Kansikuva

Jäsenjärjestö esittäytyy: Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten palvelujärjestö

Invalidiliiton järjestötyön suunnittelija Aapo Rantanen kertoo mitä liitto tarjoaa jäsenilleen ja miten toimintaan pääsee mukaan.

Mistä verkossa kävijä löytää tietoa järjestöstänne?
Parhaiten tietoa löytää liiton nettisivuilta www.invalidiliitto.fi. Ajankohtaisia uutisia löytyy invalidiliittonyt.fi uutissivustolta sekä Facebookista.

Mitä järjestönne tarjoaa jäsenillenne?
Invalidiliitto tarjoaa monenlaisia koulutuksia, tapahtumia, neuvontaa ja tietoa vammaisuuteen liittyen. Paikallisyhdistykset tarjoavat myös perinteisen yhdistystoiminnan lisäksi vertaistukea ja -neuvontaa jäsenilleen. Invalidiliiton omistama Validia Asuminen tarjoaa asumiseen liittyviä palveluja ympäri Suomen ja Validia Kuntoutus tarjoaa monipuolista kuntoutusta ja sopeutumisvalmennusta.

Miten halukkaat pääsevät mukaan toimintaan?
Kaikki Invalidiliiton tavoitteen jakavat ovat tervetulleita jäseneksi tai osallistumaan tapahtumiin. Jäseneksi liitytään paikallisyhdistysten kautta. Kannattaa myös tutustua mitä oman paikkakunnan paikallisyhdistyksellä on tarjottavana.

Missä Hostellissa haluaisit majoittua ja miksi?
Dream Hostelissa Tampereella. Tampere on aina ehdoton vierailukohde kesällä. Dream Hostellin sijainti on juuri sopivan keskustassa, ja hinnat ovat sopivan edulliset. Lisäksi olen kuullut eräältä jäseneltämme, että tässä hostellissa esteettömyys on mukavasti huomioitu ja palveluasenne kohdallaan.


Mikä on Suomen Hostellijärjestön jäsenjärjestö?

Suomen Hostellijärjestön perusti vuonna 1935 joukko järjestöjä, jotka halusivat tarjota jäsenilleen edullista majoitusta Suomessa. Jäsenjärjestöinä on 42 erilaista valtakunnallista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- sekä matkailujärjestöä. Jäsenjärjestöjen muodostamalla edustajistolla on ylin päätäntävalta.

Jäsenjärjestöjen jäsenet ovat oikeutettuja seuraaviin etuihin:
– 10 % alennus majoituksesta kaikissa Suomen noin 40 hostellissa.
– 5 euron alennus Kansainvälisen hostellikortin vuosihinnasta. Hostellikortti oikeuttaa vähintään 10 % majoitusalennukseen noin 4000 hostellissa jopa 90 maassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *