Kansikuva

Matkusta kirjojen ihmeelliseen maailmaan ja nappaa kirjavinkkimme

Vaikka matkustus ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, voit silti kiertää maailmaa hieman erilaisella tavalla jopa omalta kotisohvaltasi. Kun olet kotona ja kaipaat inspiraatiota, ota mukaan mielesi matkalle nämä vinkkimme. Kirjat ovat kiehtovia ja tempaisevat mukaansa poistaen mielestä modernin maailman huolenaiheet. Vaikka sinulla ei olisi tusinoittain kirjoja kotona niin ei hätää, sillä voit lukea niitä myös verkossa. Pohjoismaiden suurin kirjakokoelma, Storytel, tarjoaa laajan valikoiman matkakirjoja joko kuunneltavaksi tai e-kirjana. Valittavanasi on yli 200 000 tarinaa, jotka voit kokea missä vain, milloin vain.

Poimintamme matkailuaiheisista kirjoista löydät alta. Storytelista löydät nämä ja monet muut kirjasuosikit:

1. Melkein geisha – Minna Eväsoja

”Melkein geishan tositarinat avaavat Japania ja japanilaisuutta hellän tarkkanäköisesti. Teekoulua aloitteleva Minna Eväsoja joutuu heti aluksi teemestarin vaimon puhutteluun ja oppii, ettei tunteita saa näyttää, vaikka maa repeäisi alta. Kun sitten maanjäristys tuhoaa lähes kokonaisen kaupungin, japanilaiset säilyttävät tyyneytensä. Mutta mitä tapahtuu, jos kulissit lopulta sortuvat ja japanilainen päästää tunteensa valloilleen? Minna Eväsoja loihtii parin vuosikymmenen kokemuksella eteemme niin maan uskomattoman kauneuden kuin sen haavoittuvaisuuden ja riettaudenkin. Kirjan luettuasi et voi välttää kaukokaipuuta Japaniin.”

Japani Kuva: Walkerssk / Pixabay
Kirjan tapahtumat sijoittuvat Japaniin.

2. Autiopaikoilla – Johanna Vehkoo

”Kiehtovassa reportaasissaan Autiopaikoilla palkittu toimittaja Johanna Vehkoo matkustaa paikkoihin, jotka ovat syystä tai toisesta hylättyjä. Kohteina ovat muun muassa tyhjenevä kaivoskylä Kainuun korvessa, neuvostoliittolainen aavekaupunki Huippuvuorilla ja jälkiteollisen maailman koelaboratorio Detroit. Matka jatkuu Kalifornian kultakuumeiden – niin menneiden kuin nykyisten – kautta hylättyihin virtuaalimaailmoihin.”

Pyramiden Kuva: scottgunn / Flickr
Kirjassa toimittaja matkustaa mm. Huippuvuorilla sijaitsevaan neuvostoliittolaiseen aavekaupunkiin, Pyramideniin.

3. Reissukirja – Rauli Virtanen

”Matkaelämäkerta täynnä juttuja ja kokemuksia viideltä vuosikymmeneltä maailman jokaisesta kolkasta sissien leiritulilta suurkaupunkien sokkeloihin. Rauli Virtanen on käynyt maailman kaikissa 194 itsenäisessä valtiossa. Hän aloitti reppureissaamisen aikana ennen internetiä ja interrailia, ja suuntaa yhä kulkunsa sinne, minne muut eivät uskalla mennä. Virtanen on koonnut kirjaansa unohtumattomimmat kokemukset matkojensa varsilta alkaen ensimmäisestä lentomatkastaan, joka päättyi pakkolaskuun Amazonian viidakkoon.”

Amazon Kuva: Kal Visuals / Unsplash
Virtasen ensimmäinen lentomatka päättyi pakkolaskuun Amazonian viidakkoon.

4. Islantilainen voittaa aina – Satu Rämö

”Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita? Islanti on maailman kiehtovimpia mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle?”

Islanti Kuva: David Mark / Pixabay
Kirjan tapahtumat sijoittuvat kiehtovaan Islantiin.

5. Villi vaellus – Cheryl Strayed

”22-vuotiaan Cherylin äiti kuolee, avioliitto hajoaa ja hän menettää kaiken. Silloin Cheryl tekee elämänsä impulsiivisimman päätöksen. Hän päättää kävellä Meksikon rajalta Kanadan rajalle ulottuvaa vaellusreittiä sadan päivän ajan seuranaan vain hirviömäisiin mittoihin paisunut rinkkansa. Kuvitelmat sielukkaasta itsensä etsimisestä ja meditatiivisen eteerisistä iltahetkistä vaihtuvat lihaskipuun, hiertymiin ja kovaan fyysiseen väsymykseen. Hän ei silti jää rypemään itsesääliin edes hukattuaan kenkänsä vaan suuntaa päättäväisesti eteenpäin, askel askeleelta.”

Kanada Kuva: Bea73 / Pixabay
Kirjan päähenkilö Cheryl vaeltaa Meksikosta Kanadan rajalle.

Mikä on sinun matkailuaiheinen suosikkikirjasi? Jaa suosikkisi meille kommentoimalla blogiin, niin muutkin voivat tutustua vinkkeihisi.

Lue myös:
Inspiroivat matkavinkkimme kotioloihin
Sukella seikkailuun elokuvien välityksellä ja nappaa leffavinkkimme

Julkaistu 23.4.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *