Kansikuva

Haastattelussa Virpi Kivinen Hostel Lomakivestä

Hostel Lomakivi sijaitsee Kausalassa keskellä Iittiä, Radansuun kylän ytimessä. Ympäristössä on tarjolla runsaasti aktiviteetteja. Kyläkeskuksessa on mm. pieni kyläkauppa ja uimaranta sekä golf- ja jousiammuntakentät. Kylän läpi kulkee myös suosittu moottori- ja polkupyöräreitti.

Hostel Lomakiven pihapiirissä on majoittujille huoneita ja lomataloja, joissa yöpyjien käytössä on yhteinen keittiö, olohuone ja kylpyhuone. Aamupala ja päivällinen nautitaan tilan päärakennuksessa. Tilalla majoittuvat myös perheen hevoset ja ponit, jotka kisaavat ajoittain raveissa.

Virpi Kivinen ja Hostel Lomakivi

1. Kuka olet?

Olen Virpi Kivinen ja toiminut majoitusyrittäjänä 16 vuotta. Huolehdin toimistotöistä, kuten varauksista, laskutuksesta ja kirjanpitotehtävistä. Siivoan lomatalot, toimin ravintolassa sekä keittiössä että salissa. Huolehdin pihapiirin viihtyvyydestä, hoidan Lomatallin hevoset ja ponit, kengitän ja trimmaan hevosten kavioita, kuntoutan hevosten liikkuvuutta Equine Fascia Manipulation -käsittelyllä sekä treenaan hevosia Lomakiven treeniradalla.

2. Miksi hostellisi on ainutlaatuinen?

Täällä vieraat voivat seurata Lomatallissa asuvien hevosten laumaelämää, käyttää Lomakiven treenirataa harrastamiseen sekä nauttia kylän kumpuilevista maastoista. Ravintolassamme kesän 2021 erikoisuus on aasialaiset maut.

3. Mitä tekemistä tai käyntikohteita suosittelet paikkakunnallanne juuri nyt?

Kylällä on mm. Iitin kesäkahvila ja vaihtuva taidenäyttely, käsityöläisten myymälä, SM-tasoiset golf- ja jousiammuntakentät sekä uimaranta ja yleinen laavu järven rannassa ja toinen Kalmusaaressa.

Lomakivi sijaitsee keskellä Radansuun kannasta, jonka ympäri kulkee 8,7 km pitkä talkoovoimin rakennettu luontopolku. Reitille pääsee suoraan Lomakiven pihasta. Luontopolku on valtakunnallisesti palkittu Suomen Ladun kuukauden ulkoilutekona. Matkan varrella on suojeltua maalaispihapiiriä, lintulahtea, lemmenkukkula, pitkospuut Kymijoen rantamilla ja kosteikon ylittävä kävelysilta.

Mukavia käyntikohteita ovat myös Olgan Farmin ja Kilkkilän Farmin kotieläinpihat, Mukunlahden ja Perheniemen lintutornit, Kymenlaakson Koliksi kutsuttu Hiidenvuori sekä Maailmanperintökohde Verla. Repoveden kansallispuistokin on vain tunnin ajomatkan päässä.

Viime vuonna avautui Iitin läpi uusi veneilyreitti Päijänteeltä Kimolan uittokanavan kautta Kouvolaan. Kanavassa on peräti 70 m pitkä kalliotunneli ja kanavalla on pituutta noin 5,5 km.

Tutustu Hostel Lomakiveen ja varaa

Julkaistu 31.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *