostellin pihaan ja pääset nauttimaan kahvilaan munkkia ja lämmintä mehua ja kesällä pääset suoraan Imatran kaupungin parhaimmalta uimarannalta hakemaan kylmiä virvokkeita ja jäätelöä.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Imatralla on pitkä historia takanaan matkailukohteena, jo vuodesta 1772 kun Venäjän keisarinna Katariina Suuri vieraili alueella ihastelemassa Imatran halki virtaavaa Vuoksea ja Imatran ylpeyttä koskea. Yhä vielä tänäkin päivänä Imatran suurin vetonaula on Euroopan pisin koski Imatrankoski. Kosken voimaa pääsee ihailemaan kesäaikaan koskinäytösten aikaan 10.7.-31.8.2021 klo 18 päivittäin.

Aivan Imatrankosken kupeessa sijaitsee myös ainutlaatuinen Valtionhotelli, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Museotarjontaa löytyy monipuolisesti mm. Imatran kulttuurikeskus, 1900-luvun kotimaista taidetta, vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä esittelevä Imatran taidemuseo sekä Imatran kaupunginmuseo huomattavalla valokuvakokoelmallaan. Venäjän rajan historiaan voi tutustua Kaakkois-Suomen rajavartioston varuskunta-aluella Immolassa sijaitsevassa Rajamuseossa. Imatra tunnetaan myös ulkomaita myöten Alvar Aallon suunnittelemasta Kolmen Ristin kirkosta, erikoisuuksia siellä on monia esim. alttaritaulun sijaan kirkon alttaria koristaa kolme valkoista puuristiä. Imatra on monipuolinen kaupunki, josta löytyy tekemistä jokaiselle!

Tutustu Hostel Ukonlinnaan

Julkaistu 2.8.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *