Kansikuva

Jäsenjärjestö esittäytyy: Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten asialla

Suomen Lukiolaisten Liiton vuoden 2016 puheenjohtaja Elli Luukkainen kertoo liiton toiminnasta ja miten toimintaan pääsee mukaan.

Mistä verkossa kävijä löytää tietoa liitostanne?
Tietoa löytyy verkkosivuiltamme: www.lukio.fi
Facebookista Suomen Lukiolaisten Liitto – SLL
Twitteristä, Instagramista ja snapchatista: @Lukiolaiset

Mitä liittonne tarjoaa jäsenillenne?
Tarjoamme jäsenillemme opiskelijakortin ja sen myötä kattavan tarjonnan jäsenetuja niin paikallisesti ympäri Suomen kuin laajasti verkossa opiskelijaetupalvelu Frankin kautta. Sen lisäksi olemme edunvalvonta- ja harrastejärjestö, eli ajamme kaikkien lukiolaisten asiaa työksemme usean hengen voimin, minä mukaanlukien! Järjestämme valtakunnallisia koulutustapahtumia lukiolaisille ja näillä tapahtumilla osallistujat saavat eväitä niin opiskelijakuntatoimintaan omassa lukiossa kuin vaikuttamistyöhön kunnan tai jopa valtakunnan tasolla. Liittomme koostuu 11 piirijärjestöstä ja yhdestä jäsenjärjestöstä, joiden toimintaan kaikki lukiolaiset ovat tervetulleita oppimaan järjestötoiminnasta ja tekemään juuri sitä, mistä ovat kiinnostuneita. Oli se sitten vaikuttamistyötä, tapahtumien järjestämistä tai vaikkapa viestintää!

Miten halukkaat pääsevät mukaan toimintaan?
Järjestämme valtakunnallisia tapahtumia ympäri vuoden, joihin voi tulla mukaan kuka tahansa lukiolainen. Myös piirijärjestömme toimivat aktiivisesti ympäri Suomen ja hekin toivovat mukaan mahdollisimman paljon toiminnasta kiinnostuneita!

Missä hostellissa haluaisit majoittua ja miksi?
Tahtoisin majoittua Koskelan lomatalossa Kaustisella, sillä käyn paikkakunnalla nykyään joka kesä kansanmusiikkifestivaaleilla ja olen hullaantunut Kaustisen kunnasta. Sinne on aina ihanaa mennä!

Kuva: Sonja Behm

Mikä on Suomen Hostellijärjestön jäsenjärjestö?

Suomen Hostellijärjestön perusti vuonna 1935 joukko järjestöjä, jotka halusivat tarjota jäsenilleen edullista majoitusta Suomessa. Jäsenjärjestöinä on 42 erilaista valtakunnallista nuoriso-, opiskelija-, liikunta-, eläkeläis-, ammatti- sekä matkailujärjestöä. Jäsenjärjestöjen muodostamalla edustajistolla on ylin päätäntävalta.

Jäsenjärjestöjen jäsenet ovat oikeutettuja seuraaviin etuihin:
– 10 % alennus majoituksesta kaikissa Suomen noin 40 hostellissa.
– 5 euron alennus Kansainvälisen hostellikortin vuosihinnasta. Hostellikortti oikeuttaa vähintään 10 % majoitusalennukseen noin 3 500 hostellissa jopa 90 maassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *