Kansikuva

Perheemme loma Nuorisokeskus Anjalassa

Lähdimme reissuun Tampereelta perheemme kanssa, johon kuuluu isä Jukka, äiti Virve, Leevi 9 v, Viktoria 6 v, ja Otso 2 v. Emme olleet koskaan ennen käyneet Kouvolan Anjalassa tai sen lähistöllä, ja olimme erittäin innoissamme päästessämme tutustumaan uusiin paikkoihin.

Niinpä kerroimme navigaattorillemme hostellimme osoitteen. Saavuttuamme Anjalan kylään tieopaste ohjasi meidät idylliseen pihapiiriin, Nuorisokeskus Anjalaan. Pihapiirin kahviosta saimme avaimen majoituspaikkaamme. Kahviossa oli tarjolla monenlaisia herkkuja ja toisessa kerroksessa oli ilmainen taidenäyttely. Kahvila on selvästi vierailijoiden suosiossa, vaikka ilma oli sateinen. Kahvilasta olisi saanut varattua ja maksettua aamupalan seuraavaksi aamuksi, mutta me päätimme käydä kaupasta ostamassa omat eväät huoneistoon. Palvelu oli ystävällistä ja saimme neuvoja lähialueen palveluista.

Nuorisokeskus Anjala, kahvio

Nuorsisokeskus Anjala, Kahvio

Majoituksemme sijaitsi rivitalon huoneistossa, johon kuului kolme makuuhuonetta, keittiö, kolme suihkua ja kaksi vessaa. Makuuhuoneet olivat lukittavia. Keittiön varustukseen kuuluvat astiat, ruoanlaittovälineet ja laitteet, joten niitä ei tarvinnut tuoda mukanaan. Lapset ilahtuivat kerrossängyistä ja aikuiset kunnon joustinpatjoista, joissa yöunet todella maistuivat. Koko asunto oli erittäin siisti ja viihtyisä. Lomamme aikana ei huoneistossa ollut muita vieraita, joten saimme käyttöömme koko majoitustilat.

Nuorisokeskus Anjala, Kouvola

Nuorisokeskus Anjala, Kouvola

Vaikkakin sää ei matkaamme suosinut, pystyimme hieman tutustumaan alueen ulkoilumahdollisuuksiin. Pihapiiristä löytyi keinuja, kiipeilyteline sekä pelikenttä. Lapset olivat innoissaan pihasta ja leikkipaikasta. Viktoria ja Otso pukivat rivakasti sadevaatteet päälle ja ryntäsivät iloisena kohti hämähäkki keinua. Nuorisokeskuksen ulkoilumahdollisuudet olivat hyvät ja turvalliset. Lähdimme vielä illansuussa yhdessä tutkimaan pihan vierestä lähtevää luontopolkua. Luontopolun varrella virtasi upea Anjalankoski ja pääsimme myös maistamaan polun varrelta muutaman lähes kypsän mustikan.

Nuorisokeskus Anjala, Kouvola

Hostellijärjestön järjestöreissaajat Nuorisokeskus Anjalassa Kouvolassa

Majapaikan lähettyvillä oli useita kauppoja ja muita nähtävyyksiä, kuten Anjalan kartanomuseo ja Ankkapurhan teollisuusmuseo. Kahviossa oli hyvin kerrottu Ankkapurhan tulevista tapahtumista. Harmillisesti meillä oli aikaa rajallisesti, joten seuraavaan kertaan jäi paljon mielenkiintoista tutkittavaa koko perheelle.

Hostellijärjestön järjestöreissaajat Nuorisokeskus Anjalassa Kouvolassa

Sään takia emme lähteneet Kouvolaan Tykkimäen huvipuistoon, joka oli alkuperäinen suunnitelmamme, vaan suuntasimme kohti Porvoota auringon toivossa. Matkalla Porvooseen pysähdyimme Strömforsin ruukilla, Loviisassa Onnelin ja Annelin leikkipuistossa sekä Malmgårdin kartanon puodissa. Kartanon puodista sekä Porvoon Brunbergin karkkitehtaan myymälästä saimme loistavat tuliaiset kotiin vietäviksi.

Hostellijärjestön järjestöreissaajat Nuorisokeskus Anjalassa Kouvolassa

Hostellijärjestön järjestöreissaajat

Kaikkiaan matka oli erittäin mukava ja hyvin levänneinä jaksoimme ajaa kotiin Tampereelle. Suosittelemme Nuorisokeskus Anjalaa perheille ja aiomme vierailla siellä toistekin. Majoitustilat ovat todella siistit ja uusitut ja lähistöltä löytyy paljon mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää.

Teksti ja kuvat: Virve Poikolainen

Matkakertomuksen kirjoittaja on Ammattiliitto Pron jäsen ja yksi Hostellijärjestön järjestöreissaajista, jotka majoittuvat matkallaan Hostellijärjestön hostelleissa ja saavat majoituksen alennettuun hintaan.

Pron jäsenet saavat 10 % jäsenalennuksen majoituksesta Suomen hostelleissa

Julkaistu 12.7.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *