Kansikuva

Haltinmaan syleilyssä

Hostellireissaajatarina 8: Elisa Saura
Kohde: Majatalo Haltinmaan Mallatupa, Kilpisjärvi

Tiesitkö, että Kilpisjärvellä sijaitseva Majatalo Haltinmaa tarjoaa niin pariskunnille kuin totuuden etsijöille kodikkaita loma-asuntoja ja retkitupia? Pihapiiristä löytyy myös sauna ja Ravintola Lapintyttö, jossa saat patikoinnin jälkeen maistuvaa pohjolan ruokaa ja juomaa. Suosittelen hetkeen pysähtymistä ja virtaamista.

Hostelli Haltinmaan Mallatupa


VILLI NAINEN TANSSII VISIOIDENSA KANSSA, PYHÄN SAANA-TUNTURIN ALLA

Haen kesäkautena 2022 Suomen Hostellijärjestö ry:n toteuttamaan rekryyn, jossa kahdeksan hostellireissaajaa lähtevät ympäri Suomea yöpymään eri hostelleihin ja dokumentoimaan tästä unohtumattomasta hetkestä. Minun hakemukseni menee läpi ja seikkailuvalmiina Soturittarena, jonka voit myös nähdä muun muassa kansainvälisten elokuvien kohtauksissa, tanssimassa ja voimistelemassa näyttämöillä ympäri maailmaa, ohjaamassa kanssakulkijoita syvään meditatiiviseen tilaan, päätän tarttua tilaisuuteen ja lähteä Suomen Kilpisjärvelle, Käsivarren Lappiin, jossa sijaitsee Majatalo Haltinmaa. Kiitollinen olla saan.

Astuessani Kilpisjärven maaperälle, katsoessani vasemmalla ja oikealle, hurmaannun villistä voimasta, joka huokuu edessäni aukeavasta, henkeäsalpaavan taiteellisesta maisemasta. Saana-tunturi näyttäytyy mielenkiintoiselta ja sinne on kiivettävä vielä. Mitä, jos siellä onkin jäänteitä uhritulista?

Kilpisjärvi

VAIHE 1 / 9.7.2022

Seikkailuni alkaa. Yövyn Rovaniemellä, jossa aistin alkemiaa ja tiedän, että kiertueestani tulee onnistunut.

VAIHE 2 / 10.7.2022

Saapuessani Kilpisjärvelle koen mystiikkaa, kaunista luontoa, kirkasta vettä, mikä välittömästi lumoaa minut.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa


ELISAN VIDEOKLIPPI SAAPUMISPÄIVÄLTÄ >>

VAIHE 3 / 11.7.2022

Majatalo Haltinmaa jää psykofyysisen olemukseni taakse. Kuten Saana-tunturi, joka liikuttaa estetiikannälkäisiä- ja janoisia kanssakulkijoita.

Nukun yöni Mallatuvassa, ihastuttavassa retkeilymajassa. Täältä löytyy retkihuoneita yhdelle ja kahdelle henkilölle. Intentioni on, että saan olla kaikessa rauhassa ja päästä syvän unenvaiheeseen pidemmäksi aikaväliksi. Mallatupa täyttyy kanssakulkijoista, jotka kunnioittavat toinen toisiaan. Yhteinen vessa, keittiö ja televisio ovat käteviä olla olemassa.

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Majatalo Haltinmaan Mallatupa

Minä kävelen paikalliseen kyläkauppaan tutustumaan ja näen ihania poroja, jotka vaeltavat ihmisten keskuudessa. He vaikuttavat onnelliselta täällä Pohjolan raikkaassa ilmastossa. Kyläkauppaan kävelee noin kolmisen minuuttia majatalo Haltinmaalta. Käyn myös saunassa, joka sijaitsee majatalon pihapiirissä. En kylläkään ymmärrä, miten kiuasta käytetään ja mietteliäänä kamppailen sen kanssa. Tavoitteeni on saada ymmärrys sen käyttötavasta. Tavoitteeni onnistuu osittain, mutta jään sitä edelleen pähkäilemään…

ELISAN VIDEOKLIPPI POROSTA >>

Yllättävän paljon on mahdollista tehdä yhden vuorokauden aikana. Kävelen naapuruston luona ja käyn katsomassa lähellä olevia paikkoja. Ihan Mallatuvan tuntumassa on mukava kävelyreitti, joka kulkee Tsahkaljärven ympäri. Kuljen järven vieressä ja samalla ihailen taakseni jäävää näyttämöä. Siinä tanssin myös materiaalia tanssitaideprojektiini, hyväksyvät puut, kutsuvat laineet, ikuinen taivas yleisönäni. Suosittelen hyttyssuojaa, sillä järven tuntumassa kävelyreiteillä isokokoisia hyttysiä liittyy seuraan. Niitä voi myös olla majatalon pihalla ja esimerkiksi puseron sisällä.

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi
Kilpisjärvi ja Saana - tunturi


ELISAN VIDEOKLIPPI TUNTURIPUROSTA >>

ELISAN VIDEOKLIPPI VESIPUTOUKSESTA >>

Vinkkejä ja huomioita

Kannattaa varustautua hyvillä kengillä. Vaikka et menisi vaeltamaan ja patikoimaan, niin hyvät kengät tukevat jalkapohjiasi kävellessäsi esimerkiksi paikalliseen kauppaan, erilaisille retkille osallistuessasi ja seikkaillessasi.

Kannattaa myös ottaa vuodenaika huomioon, kun menet Kilpisjärvelle ja majatalo Haltinmaalle. Vaikka on kesäkausi menossa, kun menet kyseiseen kohteeseen, suosittelen lämpimästi myös vaatteita, jotka lämmittävät instrumenttiasi. Kylmyys tai joku muu tekijä voi yllättää sinut.

Itse löysin hyttyssuojan ennen kuin saavuin Kilpisjärven kylään ja panostin myös hyttysvoiteeseen. Minut yllätti se, että hyttyset todella tulivat hyttyssuojaimen läpi iholleni minua näykkimään ja myöhemmin levittelin voidetta iholleni, kun hyttyset olivat minua ahmineet. Heillä taisi olla kisa.

Elisa Saura Kilpisjärvellä

Suosittelen heittäytymistä ja irtipäästämisen riemua siihen, mihin olet mahdollisesti arjessasi tottunut. Jos sinulla on käytössäsi 24 tuntia Kilpisjärven kylässä, niin tee siitä sellainen hetki, jota et unohda.

Kilpisjärvi väreinä

Annan suositukseni Kilpisjärven kylästä ja majatalo Haltinmaasta. Sijainniltaan hyvä, eri kokoonpanoilla varustettu seurue löytää itselleen sopivan huoneen ja mökin, voit keskittyä hiljentymään esimerkiksi vaelluksen yhteydessä ja voit myös mennä Halti Pubiin, jossa on tarjolla viihdykettä. Kilpisjärven kylä antaa sinulle äärimmäisen valokuvauksellisia kohteita ja yllätyksiä, jotka voivat tapahtua milloin tahansa. Kun menet Revontulien aikaan, niin näkymä on varmasti kokemisen arvoinen jättäen sinulle ikuisen muistijäljen. Avoin ja utelias asenne tukevat matkaasi. Odottamattomia tilanteita voi esiintyä.

Majatalo Haltinmaa ja Halti Pub

Saana-tunturi

Majatalo Haltinmaa tarjoaa seuraavaa:

1. Erikokoisia retkeilyhuoneita, loma-asuntoja ja parimökkejä 1–6 henkilölle.
2. Ravintola Lapintyttö, jossa on tarjolla muun muassa buffetpöytä.
3. Mukaansatempaava Halti Pub, jossa voi vaihtaa kuulumisia huumoritäyteisten paikallisten kanssa.
4. Kilpisjärven kylä on ainutlaatuinen kohde, jossa on kahdeksan vuodenaikaa.

Kilpisjärvi

Astun Kilpisjärven kylään. En lähdekään itään. Vaikka vapaudenkaipuuni valtaa minut kokonaan, antaudun Pohjolan sydämeen, herttaiseen Tuonelaan.

Siksi voisin nimetä Kilpisjärven kylän ja sen maisemat. Mukaan lukien majatalo Haltinmaan, jossa tämän lumoavan hetken viettää saan.

Juttelen porojen ja paikallisten kanssa. Menen kävelylle ja uteliaisuus vie minut yhä syvemmälle.

Pysähtyneisyys, kevyet askeleet allani, hetkeen uppoaminen. Miten olenkaan tietoisesti läsnä kuin kirkas tähti? Tälle tarinalle omistautuen. Minulla on kaikki se, mitä tarvitsen. Sisimmässäni, kotiini antautuen. Tähän minä jään. Tuonelaan kiinni, ikuiseen ikävään.

 

Teksti ja kuvat: Elisa Saura

Tutustu Majatalo Haltinmaan Mallatupaan

Kirjoittaja on yksi Hostellijärjestön valitsemista Hostellireissaajista, jotka tekevät vuoden 2022 aikana kotimaan matkan yöpyen verkostomme hostelleissa ja tuottavat reissustaan matkatarinan. Hostellireissaajat saavat tukea reissunsa hostellimajoituksiin ja matkakuluihin. Tarinallaan reissaajat osallistuvat myös Vuoden Hostellireissaaja 2023 -yleisöäänestykseen tammikuussa 2023.

Julkaistu 2.12.2022

 

3 thoughts on “Haltinmaan syleilyssä

  1. Äänestän Elisa Saura voittajaksi kun hän on ite nähnyt kokonaan vaivaa kasvattamalla tähän monipuolisesti tietämystään sen verran kokemuksensa mukaan lähettämällä tämän whats appin tilapäivityksellä mainostaen lämpimästi että luonnonläheisesti kiitollinen siitä kaikesta siten että tekisi mieli lähteä myöskin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *