Kansikuva

Reippailua Repovedellä, rentoutumista Hostel Lomakivessä

Olin iloisen yllättynyt tullessani valituksi järjestöreissaajaksi. Hakemuksessani olin osoittanut kiinnostusta luontomatkailuun ja sen perusteella kohteeksi valikoitui Kymenlaakson Iitissä, Radansuun kylässä sijaitseva Hostel Lomakivi

Lomakivessä on vuokrattavana hirsisiä lomataloja maatilan pihapiirissä. Jokaisessa talossa on kolmesta neljään majoitushuonetta, olohuone-keittiö ja pyykinhuoltotilat. Neljässä on sauna ja satelliitti-TV. Majoituin vaimoni Teijan kanssa Kuusitupaan. Käytössämme oli yksi talon neljästä makuuhuoneesta, keittiö, tupa, pesuhuone, sauna ja erillinen WC.

Kuusitupa, Hostel Lomakivi, Iitti.
Kuusituvan olohuone-keittiö.

Hostel Lomakivi, Iitti

Pikaisen majoittumisen ja tiloihin tutustumisen jälkeen päätimme hyödyntää Kuusituvan tilavaa keittiötä omatoimisella iltapalalla, jonka kävimme ostamassa noin 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevasta Kausalan kuntakeskuksesta.

Lauantaiaamuun heräsimme kahdeksalta hyvin nukutun yön jälkeen ja kävelimme pihan toiselle puolelle päärakennukseen aamupalalle. Aamupala oli katettu rakennuksen upeaan vanhaa aikaa henkivään saliin. Aamupala oli riittävän monipuolinen ja luomutuotteita suosiva tilan hengen mukaisesti. Erityisen vaikutuksen teki tilan isännän itse leipomat sämpylät.

Hostel Lomakivi, Iitti
Aamupala oli tarjolla päärakennuksen salissa.
Aamupala, Hostel Lomakivi, Iitti
Tilan luomutuotteista valmistettu aamupala.

Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat autoon ja suuntasimme päiväretkelle Repoveden kansallispuistoon. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saimme auton parkkiin Lapinsalmen pysäköintialueelle ja lähdimme kiertämään Ketunlenkkiä. Reitti on selkeästi merkitty oransseilla puuhun maalatuilla merkeillä. Reitin varrella oli useita hienoja luontokohteita muun muassa Ketunlossi, Katajavuori ja Lapinsalmen riippusilta.

Järjestöreissaaja Mikko Vainio Repoveden kansallispuistossa
Lapinsalmen riippusilta.

Maastoltaan Ketunlenkki oli fyysisesti kohtaisen vaativa johtuen isohkoista korkeuseroista. Jyrkimpiin ja vaativampiin paikkoihin oli rakennettu portaita, tasanteita ja pitkospuita. Nuotiopaikkoja ja laavuja reitin varrella on useita. Geokätköilyä harrastaville Ketunlenkin ympäristöön on piilotettu useampi kätkö. Repovesi sopii hyvin myös polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja suunnistukseen.

Järjestöreissaaja Mikko Vainio Repoveden kansallispuistossa

Vaelluspäivän jälkeen oli mukava päästä takaisin Kuusitupaan saunaan ja omatoimiselle päivälliselle. Loppuilta menikin television ääressä rentoutuessa. Sunnuntaina toisen hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen oli aika suunnata auton nokka takaisin kohti Tamperetta.

Voin lämpimästi suositella Lomakiveä kaikille luonto-ja maatilamatkailusta kiinnostuneille. Lomakivi tarjoaa hyvät puitteet myös suuremmille ryhmille, esimerkiksi suunnistusleireille ja leirikouluille. Tilan lähiympäristössä on Iitti Golf, jousiammuntarata, käsityöläisten myymälä, taidenäyttelyitä, puinen ristikirkko, uimaranta, hevostallit, kyläkauppa, tanssilava, jäätelökioski, kesäteatteri ja nuotiopaikkoja. Automatkan päästä löytyy Repoveden kansallispuiston lisäksi Unescon maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehdas.

Järjestöreissaaja Mikko Vainio Hostel Lomakivessä Iiitissä
Järjestöreissaaja Mikko Vainio Kuusituvan terassilla.


Teksti ja kuvat: Mikko Vainio

Matkakertomuksen kirjoittaja on Suomen Suunnistusliiton jäsen ja yksi Hostellijärjestön järjestöreissaajista, jotka majoittuvat matkallaan Hostellijärjestön hostelleissa ja saavat majoituksen alennettuun hintaan.

Suunnistusliiton jäsenet saavat 10 % jäsenalennuksen majoituksesta Suomen hostelleissa.

1.3.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *